Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок "Ангелик"
 

Пляцок "Ангелик"

29 квітня, 2010  |  Коментів (22)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Ангелик"


500 г борошна
125 г маргарину
2 яйця
0,5 ст. цукру
0,5 ст. сметани
1 ч. л. амонію
1 ст. л. крохмалю

Крем:

3 яйця
3 ст. л. борошна
2 ст. л. крохмалю
1 ст. сметани
3 ст. молока
1 ст. цукру
250 г масла
2 пачки ванільного цукру

Помадка:

3 ст. л. какао
3 ст. л. цукру
3 ст. л. води
125 г масла

Яйця, цукор, сметану (сметану змішати з амонієм) збиваємо міксером. У пересіяне і вимішане з крохмалем борошно натираємо грубій терці маргарин (маргарин у борошні має бути дрібно посічений) і, додаючи невеликими порціями збиту міксером масу, замішуємо тісто. Ділимо його рівно на три частини. Кожну частину тіста розкачуємо, викладаємо на змащену маслом бритванку і випікаємо до золотистого кольору.

Крем готуємо так: яйця, сметану, ванільний цукор збиваємо міксером, вкінці додаємо борошно і крохмаль. В окремій ринці доводимо до кипіння молоко та розчиняємо в ньому цукор і масло. Постійно помішуючи, додаємо молоко до збитої міксером маси і продовжуємо варити до загустіння. Не доводити до кипіння, бо яйця можуть відваритися і крем зрідне.
Перемащуємо коржі гарячим кремом. На один з коржів можна покласти солодкі, без кісток консервовані вишні. Після того як крем остигне, верх пляцка заливаємо помадкою.

Помадку готуємо так: вказані продукти нагріваємо доти, доки не розчиниться цукор, весь час помішуючи, охолоджуємо і виливаємо на пляцок.

Пляцок має постояти 12 годин перед тим, як його подавати до столу - для того, щоб коржі були м'якими.

Мої коментарі: Спочатку щодо випічки пляцка. Пекла у формі серця, таяк тіста вийшло багато, то зробила 4 коржі, а не три. Я так зрозуміла, що ці три коржі треба розкатувати тонесенько і пекти на великій бритванці. Так шо майте на увазі. Тісто не розкатувалось, борошна давала стільки, скільки було вказано в рецепті, і тісто було м'яке дуже. Викладала в форму ложкою, та притрусивши борошном зверху, розрівнювала тісто.

Крем дуже гарний вийшов, гладенький. Головне мішати його постійно, не відходячи ні на крок.

Помадку я цю не робила, так що не знаю як вона... Я змащувала розтопленим в вершках шоколадом (ганашем) верх та боки торта.

Мастіка зверху з жувального зефіру (маршмелоу)

Я дуже не встигала з цим тортом, і оці листочки помалювала барвником, хоча набагато краще було б замісити ще шматочок зеленішої мастіки...

До тортика ще був букетик ось такий

Пляцок "Ангелик"


А, чуть не забула... Не знаю як ви, але я чуть не дістала стрес від нарізання цього торта... На другий раз віддам його просто і шоб очі мої не бачили, як мою працю розрізають на шматки))))))))))) Але я його мусіла попробувати... Пляцок смачний, хоч і простий як не знати шо... Чи то гарячий крем зробив свою справу, чи шо, але дуже було мені смачно. Він був не засолодкий, а такий дійсно як треба. Можна туди ще покласти вишень, як пише автор, тоді пляцок стане цікавішим, але я не давала.

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

Продовжую випробовувати рецепти з пречудесної книги "Кулінарні секрети сестри Ольги"


Добавляю фото пляцка

Пляцок "Ангелик"


І розкажу таку річ, що я пекла другу порцію, бо від першої залишився крем. І перемащувала оцей холодним кремом. І скажу от що, дуже велика різниця між тим, якщо помастити гарячим кремом і помастити холодним. Коли крем гарячий, то потім пляцок тане просто в роті, такий м'який. Глазур робила цього разу по рецепту і в мене нічого не вийшло... Там якось дуже багато масла... Чи то просто я не вмію чи шо...


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: muroslava07 (29 квітня 2010 23:09)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
Красотюня величезка!!! winked Дуже цікавить розріз. Молодець.
 



#2 написав: Натонька (29 квітня 2010 23:11)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
він всередині зовсім простий... просто коржі та крем і все smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Natasha (29 квітня 2010 23:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 2
Дуже гарнезний тортик в тебе вийшов laughing !
А квіточки зробила які smile ...
 



#4 написав: Натонька (29 квітня 2010 23:17)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
дякую smile Але то треба йти на якогось флориста повчитись, аби знати як робити букетики... а то в мене шось не получилось гарно викласти...


