Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Кулінарні статті
 
Заготовка на зиму суп "Мінестроне"
Заготовка на зиму суп "Мінестроне"
 

Свинина. Їсти чи не їсти?
Свинина. Їсти чи не їсти?

Хіба можна уявити собі українську національну кухню без сала, ковбасок, відбивних, кров'янок та холодців? Але наскільки страви зі свинини корисні для організму? Чи всім їх можна вживати і в яких кількостях?
 

Харчові добавки
Харчові добавки

Харчова добавка - речовина, яка не використовується в харчуванні в чистому вигляді і не є інгредієнтом харчових продуктів, а спеціально додається до їжі в технологічних цілях (щоб вони не псувалися, не змінили колір і консистенцію, для поліпшення властивостей продукту в процесі виробництва, обробки, упаковки, транспортування або зберігання харчових продуктів). Це емульгатори, ароматизатори, антиокислювачі, барвники і т. д. - всього 23 функціональні класи.
 

Авітаміноз, чи просто брак вітамінів?
Авітаміноз, чи просто брак вітамінів?


Зараз (початок Весни) найважчий для організму час. Бо свіжих овочів і фруктів ще нема, а в тих, що у нас залишились з минулого року вже майже немає жодних вітамінів. Є медики, які стверджують що в цей час необхідно підтримувати організм штучними полівітамінами. Багато хто пов'язує свій поганий стан в цей період з авітамінозом.

Насправді ж, авітаміноз - це повна відсутність будь-яких вітамінів в організмі, і це дуже важка недуга. А те що відбувається в цей період з більшістю із нас називається скоріше - гіповітаміноз, тобто недостатня кількість вітамінів.
 

В чому користь каші?
Манна каша


Наповнює організм силою, є гарним засобом для лікування всіх хвороб шлунку. Окрім цього має сприятливий вплив на кістки та м'язи. Ця каша особливо корисна для дітей, її рекомендують для підтримки організму в тонусі.

Пшоняна каша


Наповнює організм енергією, а також виводить зайві мінеральні солі, допомагає нормалізувати кров'яний тиск. Корисна тим, хто має схильність до ожиріння, оскільки вона виводить жири з організму.
 

Азербайджанська кухня
Азербайджанська кулінарія за особливістю приготування і смаку страв, а також через застосування гострих прянощів і приправ стоїть набагато ближче до східної кухні.

Більшість національних страв готують із м'яса баранини, яловичини і птиці. Широко поширені страви з рубаного м'яса. Море, озера і річки республіки багаті місцями вилову різної риби, особливо севрюги та осетра.

Азербайджанська кухня славиться розмаїттям овочів, у першу чергу овочевою зеленню, баклажанами, солодким перцем (бібер), капустою, шпинатом, щавлем, буряком, редискою, цибулею, огірками, зеленою квасолею тощо. В асортименті національних страв багато кулінарних виробів з рису, борошна, овочів та овочевої зелені.
 

Як святкують Різдво в Західній Україні
Як святкують Різдво в Західній Україні
 

Новорічні кулінарні традиції світу
Новорічні кулінарні традиції світу
 

Вариш кашу - візьми годинник
Вариш кашу - візьми годинник
 

Чорний перець
Чорний перець

Невеличка стаття про те, що собою представляє чорний перець
 

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 27
Гостей: 24
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100