Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Рижик
 

Рижик

16 січня, 2012  |  Коментів (33)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Рижик


2 скл. цукру
150 г маргарину
5 яєць
4 ст. л. меду
4 ч. л. соди (не повної)
6 скл. борошна

Крем сметанний

Цукор з маргарином поставити на водяну баню, та перемішувати до розчинення цукру. Додати по одному 5 яєць, теж весь час помішуючи.
Потім додати мед, знову перемішати, та добавити в кінці соду. Перемішувати, поки маса не збільшиться в об'ємі в 2 рази.
Зняти з водяної бані, додати муку і замісити тісто.
Випекти тоненькі коржі та перемастити сметанним кремом.

Пляцок дуже м'якенький і смачний

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/

Рецепт від моєї сестри


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Mironka (16 січня 2012 18:33)


Група: Кондитер
Коментарів: 14
Виглядає дуже апетитно. А який розмір протвня? Хочу спробувати спекти


--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
 



#2 написав: Solka (16 січня 2012 19:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 63
дивовижний пляцок! Мені здається всіх завжди спокушує ось такий величний шматок, відразу хочеться попробувати відтворити подібний рецепт winked


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#3 написав: Майя Шутенко (17 січня 2012 18:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Пляцок надзвичайний!!Високий,пухкий!!!Так і спокушає...з"їсти цей смачний шматочок!!!
 



#4 написав: Ластівка (17 січня 2012 18:56)


Група: Модератор
Коментарів: 40
в мене свекруха такі пляцки пекла


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#5 написав: Натка (17 січня 2012 19:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
Улюблений тортик моєї матусі. Дуже смачненький, мякенький. Тільки в нас він має назву "Медовик".
 



#6 написав: Mironka (19 січня 2012 12:36)


Група: Кондитер
Коментарів: 14
Спекла цей пляцок, СМАКОТА!


--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
 



#7 написав: Марія Митник (19 січня 2012 16:25)


Група: Кондитер
Коментарів: 53
Дуже апетитний пляцок!Обов'язково попробую спекти!
 



#8 написав: KotMarta (20 січня 2012 19:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 18
Я давно чула про цей рецепт, але не знала, що це торт медовий smile , як буде нагода попробую спекти
 



#9 написав: Lilia (24 січня 2012 22:46)


Група: Гості
Коментарів: 0
цей тортик завжди виграшний варіант, простенький, а який смачненький! Спекла кумі на роботу- всі у захваті і хочуть рецепту!!! winked
 



#10 написав: ІНЕСА (25 січня 2012 11:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 25
Сюди би ше чорносливу дати в крем ,мушу собі то спекти winked
 



#11 написав: Talya (29 січня 2012 16:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
В мене пару уточнюючих питань - пекла вчора і на наст раз хотілось би виправитись. Так от:
1. Яйця почала додавати в той час коли тісто було на водяній бані і постійно помішувала, але вони почали варитись - як робити то правильно?
2. В мене він вийшов забитіший (ніби твердіший) ніж на фотці (так мені по вигляду). Тісто вже має замішуватись руками і розкачуватись перед вкладенням на бляшку чи має виливатись на бляшку? Як правильно?

Дуже дякую зі відповіді.
 



#12 написав: Натонька (31 січня 2012 20:30)


Група: Адміністратор
Коментарів: 507
Цитата: Talya
Яйця почала додавати в той час коли тісто було на водяній бані і постійно помішувала, але вони почали варитись - як робити то правильно?

Треба швиденько перемішувати вінчиком, якщо це робити повільно ложкою, наприклад, то можуть заваритись яйця.

Цитата: Talya
В мене він вийшов забитіший (ніби твердіший) ніж на фотці (так мені по вигляду). Тісто вже має замішуватись руками і розкачуватись перед вкладенням на бляшку чи має виливатись на бляшку? Як правильно?

Тілсто замішувати руками і розкачувати, присипаючи мукою. Не виливати.

Якщо він трохи забитий, то мав би зм'якнути від крему. Як він зараз?


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#13 написав: oksenya75 (1 лютого 2012 16:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 20
Я зараз печу Рижик. З цієї порції в мене виходить 12 коржів на тортівницю 26см)))) Буду перекладати кремом з маскарпоне. Зроблю два торти. Ото вже наїмся))) Дякую, Натонько, за рецепт!!!
 



#14 написав: Talya (3 лютого 2012 22:57)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Цитата: Натонька
Якщо він трохи забитий, то мав би зм'якнути від крему. Як він зараз?


