Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок з маком і сиром
 

Пляцок з маком і сиром

17 вересня, 2009  |  Коментів (10)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок з маком і сиром


Рецепт збірний, мак звідси, сир звідси, а тісто звідси
Я робила все на малу форму.

Ітак тісто:

0,5 п. маргарину
0,5 ст. цукру
2 яйця
100 г сметани
0,5 ст. л. розпушувача
350 г муки

Цукор розтерти з жовтками.
Муку змішати з розпушувачем, додати маргарин, порубати ножем.
З'єднати жовтки з мукою, влити сметану. В кінці додати збиті білки. Тісто мажуче виходить. Розрівняти на бритванці ложкою.

Макова маса

Мак:
2 ст. сухого маку (але на другий раз дам 3 стакани)
2 яйця
0,5 ст. цукру
1 ст. л. розпушувача
1 ст. л. манки

Мак залити водою, поставити на вогонь і почекати, нехай вся вода випарується. Тоді 3-4 рази пропустити через мясорубку. Потім дати манку, розпушувач, цукор, жовтки і в кінці збиті білки.

500 г мякого сиру
1 пакетик любого пудинга
1 ст. л. крохмалю,
0,5 ст. жирних вершків
2 яйця
1/2 ст. цукру

Сир перемолоти через сито, добавити яйця, крохмаль, пудинг, цукор і жирні вершки. Все це збити до пишної маси.

Тісто посипати трохи манкою, викласти сир, а потім мак. Спекти) А потім ше можна полити шоколадом, так буде смачніше в сто раз)

До речі, запитання, чим все-таки краще посипати тісто, щоб воно мокріло від сиру?


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: маряна (17 вересня 2009 15:52)


Група: Гості
Коментарів: 0
Класний пляцок!!! love У мене такий може бути тільки по великих святах
 



#2 написав: Natalyadiva (17 вересня 2009 16:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 154
Чудова випічка! love love
 



#3 написав: Натонька (18 вересня 2009 11:06)


Група: Адміністратор
Коментарів: 508
Дякую smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#4 написав: вишенька (18 вересня 2009 15:34)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 18
Щоб тісто не мокріло від сиру (не було закальцю) треба його (тісто) перед тим, як викладати сир, злегка змастити збитим білком (я беру з тих білків, що збиваю до сиру). І ще поділюся, як мелю мак. Після того, як мак запариться, я його мелю тільки раз на м'ясорубці, але ситко дрібне і ще один нюанс: засипаю мак у м'ясорубку, лівою рукою притримую там де ситко, щоб мак не виходив зразу і прокручую декілька раз ручкою м'ясорубки (мак добре втирається), а тоді відпускаю руку. В залежності скільки раз прокрутите, такий і буде мак. Мені вистарчає десь так з п'ять раз і засипаю нову порцію. Так робила господиня, коли пекла пляцки на весіллі.
 



#5 написав: Натонька (18 вересня 2009 16:45)


Група: Адміністратор
Коментарів: 508
Але класні поради! Дуже дякую! Про мясорубку навіть не догадувалась, шо можна так робити) Я вже шо тільки з тим маком не робила! І блендером, і сирим через кофемолку, і всяке таке... Але все-таки через мясорубку виходить найкраще.
Якщо є ше якісь поради від господині, буду рада вислухати!


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#6 написав: Євгенка (28 вересня 2011 17:53)


Група: Гості
Коментарів: 0
Скажіть, будь-ласка, що таке пудинг і чим його можна замінити? Дуже дякую за рецепти - дуже смачно і оригінально! В нас так не печуть! А тепер будуть winked
 



#7 написав: Натонька (29 вересня 2011 01:09)


Група: Адміністратор
Коментарів: 508
Євгенка,
пудинг продається в "Сільпо" від Доктора Еткера. Не знаю чим замінити.. може крохмалем..


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#8 написав: Євгенка (2 жовтня 2011 16:05)


Група: Гості
Коментарів: 0
дякую за відповідь! У нас ще сільпо не має, а в тих магазинах, що є перешукала - нема. Я пекла без пудинга - дуже смачно все одно. Просто думаю-може з цим буде ще краще! Дякую за сайт- дуже багато всього смачного є, а на фотки як подивлюсь, то тільки жалко, що пробувать не даєте belay
 



#9 написав: ОЛЕСЯ (21 січня 2013 20:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 467
Цитата: Євгенка
Скажіть, будь-ласка, що таке пудинг і чим його можна замінити? Дуже дякую за рецепти - дуже смачно і оригінально! В нас так не печуть! А тепер будуть winked


Пудинг можна замінити кукурузним крохмалом. А для гарного запаху додайте улюблений ароматизатор - ванільний, ромовий, персиковий...


--------------------
 



#10 написав: Anna06 (16 вересня 2014 17:12)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Скажіть будь ласка,на сире тісто треба класти сир і мак?І між сиром і маком нічим не посипати?Дуже сподобався пляцок,хочу спробувати спекти хоч печу не часто,тому не дивуйтесь запитанню feel
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише Katys_Cakes (Сьогодні, 11:10)
worfyjrqcc
  Пише rurlswire (Сьогодні, 01:58)
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 02:28)
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
Шацькі озера
  Пише tride ()
Поради
  Пише GalyaEV ()
Таблиця множення
  Пише наталія3105 ()
Жіноча мода
  Пише Натонька ()
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 60
Гостей: 42
Користувачі: rurlswire, lxbxvhdeqwc, TignAgix, butbreella, butbreella, butbreella
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100