Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Рижик
 

Рижик

16 січня, 2012  |  Коментів (33)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Рижик


2 скл. цукру
150 г маргарину
5 яєць
4 ст. л. меду
4 ч. л. соди (не повної)
6 скл. борошна

Крем сметанний

Цукор з маргарином поставити на водяну баню, та перемішувати до розчинення цукру. Додати по одному 5 яєць, теж весь час помішуючи.
Потім додати мед, знову перемішати, та добавити в кінці соду. Перемішувати, поки маса не збільшиться в об'ємі в 2 рази.
Зняти з водяної бані, додати муку і замісити тісто.
Випекти тоненькі коржі та перемастити сметанним кремом.

Пляцок дуже м'якенький і смачний

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/

Рецепт від моєї сестри


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Mironka (16 січня 2012 18:33)


Група: Кондитер
Коментарів: 14
Виглядає дуже апетитно. А який розмір протвня? Хочу спробувати спекти


--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
 



#2 написав: Solka (16 січня 2012 19:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 63
дивовижний пляцок! Мені здається всіх завжди спокушує ось такий величний шматок, відразу хочеться попробувати відтворити подібний рецепт winked


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#3 написав: Майя Шутенко (17 січня 2012 18:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Пляцок надзвичайний!!Високий,пухкий!!!Так і спокушає...з"їсти цей смачний шматочок!!!
 



#4 написав: Ластівка (17 січня 2012 18:56)


Група: Модератор
Коментарів: 40
в мене свекруха такі пляцки пекла


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#5 написав: Натка (17 січня 2012 19:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
Улюблений тортик моєї матусі. Дуже смачненький, мякенький. Тільки в нас він має назву "Медовик".
 



#6 написав: Mironka (19 січня 2012 12:36)


Група: Кондитер
Коментарів: 14
Спекла цей пляцок, СМАКОТА!


--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
 



#7 написав: Марія Митник (19 січня 2012 16:25)


Група: Кондитер
Коментарів: 50
Дуже апетитний пляцок!Обов'язково попробую спекти!
 



#8 написав: KotMarta (20 січня 2012 19:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 18
Я давно чула про цей рецепт, але не знала, що це торт медовий smile , як буде нагода попробую спекти
 



#9 написав: Lilia (24 січня 2012 22:46)


Група: Гості
Коментарів: 0
цей тортик завжди виграшний варіант, простенький, а який смачненький! Спекла кумі на роботу- всі у захваті і хочуть рецепту!!! winked
 



#10 написав: ІНЕСА (25 січня 2012 11:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 25
Сюди би ше чорносливу дати в крем ,мушу собі то спекти winked
 



#11 написав: Talya (29 січня 2012 16:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
В мене пару уточнюючих питань - пекла вчора і на наст раз хотілось би виправитись. Так от:
1. Яйця почала додавати в той час коли тісто було на водяній бані і постійно помішувала, але вони почали варитись - як робити то правильно?
2. В мене він вийшов забитіший (ніби твердіший) ніж на фотці (так мені по вигляду). Тісто вже має замішуватись руками і розкачуватись перед вкладенням на бляшку чи має виливатись на бляшку? Як правильно?

Дуже дякую зі відповіді.
 



#12 написав: Натонька (31 січня 2012 20:30)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Цитата: Talya
Яйця почала додавати в той час коли тісто було на водяній бані і постійно помішувала, але вони почали варитись - як робити то правильно?

Треба швиденько перемішувати вінчиком, якщо це робити повільно ложкою, наприклад, то можуть заваритись яйця.

Цитата: Talya
В мене він вийшов забитіший (ніби твердіший) ніж на фотці (так мені по вигляду). Тісто вже має замішуватись руками і розкачуватись перед вкладенням на бляшку чи має виливатись на бляшку? Як правильно?

Тілсто замішувати руками і розкачувати, присипаючи мукою. Не виливати.

Якщо він трохи забитий, то мав би зм'якнути від крему. Як він зараз?


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#13 написав: oksenya75 (1 лютого 2012 16:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 20
Я зараз печу Рижик. З цієї порції в мене виходить 12 коржів на тортівницю 26см)))) Буду перекладати кремом з маскарпоне. Зроблю два торти. Ото вже наїмся))) Дякую, Натонько, за рецепт!!!
 



