Тісто:
60 г вершкового масла
2 ст. л. цукру
150 г муки
1 яйце
1 ч. л. розпушувача
Начинка:
1 кг сиру
4 яйця
200 г цукру
1 ст. л. муки
ванільний цукор
1 ст. л. розпушувача
Замісити тісто з масла, цукру, муки, розпушувача і одного яйця.
Приготувати начинку.
Сир перемолоти через м'ясорубку або збити в блендері. Окремо збити добіла 3 жовтки і 200 г цукру. З'єднати жовтки з сиром, додати розпушувач, муку і ванільний цукор. Перемішати. Якщо сир буде сухим можна додати 50-100 г сметани.
Збити 3 білки з однією ложкою цукру. Акуратно ввести білки в сирну масу.
Тісто пальцями розприділити по деку, викласти зверху сирну масу, розрівняти і помазати злегка збитим яйцем.
Випікати до готовності.
(Із записної книги свекрухи)