Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок з маково горіховими шаріками
 

Пляцок з маково горіховими шаріками

10 січня, 2014  |  Коментів (24)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок з маково горіховими шаріками

Коржі:
5 яєць
2 скл. цукру
1 скл. сметани
1 ч. л. амонію
2 скл. борошна

Макові шаріки:
1 скл. маку
1 скл. цукру-пудри
2 яйця
1 скл. мелених горіхів

Крем Шарлот:
200 г цукру
1 яйце
150 мл молока
350 г масла
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. коньяку

Форма 24-36 см

Коржі:
Амоній розвести у сметані.
Білки збити з цукром,додати по одному жовтки,сметану з амонієм,борошно.
Розділити тісто на три частини.
Форму застелити пергаментом,викласти одну частину тіста.
На тісто акуратно чайною ложкою викладати маково-горіхові кульки на відстані 1,5 -2 см одне від одного. Так спекти 3 коржі.
Макові шаріки:
Мак запарити, втерти або змолоти. Додати цукор-пудру,яйця,горіхи.
Крем Шарлот:
Злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну).
Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв.
Сироп охолодити, накривши плівкою.
Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу,ванільний цукор. Вкінці додати коньяк.
Смачного! Дуже сподобався пляцок,ніжний такий.


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Іванка (10 січня 2014 20:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Дуже гарний розріз winked
 



#2 написав: Светочка (10 січня 2014 21:05)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
дуже красивий торт прямо. На ніч буду пробувати робити. Завтра нести вечерю .Сьогодні купили Київський , та думаю ще щось
 



#3 написав: Galina_Nedomirko_ (11 січня 2014 06:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Дівчата,пробуйте,мені він дуже сподобався.
 



#4 написав: muroslava07 (11 січня 2014 11:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
Прикольний! Цікава ідея і думаю дуже смачний. Записую.
 



#5 написав: Galina_Nedomirko_ (11 січня 2014 11:34)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Іванка
Дуже гарний розріз

Іваночко,дякую за рецепт.Дуже сподобався,вибачаюсь,що виставила на головну, тут його більше дівчат побачить. a0a
 



#6 написав: лесендра (11 січня 2014 19:52)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
То тісто виходить рідке і кульки в нього тонуть, так?
 



#7 написав: Galina_Nedomirko_ (11 січня 2014 20:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: лесендра
То тісто виходить рідке і кульки в нього тонуть, так?

Саме так.
 



#8 написав: Valentyna (12 січня 2014 18:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 58
гарний пляцок Галинко, мені фото ще в онокласниках сподобалось, обов"язково спробую winked
 



#9 написав: Marta-18 (13 січня 2014 17:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Галинко, дуже гарний цей пляцок...такий пухкенький. Скажіть, у якій формі спечений пляцок . Ви муку легко вмішуєте чи міксером ?Якої густини має вийти тісто?
 



#10 написав: Galina_Nedomirko_ (13 січня 2014 18:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Marta-18
Скажіть, у якій формі спечений пляцок .

20*36
Цитата: Marta-18
Ви муку легко вмішуєте чи міксером ?Якої густини має вийти тісто?

Міксером.Тісто як сметана.
А пляцок справді вартий уваги.
 



#11 написав: Кіра (17 січня 2014 12:57)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
це щось неймовірне!!!! ням ням ням!!!! я вже набрала пару КГ за свята, але цей пляцок я таки спечу!
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (17 січня 2014 13:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Кіра
цей пляцок я таки спечу!

Кіра,печи,впевнена,що сподобається. winked
 



#13 написав: Іларія (28 січня 2014 19:35)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
Галинко, цікавить чи коржі треба скроплювати сиропом чи це буде зайвим.І чи вистачає цієї порції крему для перемащування коржів.
 



#14 написав: Galina_Nedomirko_ (29 січня 2014 18:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Іларія
Галинко, цікавить чи коржі треба скроплювати сиропом чи це буде зайвим.

Не зволожувала,добре було.
Цитата: Іларія
І чи вистачає цієї порції крему для перемащування коржів.

Точно вже не згадаю,бо пекла ще пляцки,таким самим кремом мастила.
 



#15 написав: Леся (4 лютого 2014 19:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
Дуже легко вдався,без хлопоту. Це мiй перший торт,який вдався. З цього рецепту навчилась збивати такий крем. Давно хотiла навчитись робити такий крем,та не знала що це крем "Шарлот". Чоловiк сказав,що торт як з магазину. Дякую за чудовий рецепт i за силку сюди на цей сайт.
 



#16 написав: Galina_Nedomirko_ (27 лютого 2014 14:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Всім подобається,спекла.
 



#17 написав: irishkacg75 (5 червня 2014 08:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Доброго дня,а скажіть будьласка з цієї кількості інгридиєнтів треба спекти
три коржі,чи це розраховано на один корж?Дякую
 



#18 написав: Galina_Nedomirko_ (7 червня 2014 13:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: irishkacg75
Доброго дня,а скажіть будьласка з цієї кількості інгридиєнтів треба спекти
три коржі,чи це розраховано на один корж?Дякую

Порція на 3 коржі.
 



#19 написав: Лорі (14 липня 2014 13:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 28
і я спекла пляцок, дуже смачний...дякую за рецепт b5a крем замінила на кавовий
 



#20 написав: Natalyadiva (22 вересня 2014 15:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
І я теж пекла цей пляцок, смачний крем. Крем Шарлот варила вперше.
 



#21 написав: Оксанка_Б (2 грудня 2014 21:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 14
Чомусь мені не підріс( Можливо амоняк несвіжий? А можна його замінити порошком для печива? Таки буду ще пробувати)
 



#22 написав: Galina_Nedomirko_ (2 грудня 2014 22:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Оксанка_Б
Чомусь мені не підріс( Можливо амоняк несвіжий? А можна його замінити порошком для печива? Таки буду ще пробувати)

Може і амоній несвіжий,бо ,взагалі-то він файно підростає.
 



#23 написав: chajka (27 грудня 2014 18:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
дякую за рецепт, пляцок дуже смачний, для макових фанів це знахідка love
 



#24 написав: Meri (29 квітня 2015 20:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 15
Яку склянку використовуєте?
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 22
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100