Цитата: Майя Шутенко
Піца-,як у піцерії ,під італійську("Мамина кухня"журнал)
Давненько шукала рецепт піци на тоненькому тісті,таке,щоб було хрумким і смачним,а начинки дуже багато.
Пригощаю!
Готуємо тісто
1 склянка кефіру
1/4 склянки оливкової олії підігріти і додати 25 гр.дріжджів.
Гарненько розмішати,додати 1ч.л. цукру і 0,5 ч.л.солі і борошна на м"яке тісто,як на вареники.У мене пішло десь 2,5-3 склянки.Добре вимісити.Дати трішки підійти і розділити тісто на колобки.З цієї порції вийде 3-4 великі піци на пательні діам.35см.,в залежності наскільки тоненько розкачати тісто.
Пательню застелити папером для випічки,змастити оливковою олією і покласти основу,розкачати тоненько!Покрити її кетчупом,рівномірно розмащуючи по всій поверхні тіста тоненький шар за допомогою кондитерського пензлика.Далі,дуже цікава послідовність:
шар натертого твердого сиру,шар ковбасний чи м"ясний,(салямі,шинка чи курка)порізані помідори кружальцями і викладені черепицею,солодкий червоний перець,тоненько порізана кільцями цибуля ,спеції ,зелень, і знову шар сиру.Майонезу не класти!!!
Ставимо випікатися на 15 хвилин.
Виходить смакота,підігрівати можна в мікрохв.печі.
за смаком можна додати гриби:),оливки.
Підігрівати піцу можна в мікрохвильовій печі ,або над паром:)
Також пропоную декілька гарних рецептів основи для піци із мого записника:
№1
яйце - 1 шт,
підігріта сироватка - 200 мл,
майонез - 1 ст. ложка,
сметана - 1 ст. ложка,
сода - 1 ч. ложка,
борошно - 3-4 склянки,
сіль - щіпка,
цукор - 0,5 ч. ложки
Замісити тісто,дати полежати 15 хвилин.Далі розкачати в 0,5см.товщиною і викласти начинку.
№2-натерти сиру картоплю,як для дерунів.Відцідити рідину, додати 1-2 яйця,вимішати, посолити,спеції за смаком.Розрівняти на поверхні сковорідки ,змащеної олією,шаром в 0,5-1 см не більше!!!.Зверху кладемо начинку, посипаємо тертим сиром і запікаємо.Можна обсмажити картопляну основу для піци на сковорідці,потім викласти начинку і поставити до духовки.
Пригощала співробітниця.Дуже цікавий смак.
№3-неополітанська піца"Кухонька-2003"
200гр.борошна,2 ст.л.масла вершкового(не топити),0,5 склянки теплого молока,15 гр.,дріжджів,сіль,перець.Замісити тісто і залишити його на 1 годину,загорнувши у плівку.
Кетчуп для піци домашній
5 помідорів змолоти в блендері,додати втерте на дрібну терку яблуко,1 змелений в блендері солодкий перець і 1 потерту цибулину.Все вимішати,додати 5 ст.л. олії,сіль,цукор і перець за смаком і 0,5 ч.л. кориці.Протушкувати масу на маленькому вогні,постійно помішуючи.Як стане густішою-зняти з вогню.Змащувати основу для піци.