Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Білий пляцок
 

Білий пляцок

7 січня, 2014  |  Коментів (3)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Білий пляцок

Тісто на коржі:
350 г муки
250 г маргарину
200 мл (1 тонка скл.) сметани

Крем:
1 кг яблук
1 скл. цукру-пудри
300 г масла

мелені горіхи - для посипки


Коржі:
Муку посікти з охолодженим натертим маргарином, додати сметану, ножем замісити тісто, скатати в кулю, поставити в холодильник на 3 год., спекти 3 коржі.

Білий пляцок


Білий пляцок


Білий пляцок


Білий пляцок


* Тепер тісто замішує комбайн - маргарин беру кімнатної темп-и, ріжу кубиками, замішуєтьсяза пару хвилин.
** В пляцках люблю більше крем, тому коржів печу не 3 (розмір форми - 25*35см), а 6.
Коли печу у формі торта - круглі коржі - то спочатку тісто ділю на 8 частин, а з обрізків допікаю ще 4 коржі - розтачую тісто на килимку, витискаю коло кришкою від пательні, переношу на силіконовий килимок, надколюю вилкою - щоб дуже не піднімалося і печу одночасно по 3 коржі.
*** Якщо коржі вийшли нерівні - при складанні пляцку їх можна обрізати ножницями m0554

Крем:

В оригіналі - яблука натерти на грубій терці, проварити годину у власному соці. Масло втерти з цукор-пудрою в макітрі (ручний комбайн lol ), по ложці додавати охолоджені яблука, добре втерти.

Тепер: яблука проварюю з цукром, масло збиваю, по ложці вимішую з яблуками кімнатної темп-и. Або масло можна не збивати, а просто вимішати з теплими яблуками.
Ще один варіант крему - якщо печу круглі коржі - виходить два пляцки - беру 1,5 кг яблук, варю зі склянкою цукру, склянкою сметани і в кінці просіваю або замішую на сметані 2 - 3 ст.л. пудингу - ванільного або вершкового. Кількість масла збільшую до 500 г.

Перемастити коржі, зверху посипати меленими горіхами, залишити в теплі на 2 - 3 години, потім мінімум на добу - на холод.
Пляцок легкий в приготуванні, з кислинкою - добре пасує на свята.

Джерело: Рецепт бабусин - дуже дуже давній, простий і смачний.
Рецепт в авторській темі.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (8 січня 2014 20:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Буду печи,знаю що смачно tongue .


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Ірка-Шкірка (9 січня 2014 11:04)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Печи m0554 !
 



#3 написав: Кіра (17 січня 2014 12:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
смакота!!!!! щось подібне вже пекла, всім сподобалось!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 83
Гостей: 80
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100