Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Паски » Панеттоне (Panettone)
 

Панеттоне (Panettone)

22 квітня, 2011  |  Коментів (21)  |  Рубрика: Випічка » Паски
 

Панеттоне (Panettone)


Опара:

120 мл теплого молока
15 г свіжих дріжджів
1 ст. л. цукру
1 ст. л. борошна

Тісто:

100 г вершкового масла, кімнатної температури
2 яйця
2 жовтка
1/3 ст. цукру
3 ст. борошна
1/2 ч. л. солі
1 ст. родзинок та цукатів
1 жовток+1 ст. л. молока
цукрова пудра

Опара.
Розтворити дріжджі в теплому молоці. Всипати 1 ст. л. цукру та борошна, розмішати.
Накрити плівкою та залишити в теплому місці на 20-30 хв.
Тісто.
Просіяти все борошно з сіллю. Розтерти масло з цукром, добавити яйця, жовтки та опару. Поступово всипаючи борошно, замісити м'яке тісто. Воно не повинне буть дуже крутим, але в цей же час, вже не прилипати до рук. Вимісити на столі не менше 10 хвилин.
Положити в змащену маслом посудину, накрити та залишити підходити в теплому місці 1,5-2 години (тісто збільшиться більше, чим в 2 раза)
Підійшовше тісто обімнути та добавити в нього родзинки та цукати, попередньо обваляні в невеличкій кількості борошна. Злегка вимісити.
Промаслити і застелити дно та стінки 6" (15 см) форми пергаментним папером, залишаючи "комірець" паперу вище рівня форми на 10 см. Можна використовувати таким же способом, и 8" (20 см) форму, тоді Панеттоне просто буде ширше і нижче.
Викласти тісто в приготовану форму, накрити, і залишити підростати, як мінімум на 1 годину (воно заповнить всю форму і підніметься набагато вище краю).
Випічка.
Розігріти духовку до 190С. Змастити верх Панеттоне жовтком, змішаним з молоком. Випікати 15 хв, потім зменшити температуру до 165С і випікати ще 20-30 хв, провіряючи на готовність сірничком.
Готовий Панеттоне остудити 10 хв в формі, а потім на решітці. Присипати цукровою пудрою і подавати.

Пекла минулого року на Паску і цього року теж буду пекти по цьому рецепту.

Рецепт від Мішель Дуже сильно дякую!

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Маруся (31 березня 2010 00:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Дуже гарний в тебе панетоне.
А якщо його зробити в іншому вигляді і полити глазурью то буде називатись Коломба. В нас їх багато продають в італійських магазинах. А є з карамеллю в середині. Одним словом воно просто ДУЖЕ смачне.
 



#2 написав: idianka (31 березня 2010 08:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Ооооо,панетоне!Мені свекруха висилала з Італії.Смачний і м'якенький хлібчик.Я якраз хотіла шукати рецепт в Інтернеті.Дякую, Натонько, за оперативність!


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#3 написав: лідуся (31 березня 2010 22:41)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 9
Я також куштувала панетоне. Дійсно дуже смачна італійська пасочка.
 



#4 написав: Olenka (1 квітня 2010 00:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 21
Панеттоне! Я з цукатами пасочку теж куштувала,але це- щось цікаве,одна назва чого варта.Дуже смачненьке фото.
 



#5 написав: gutka (1 квітня 2010 20:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
я вже замісила тісто, хочу спробувати також
 



#6 написав: Іванка (7 квітня 2010 18:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 138
Чудова пасочка!!!
 



#7 написав: marinka (15 травня 2010 15:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Ніколи не куштувала панетоне....Рецепт мушу спробувати
 



#8 написав: Пушинка (22 квітня 2011 18:57)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 46
ооо, прикольно, я зроблю цього року щось інше - щоб всім цікаво було і мою пасочку скуштувати. Дякую
 



#9 написав: Славочка (18 квітня 2012 09:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 91
Наталочко! І я пекла цього року. Мої матусі печуть пасочки. А мені було дуже зручно спекти діткам панеттоне в одній формі і за один раз. Дякую за рецепт!
 



#10 написав: Ксенічка (20 лютого 2013 15:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Дуже люблю цю італійську смачну випічку!!Дякую Натонько.
 



#11 написав: marisha22 (8 травня 2013 09:07)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 23
Дякую за пасочку. Пекла цього року. дужжжжже смачна.
 



