|  | 
 
ТІСТО ПІСОЧНЕ: 250 г масла
 250 г цукру
 15 г ванільного цукру
 3 жовтки
 3 ст. л. сметани
 1 пачка польського порошку до печива Емікс
 500 г  муки
 
 МАКОВО-БІЛКОВА НАЧИНКА:
 2 скл. маку
 350 г цукру
 3 жовтки
 50 г масла
 1 ч. л. польського порошку до печива Емікс
 цедра 1 цитрини
 100 г родзинок
 3 ст. л. тертих горіхів
 6 білків
 
 
 
 Замісити пісочне тісто і покласти в холод на ніч.
 Для начинки мак перебрати, промити, залити водою, довести до кипіння, злити воду, змолоти на м’ясорубці.
 Родзинки запарити і підсушити.
 Вимішати мак, 150 г цукру, жовтки, м'яке масло, порошок до печива, цедру цитрини, горіхи і родзинки.
 Білки взбити з 200 г цукру до стійкої піни. По одній ложці додати білкову масу до макової маси. Вимішувати обережно дерев'яною ложкою.
 Форму 36х23 астелити пергаментом. Викласти 2/3 тіста у форму, виробити бортики, далі викласти макову масу, зверху з рещти тіста виробити сіточку. Змастити жовтком. Пекти при 180° близько 1 години до готовності.
 Джерело: http://kolirbarvi.blogspot.com/2013/05/blog-post.html |  |