Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Головна » Пляцок з вишнями
 

Пляцок з вишнями

10 березня, 2013  |  Коментів (8)  |  Рубрика: Головна, Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок з вишнями

Тісто:
3 скл. борошна
пів пачки розпушувача
1 пачка маргарину
4 жовтки
3 ст. л. сметани
1 скл. цукру
пачка ванільного цукру

Крем:
заварний (на пів літри молока)
300 г масла

Крім того:
8 білків
1 скл. цукру
1 скл. горіхів
какао

Перетираємо муку + розпушувач з маргарином. Додаємо жовтки, цукор, сметану, ваніль і швидко замішуємо пісочне тісто, яке ділимо на три частини: дві більші і одну - меншу. Меншу ставимо пекти без нічого. Температура - 180 гр.
Дві інші частини розкачуємо ( я роблю по одній), присипаємо какао-порошком, зверху вишні і подрібнені горіхи - ставимо на пару хвилин припектись трохи. За той час збиваємо 8 білків зі стаканом цукру і ділимо пополам. Витягуємо припечений корж з духовки, виливаємо на нього половину збитих білків і ставимо допікатись ( 30-40 хв). Готовність коржа перевіряємо по тісту, білки мають бути не засушені, а трохи підрум'янені. Таким чином випікаємо і другий корж.
Збиваємо масло з заварним кремом (його рецептів безліч є на сайті, та й у кожної господиньки, я думаю, є свій улюблений), можна добавити пару ложок соку, якщо вишні консервовані, у мене були на цей раз морожені вишні, тому крем вийшов біленький, а з соком буде рожевим.( але додавати сік потрібно дуже обережно: постійно збиваючи і невеликими порціями, щоб масло не відділилось).
Тепер формуємо сам пляцок: корж з вишнями -крем -пустий корж -крем - корж з вишнями.
Ставимо на ніч пропитатись і смакуємо!
Смачного!!!

Пляцок з вишнями

Джерело: Мамин записник.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Natalyadiva (10 березня 2013 20:57)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 154
Такий смачний пляцок!!!!!!!! Дякую за рецепт! winked m05004 Я думаю, що верхній корж можна перевернути вишнями донизу і буде гарніше в розрізі.
 



#2 написав: daisy (10 березня 2013 21:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
what Користуйтесь на здоров'ячко! рецепт випробуваний безліч разів, тому можете пекти не переживаючи, що не вдасться. А перевернути, звичайно -можна, а чому б і ні? У мене просто є ще один пляцочок, теж в ньому є вишні, так там по рецепту верхній корж вверх дном ставимо, начинка до начинки. Імпровізуйте і вдосконалюйте! m05004 Natalyadiva,
 



#3 написав: gutka (11 березня 2013 09:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
гарний пляцок, з вишнями по-особливому смачно
 



#4 написав: Ксенічка (11 березня 2013 15:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Добрий пляцочок!! Люблю з вишнями усе!! Смачно з заварним кремом.Як добре при нагоді мати щось корисненького в маминому записнику love
 



#5 написав: daisy (11 березня 2013 17:07)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
Ксенічка,
У записниках наших мам цілий кладязь смакоти, але ж хочеться постійно щось новенького, наприклад, а що там у записничках подружок і т.д.

gutka,
дякую!
 



#6 написав: sunnygirl (11 березня 2013 21:00)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 106
Дуже апетитний пляцок має бути дуже смачним.
 



#7 написав: Сонечко (5 червня 2013 15:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
Ось такий у мене вийшов. Повернула верхній корж білками вниз. Все гарно, але крем погано з більками разом тримається, тому при розрізанні в місцях дотику білків і крему- розкладається пляцок.
Смак - супер winked . Вишня і горішки, така солодка кислинка. Буду пекти ще не один раз! Гості розібрали все в лічені хвилини. А це найвищий рівень похвали smile
Але прошу вказувату шо таке пачка маргарину і півпачки розпушувача. У нас пачки (масло, маргарин) по 454 г, а розпушувач продається в банках по 300 гр...


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#8 написав: daisy (11 серпня 2015 16:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
Сонечко,
маргарин- 200 грам, а розпушувач по- різному, 10-18 грам в залежноств від виробника. В даний пляцок достатньо 1-1,5 чайної ложечки розпушувача. А щоб крем краще тримався, можливо потримайте пару годин при кімнатній температурі, а потім в холодильник? Але я не повертаю білками всередину, а печу саме так як на фото. Спробуйте ще так. a0a
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 64
Гостей: 52
Користувачі: Kvitochka, Owencync
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100