#12 написав: galalviv (13 травня 2013 22:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 17
Сьогодні вирішила спробувати панетоне за цим рецептом (я італійські дууууже люблю), і готується набагато швидше ніж звичайна пасха (якщо пропустити той момент,що мої дріжджі виявилися не "екстра", як було зазаначено на упаковці, а якісь повільної дії))) і на весь процес пішло досить багато часу). Пекла у тортівниці малій 18 см. і ще одну манюню, але можна було і все тісто в цю тортівницю дати. Дітям сподобалась-це основне,бо для них і робила.На наступний раз я додам туди ще трішки алкоголю і цедру лимону та апельсину,ще можна ванільки трошки, щоб запашна була. Дякую за рецепт, він тепер у мене буде на підхваті,коли діти пасхи захочуть.
 



#13 написав: KASYA (14 травня 2013 20:24)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Вирішила цього року спробувати спекти Панеттоне за рецептом Натоньки.
Дуже хороший і не важкий в роботі рецепт в плані вимішування тіста, на відміну від паски, яку печу традиційно (там треба місити годину). Нам сподобалось, дуже дякую!





На Провідну неділю спечу ще раз, бо вже з'їли !


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#14 написав: Ірка-Шкірка (18 квітня 2014 23:57)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Спекла сьогодні подвійну порцію - вийшло 7 пасочок ( від маленької - для найменшого кошичка) і до великої (для великого кошика). Файний і не важкий рецепт!!!
 



#15 написав: Натонька (19 квітня 2014 12:03)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
А я зараз замісила потрійну порцію, допечеться сирник, буду їх пекти smile Дала цього разу цедру лимона, шафран, за який дякую Канарейці))) і сік лимона.

Ірка-Шкірка,
планую ще замісити ту твою, що від Дарії Цвек, давно примітила smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#16 написав: Galina_Nedomirko_ (22 квітня 2014 20:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Наталочко,вкотре хочу подякувати за чудо-пасочку.Також місила потрійну порцію.Додавала курагу,родзинки і кумкват.Пасочка вдалася на славу.Дякую!!!!!!! a0a
А другу пекла від KASYA Паска смачна Додала пів чайн. лож.шафрану,то така лимонно-жовта вийшла краса.
 



#17 написав: Натонька (22 квітня 2014 21:28)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Galina_Nedomirko_,
На здоров'я, рада що подобається, це дуже популярний рецепт smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#18 написав: Христя (30 квітня 2014 12:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 16
Ната, вибач,що з таким запізненням feel

Того року і я доросла до паски))) Шукала рецепт, і щоб по душі прийшовся, і щоб не дуже заморочуватися, як на перший раз)) А то спогади з дитинства про бабину паску, яку вона вимішувала в 3 підходи по 2 години кожного року мене стримували взятись до тої святої справи. Вибрала панеттоне і дуже тому рада))) Трохи Наті набридла з своїми допитами, але мусила вона то витерпіти)))) Пасочки вдались дуже гарні і дуже смачні! Всі хвалили smile Ще раз дякую, Наталю!!!!! cd

А ще то дуже радувало мого малюка))) Ходив і подивлявся, піднялась паска чи ні))) Звідки він взагалі знав, що вона має піднятись - загадка для мене))) Мабуть. гени lol







--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
 



#19 написав: Галиночка (6 травня 2014 19:32)


Група: Кондитер
Коментарів: 20
Вже другий рік печу за цим рецептом. Але цього разу пекла в хлібопічці Philips у звичайному режимі хліб. Вийшло просто супер!!! Дякую за рецепт!!!
 



#20 написав: Натонька (7 травня 2014 09:02)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Цитата: Христя
Трохи Наті набридла з своїми допитами, але мусила вона то витерпіти))))

ой перестань))) Мені тільки в радість те, що ти вибрала першу паску по цьому рецепту спекти, що я розмістила))

Дякую за відгуки дівчата! Цю пасочку цього року в газеті від нашої церкви надрукували. Ледве останню газету собі випросила. Хай буде в хаті, це перший рецепт від мене в газеті))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#21 написав: olya-olya1978 (2 травня 2016 17:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
пекла цього року цю смачнючу пасочку! матуся казала, що можна всi iншi рецепти повикидати та пекти тiльки таку! дякую! Христос Воскрес! Миру нам! wink
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна (Сьогодні, 16:18)
Торт медовий «Улюблений»
  Пише Катя Некрасова (Сьогодні, 14:00)
Салат "Веснянка"
  Пише yulia (Сьогодні, 14:00)
Канапки польські.
  Пише svet.vet (Сьогодні, 13:45)
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 11:09)
Жіночі роздуми...
  Пише Darka (Учора, 02:32)
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 131
Гостей: 84
Користувачі: Zapotekciz, Hassanka
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100