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#5 написав: maija23 (30 квітня 2010 00:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 17
Дуже ніжний і майстерно прикрашений торт! А найбільше мене вразили ромашки!!!!!!!
Як їх можна зробити??? Не уявляю wassat Браво!!!!!!!!!!!!!!!!!! laughing
 



#6 написав: Маруся (30 квітня 2010 00:21)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Тану! Дуже гарно виклала, правда більші квіти йдуть в середині а менші по боках winked
А нам всеодно цікаво як воно в середині виглядає. Я свою книжку ніяк не дочекаюсь
 



#7 написав: Натонька (30 квітня 2010 08:30)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
Цитата: maija23
А найбільше мене вразили ромашки!!!!!!!Як їх можна зробити??? Не уявляю. Браво!!!!!!


Ромашки ножничками... Шкода шо нема формочок, а то б раз - і все... А серединка - то манка замальована.

Цитата: Маруся
більші квіти йдуть в середині а менші по боках


Там спочатку було все ок, але чогось мені здалось, що ті рози забліді і я помалювала крайчики червоною фарбою і то сильно страшно стало wassat Вони якраз маленькі були.. то я їх вишвирнула геть, а на їхнє місце поставила ті, що в мене ще були залишились... Можна було все познімати і викласти заново, але тоді б попортилось сильно покриття, бо квіти вже були приклеєні. На наступний раз буду вже більше соображати smile

Цитата: Маруся
А нам всеодно цікаво як воно в середині виглядає


Та шо там цікавого, там просто коржики))) Але ну вже як дуже сильно цікаво, то спечу ше нині його і вам покажу winked


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#8 написав: Volo-shka (30 квітня 2010 08:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 40
Натонько, оце вразила красою laughing love
От молодець - так гарно, ніжно, просто очей не можна відвести)))
Тепер не жалієш потраченого часу???)))
 



#9 написав: Натонька (30 квітня 2010 09:10)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
То шо, кажете шо будуть з мене люди? lol Тішуся сильно))))
Часу не жалію... Головне, що торт був для людини, яка щиро тішилась, що я його для неї зробила і мені було радісно від цього. Дуже приємно, коли торт викликає якесь захоплення, не кожен вміє щиро радіти,отримавши такий презент smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#10 написав: idianka (30 квітня 2010 09:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
Дуже гарнезний торт! winked Отак дивишся на нього і вже хочеш їсти tongue Хоч ти кажеш він простенький,але декор супер wink Треба й собі пробувати таке робити,а то ще не наважуюсь feel


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#11 написав: Натонька (30 квітня 2010 09:26)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
Цитата: idianka
Треба й собі пробувати таке робити,а то ще не наважуюсь


Чим скоріше почнеш,тим скоріше навчишся smile Включай кіно і вперед ліпити!


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#12 написав: gutka (30 квітня 2010 11:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
Наталко - дуже гарний початок, мені сподобалось все - і квіточки і те якого вони кольору, тож будуть з тебе люди...для мене дуже важливим є поєднання кольорів, звичайно що кожен до цього підходить індивідуально, тож твій тортик чудовий laughing
 



#13 написав: Натонька (30 квітня 2010 12:02)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
Цитата: gutka
тож будуть з тебе люди


wink wink wink

Дякую!


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#14 написав: Olenochka (30 квітня 2010 16:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 60
Мені також сподобалося все і квіти і торт а найбільше сподобався колір торта feel
 



#15 написав: Іванка (30 квітня 2010 17:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Я взахваті від класнющого торта
 



#16 написав: Ірка-Шкірка (1 травня 2010 13:42)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Натонько! Тортик надзвичайно красивий!!! Милуюсь ним не перший день.Дуже ніжні кольори!!! Супер!!!
 



#17 написав: Ірця (2 травня 2010 00:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 64
Дуже класно,мені ну дуже подобається,я не вмію такого робити,тому як для мене неспеціаліста - Натонько,Ви вже Людина :-) молодець.
 



#18 написав: Натонька (2 травня 2010 13:46)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
Красно всім дякую! wink


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#19 написав: Майя Шутенко (2 травня 2010 14:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Торт настільки ніжний і гарний,що на нього хочеться дивитися безкінечно :насолоджуватися подихом весни ,тендітними ромашками і витонченим смаком автора!
Натонько-неперевершено!
Ну й смакота -в розрізі!!!!
 



#20 написав: Славочка (4 травня 2010 23:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 91
Натонько, і хто казав, що не береться до мастики? А вийшла така краса! І сам тортик смачний, і декор чудовий.
 



#21 написав: Маруся (13 травня 2010 22:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Дякую, за розріз. Я вчора в посилці отримала цю книжечку і багато речей вже знаю але є і багато цікавого. Спробую також спекти пляцка якогось.

А он що до масла в глазурі, то мені здається що 125 грам таки буде забагацько. Я завжди даю в районі 50 грам.
 



#22 написав: marinka (15 травня 2010 15:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Торт вийшов на славу!!!!! Молодець !!!!!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 29
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100