Може дала замало крему - брала пів літри сметани. Але коли перемазувала - то на коржах виглядало достатньо. Але через ніч забрав усю - думаю можна і більше дати.
Тримала весь час в холодильнику - то коли витягаєш і зразу їсти - твердуватий, а як прогріється - то й нічо. Ну на наст раз поекспериментую ще з кремом, але для підстраховки - скіки використали для нього сметани?
 



#15 написав: Русланочка (6 лютого 2012 10:58)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
Соду гасити оцетом. Всметаний крем додаете трішки желатину чи ні?
 



#16 написав: Talya (11 лютого 2012 21:14)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Цитата: Русланочка
Соду гасити оцетом. Всметаний крем додаете трішки желатину чи ні?


я соду не гасила. Желатин також не додавала.
 



#17 написав: умка (12 лютого 2012 08:44)


Група: Гості
Коментарів: 0
Супер тортик! Ніжний, пухкий,смачнющий! В записнику моєї мами цей тортик під назвою Матуся, тільки пропорції менші! Дуже дякую!
 



#18 написав: galinka09 (13 березня 2012 00:06)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Мій улюблений тортик, але в мене назва "Сметанник", я ще на крем кладу тоненькі пластинки зефіру або банана. Дуже смачно.
 



#19 написав: Вікуся (27 березня 2012 13:50)


Група: Гості
Коментарів: 0
А довго він готується7
 



#20 написав: Натонька (27 березня 2012 22:48)


Група: Адміністратор
Коментарів: 507
Вікуся,
залежить від того, наскільки господиня швидко рухається smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#21 написав: уляся (31 березня 2012 18:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
В мене це також улюблений тортик.Назва"Чудо".Печу дуже тонесенькі коржі.Поки один печеться(2-3хв),розкачую наступний.Тісто тримаю в теплі,легше розкачувати.Крем заварний,теж дуже смачний.
 



#22 написав: Оля Колачук (24 липня 2012 16:28)


Група: Гості
Коментарів: 0
Як робиться сметанний крем????
 



#23 написав: Инна (5 серпня 2012 15:14)


Група: Гості
Коментарів: 0
Ням-ня тортик, спечу свекрусі на день народження1111111111
 



#24 написав: Sumpotua (13 серпня 2012 16:16)


Група: Гості
Коментарів: 0
обов'язково спробую спекти цей пляцочок)) я впевнена що він дуже смачний)
 



#25 написав: ольчик (30 вересня 2012 15:23)


Група: Гості
Коментарів: 0
Мій улюблений)))) Завжди його печу, всім подобається, єдине, що в крем даю чорнослив.
 



#26 написав: KsEnia (15 грудня 2012 14:44)


Група: Гості
Коментарів: 0
Тортик СУПЕР ! СМАКОТА ! Особливо подобається моєму чоловіку , бо він ВЕЛИКИЙ ! Минулого разу в крем додавала вишні, сьогодні спробую чорнослив. Дякую за рецепт! winked
 



#27 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 18:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Натонько, дякую за чудового "Рижика".Так ніжно та сонячно!!!
 



#28 написав: tani4ka (31 травня 2013 16:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Ось так виглядає мій рижик. Від себе додам, що таку велику порцію я пекла в формі 30х40 і на крем брала 1 літру сметани. Тоді коржі виходять м'які)
 



#29 написав: Irusja (18 квітня 2014 16:04)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Пекла пляцка по цьому рецепту. Вийшло 2 величезні "Рижики". Сметани пішло близбко 1,5л. Дуууже смачний та пахнючий.
 



#30 написав: Тигруля (22 серпня 2014 13:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 16
Я вчора теж спекла цей торт-дуже смачний,і доречі,простий у приготуванні.Дуже задоволена.Дякую!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Заробіток в інтернеті
  Пише Barbara (Учора, 16:20)
egtzqjlaqa
  Пише sjRuispuh (Учора, 08:32)
Коментарі через фейсбук
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дитячі забави
  Пише ОЛЕСЯ ()
Задумаймось...
  Пише ОЛЕСЯ ()
Секрети наших бабусь.... або як без хімії.
  Пише ОЛЕСЯ ()
Економимо сімейний бюджет
  Пише ОЛЕСЯ ()
Вірші про тата
  Пише ОЛЕСЯ ()
Безпека дитини в суспільстві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Як вберегти зуби здоровими
  Пише ОЛЕСЯ ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 57
Гостей: 40
Користувачі: iaRuispuh, sjRuispuh, ywVoffgoxy, xyavtrmug
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100