#14 написав: Talya (3 лютого 2012 22:57)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Цитата: Натонька
Якщо він трохи забитий, то мав би зм'якнути від крему. Як він зараз?


Може дала замало крему - брала пів літри сметани. Але коли перемазувала - то на коржах виглядало достатньо. Але через ніч забрав усю - думаю можна і більше дати.
Тримала весь час в холодильнику - то коли витягаєш і зразу їсти - твердуватий, а як прогріється - то й нічо. Ну на наст раз поекспериментую ще з кремом, але для підстраховки - скіки використали для нього сметани?
 



#15 написав: Русланочка (6 лютого 2012 10:58)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
Соду гасити оцетом. Всметаний крем додаете трішки желатину чи ні?
 



#16 написав: Talya (11 лютого 2012 21:14)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Цитата: Русланочка
Соду гасити оцетом. Всметаний крем додаете трішки желатину чи ні?


я соду не гасила. Желатин також не додавала.
 



#17 написав: умка (12 лютого 2012 08:44)


Група: Гості
Коментарів: 0
Супер тортик! Ніжний, пухкий,смачнющий! В записнику моєї мами цей тортик під назвою Матуся, тільки пропорції менші! Дуже дякую!
 



#18 написав: galinka09 (13 березня 2012 00:06)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Мій улюблений тортик, але в мене назва "Сметанник", я ще на крем кладу тоненькі пластинки зефіру або банана. Дуже смачно.
 



#19 написав: Вікуся (27 березня 2012 13:50)


Група: Гості
Коментарів: 0
А довго він готується7
 



#20 написав: Натонька (27 березня 2012 22:48)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Вікуся,
залежить від того, наскільки господиня швидко рухається smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#21 написав: уляся (31 березня 2012 18:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
В мене це також улюблений тортик.Назва"Чудо".Печу дуже тонесенькі коржі.Поки один печеться(2-3хв),розкачую наступний.Тісто тримаю в теплі,легше розкачувати.Крем заварний,теж дуже смачний.
 



#22 написав: Оля Колачук (24 липня 2012 16:28)


Група: Гості
Коментарів: 0
Як робиться сметанний крем????
 



#23 написав: Инна (5 серпня 2012 15:14)


Група: Гості
Коментарів: 0
Ням-ня тортик, спечу свекрусі на день народження1111111111
 



#24 написав: Sumpotua (13 серпня 2012 16:16)


Група: Гості
Коментарів: 0
обов'язково спробую спекти цей пляцочок)) я впевнена що він дуже смачний)
 



#25 написав: ольчик (30 вересня 2012 15:23)


Група: Гості
Коментарів: 0
Мій улюблений)))) Завжди його печу, всім подобається, єдине, що в крем даю чорнослив.
 



#26 написав: KsEnia (15 грудня 2012 14:44)


Група: Гості
Коментарів: 0
Тортик СУПЕР ! СМАКОТА ! Особливо подобається моєму чоловіку , бо він ВЕЛИКИЙ ! Минулого разу в крем додавала вишні, сьогодні спробую чорнослив. Дякую за рецепт! winked
 



#27 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 18:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Натонько, дякую за чудового "Рижика".Так ніжно та сонячно!!!
 



#28 написав: tani4ka (31 травня 2013 16:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Ось так виглядає мій рижик. Від себе додам, що таку велику порцію я пекла в формі 30х40 і на крем брала 1 літру сметани. Тоді коржі виходять м'які)
 



#29 написав: Irusja (18 квітня 2014 16:04)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Пекла пляцка по цьому рецепту. Вийшло 2 величезні "Рижики". Сметани пішло близбко 1,5л. Дуууже смачний та пахнючий.
 



#30 написав: Тигруля (22 серпня 2014 13:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 16
Я вчора теж спекла цей торт-дуже смачний,і доречі,простий у приготуванні.Дуже задоволена.Дякую!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 64
Гостей: 39
Користувачі: Kvitochka, Galya, olea69
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100