Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Білий пляцок
 

Білий пляцок

7 січня, 2014  |  Коментів (3)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Білий пляцок

Тісто на коржі:
350 г муки
250 г маргарину
200 мл (1 тонка скл.) сметани

Крем:
1 кг яблук
1 скл. цукру-пудри
300 г масла

мелені горіхи - для посипки


Коржі:
Муку посікти з охолодженим натертим маргарином, додати сметану, ножем замісити тісто, скатати в кулю, поставити в холодильник на 3 год., спекти 3 коржі.

Білий пляцок


Білий пляцок


Білий пляцок


Білий пляцок


* Тепер тісто замішує комбайн - маргарин беру кімнатної темп-и, ріжу кубиками, замішуєтьсяза пару хвилин.
** В пляцках люблю більше крем, тому коржів печу не 3 (розмір форми - 25*35см), а 6.
Коли печу у формі торта - круглі коржі - то спочатку тісто ділю на 8 частин, а з обрізків допікаю ще 4 коржі - розтачую тісто на килимку, витискаю коло кришкою від пательні, переношу на силіконовий килимок, надколюю вилкою - щоб дуже не піднімалося і печу одночасно по 3 коржі.
*** Якщо коржі вийшли нерівні - при складанні пляцку їх можна обрізати ножницями m0554

Крем:

В оригіналі - яблука натерти на грубій терці, проварити годину у власному соці. Масло втерти з цукор-пудрою в макітрі (ручний комбайн lol ), по ложці додавати охолоджені яблука, добре втерти.

Тепер: яблука проварюю з цукром, масло збиваю, по ложці вимішую з яблуками кімнатної темп-и. Або масло можна не збивати, а просто вимішати з теплими яблуками.
Ще один варіант крему - якщо печу круглі коржі - виходить два пляцки - беру 1,5 кг яблук, варю зі склянкою цукру, склянкою сметани і в кінці просіваю або замішую на сметані 2 - 3 ст.л. пудингу - ванільного або вершкового. Кількість масла збільшую до 500 г.

Перемастити коржі, зверху посипати меленими горіхами, залишити в теплі на 2 - 3 години, потім мінімум на добу - на холод.
Пляцок легкий в приготуванні, з кислинкою - добре пасує на свята.

Джерело: Рецепт бабусин - дуже дуже давній, простий і смачний.
Рецепт в авторській темі.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Darka (8 січня 2014 20:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Буду печи,знаю що смачно tongue .


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Ірка-Шкірка (9 січня 2014 11:04)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Печи m0554 !
 



#3 написав: Кіра (17 січня 2014 12:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
смакота!!!!! щось подібне вже пекла, всім сподобалось!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 77
Гостей: 59
Користувачі: Mariasch, Dargothdola, JamesjAish
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100