Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок з маково горіховими шаріками
 

Пляцок з маково горіховими шаріками

10 січня, 2014  |  Коментів (24)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок з маково горіховими шаріками

Коржі:
5 яєць
2 скл. цукру
1 скл. сметани
1 ч. л. амонію
2 скл. борошна

Макові шаріки:
1 скл. маку
1 скл. цукру-пудри
2 яйця
1 скл. мелених горіхів

Крем Шарлот:
200 г цукру
1 яйце
150 мл молока
350 г масла
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. коньяку

Форма 24-36 см

Коржі:
Амоній розвести у сметані.
Білки збити з цукром,додати по одному жовтки,сметану з амонієм,борошно.
Розділити тісто на три частини.
Форму застелити пергаментом,викласти одну частину тіста.
На тісто акуратно чайною ложкою викладати маково-горіхові кульки на відстані 1,5 -2 см одне від одного. Так спекти 3 коржі.
Макові шаріки:
Мак запарити, втерти або змолоти. Додати цукор-пудру,яйця,горіхи.
Крем Шарлот:
Злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну).
Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв.
Сироп охолодити, накривши плівкою.
Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу,ванільний цукор. Вкінці додати коньяк.
Смачного! Дуже сподобався пляцок,ніжний такий.


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Іванка (10 січня 2014 20:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 138
Дуже гарний розріз winked
 



#2 написав: Светочка (10 січня 2014 21:05)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
дуже красивий торт прямо. На ніч буду пробувати робити. Завтра нести вечерю .Сьогодні купили Київський , та думаю ще щось
 



#3 написав: Galina_Nedomirko_ (11 січня 2014 06:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Дівчата,пробуйте,мені він дуже сподобався.
 



#4 написав: muroslava07 (11 січня 2014 11:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
Прикольний! Цікава ідея і думаю дуже смачний. Записую.
 



#5 написав: Galina_Nedomirko_ (11 січня 2014 11:34)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Іванка
Дуже гарний розріз

Іваночко,дякую за рецепт.Дуже сподобався,вибачаюсь,що виставила на головну, тут його більше дівчат побачить. a0a
 



#6 написав: лесендра (11 січня 2014 19:52)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
То тісто виходить рідке і кульки в нього тонуть, так?
 



#7 написав: Galina_Nedomirko_ (11 січня 2014 20:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: лесендра
То тісто виходить рідке і кульки в нього тонуть, так?

Саме так.
 



#8 написав: Valentyna (12 січня 2014 18:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 58
гарний пляцок Галинко, мені фото ще в онокласниках сподобалось, обов"язково спробую winked
 



#9 написав: Marta-18 (13 січня 2014 17:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Галинко, дуже гарний цей пляцок...такий пухкенький. Скажіть, у якій формі спечений пляцок . Ви муку легко вмішуєте чи міксером ?Якої густини має вийти тісто?
 



#10 написав: Galina_Nedomirko_ (13 січня 2014 18:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Marta-18
Скажіть, у якій формі спечений пляцок .

20*36
Цитата: Marta-18
Ви муку легко вмішуєте чи міксером ?Якої густини має вийти тісто?

Міксером.Тісто як сметана.
А пляцок справді вартий уваги.
 



#11 написав: Кіра (17 січня 2014 12:57)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
це щось неймовірне!!!! ням ням ням!!!! я вже набрала пару КГ за свята, але цей пляцок я таки спечу!
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (17 січня 2014 13:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Кіра
цей пляцок я таки спечу!

Кіра,печи,впевнена,що сподобається. winked
 



#13 написав: Іларія (28 січня 2014 19:35)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
Галинко, цікавить чи коржі треба скроплювати сиропом чи це буде зайвим.І чи вистачає цієї порції крему для перемащування коржів.
 



#14 написав: Galina_Nedomirko_ (29 січня 2014 18:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Іларія
Галинко, цікавить чи коржі треба скроплювати сиропом чи це буде зайвим.

Не зволожувала,добре було.
Цитата: Іларія
І чи вистачає цієї порції крему для перемащування коржів.

Точно вже не згадаю,бо пекла ще пляцки,таким самим кремом мастила.
 



#15 написав: Леся (4 лютого 2014 19:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
Дуже легко вдався,без хлопоту. Це мiй перший торт,який вдався. З цього рецепту навчилась збивати такий крем. Давно хотiла навчитись робити такий крем,та не знала що це крем "Шарлот". Чоловiк сказав,що торт як з магазину. Дякую за чудовий рецепт i за силку сюди на цей сайт.
 



#16 написав: Galina_Nedomirko_ (27 лютого 2014 14:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Всім подобається,спекла.
 



#17 написав: irishkacg75 (5 червня 2014 08:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Доброго дня,а скажіть будьласка з цієї кількості інгридиєнтів треба спекти
три коржі,чи це розраховано на один корж?Дякую
 



#18 написав: Galina_Nedomirko_ (7 червня 2014 13:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: irishkacg75
Доброго дня,а скажіть будьласка з цієї кількості інгридиєнтів треба спекти
три коржі,чи це розраховано на один корж?Дякую

Порція на 3 коржі.
 



#19 написав: Лорі (14 липня 2014 13:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 28
і я спекла пляцок, дуже смачний...дякую за рецепт b5a крем замінила на кавовий
 



#20 написав: Natalyadiva (22 вересня 2014 15:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 154
І я теж пекла цей пляцок, смачний крем. Крем Шарлот варила вперше.
 



#21 написав: Оксанка_Б (2 грудня 2014 21:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 16
Чомусь мені не підріс( Можливо амоняк несвіжий? А можна його замінити порошком для печива? Таки буду ще пробувати)
 



#22 написав: Galina_Nedomirko_ (2 грудня 2014 22:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Оксанка_Б
Чомусь мені не підріс( Можливо амоняк несвіжий? А можна його замінити порошком для печива? Таки буду ще пробувати)

Може і амоній несвіжий,бо ,взагалі-то він файно підростає.
 



#23 написав: chajka (27 грудня 2014 18:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 96
дякую за рецепт, пляцок дуже смачний, для макових фанів це знахідка love
 



#24 написав: Meri (29 квітня 2015 20:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 15
Яку склянку використовуєте?
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok ()
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 25
Гостей: 15
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100