Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок "Ангелик"
 

Пляцок "Ангелик"

29 квітня, 2010  |  Коментів (22)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Ангелик"


500 г борошна
125 г маргарину
2 яйця
0,5 ст. цукру
0,5 ст. сметани
1 ч. л. амонію
1 ст. л. крохмалю

Крем:

3 яйця
3 ст. л. борошна
2 ст. л. крохмалю
1 ст. сметани
3 ст. молока
1 ст. цукру
250 г масла
2 пачки ванільного цукру

Помадка:

3 ст. л. какао
3 ст. л. цукру
3 ст. л. води
125 г масла

Яйця, цукор, сметану (сметану змішати з амонієм) збиваємо міксером. У пересіяне і вимішане з крохмалем борошно натираємо грубій терці маргарин (маргарин у борошні має бути дрібно посічений) і, додаючи невеликими порціями збиту міксером масу, замішуємо тісто. Ділимо його рівно на три частини. Кожну частину тіста розкачуємо, викладаємо на змащену маслом бритванку і випікаємо до золотистого кольору.

Крем готуємо так: яйця, сметану, ванільний цукор збиваємо міксером, вкінці додаємо борошно і крохмаль. В окремій ринці доводимо до кипіння молоко та розчиняємо в ньому цукор і масло. Постійно помішуючи, додаємо молоко до збитої міксером маси і продовжуємо варити до загустіння. Не доводити до кипіння, бо яйця можуть відваритися і крем зрідне.
Перемащуємо коржі гарячим кремом. На один з коржів можна покласти солодкі, без кісток консервовані вишні. Після того як крем остигне, верх пляцка заливаємо помадкою.

Помадку готуємо так: вказані продукти нагріваємо доти, доки не розчиниться цукор, весь час помішуючи, охолоджуємо і виливаємо на пляцок.

Пляцок має постояти 12 годин перед тим, як його подавати до столу - для того, щоб коржі були м'якими.

Мої коментарі: Спочатку щодо випічки пляцка. Пекла у формі серця, таяк тіста вийшло багато, то зробила 4 коржі, а не три. Я так зрозуміла, що ці три коржі треба розкатувати тонесенько і пекти на великій бритванці. Так шо майте на увазі. Тісто не розкатувалось, борошна давала стільки, скільки було вказано в рецепті, і тісто було м'яке дуже. Викладала в форму ложкою, та притрусивши борошном зверху, розрівнювала тісто.

Крем дуже гарний вийшов, гладенький. Головне мішати його постійно, не відходячи ні на крок.

Помадку я цю не робила, так що не знаю як вона... Я змащувала розтопленим в вершках шоколадом (ганашем) верх та боки торта.

Мастіка зверху з жувального зефіру (маршмелоу)

Я дуже не встигала з цим тортом, і оці листочки помалювала барвником, хоча набагато краще було б замісити ще шматочок зеленішої мастіки...

До тортика ще був букетик ось такий

Пляцок "Ангелик"


А, чуть не забула... Не знаю як ви, але я чуть не дістала стрес від нарізання цього торта... На другий раз віддам його просто і шоб очі мої не бачили, як мою працю розрізають на шматки))))))))))) Але я його мусіла попробувати... Пляцок смачний, хоч і простий як не знати шо... Чи то гарячий крем зробив свою справу, чи шо, але дуже було мені смачно. Він був не засолодкий, а такий дійсно як треба. Можна туди ще покласти вишень, як пише автор, тоді пляцок стане цікавішим, але я не давала.

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

Продовжую випробовувати рецепти з пречудесної книги "Кулінарні секрети сестри Ольги"


Добавляю фото пляцка

Пляцок "Ангелик"


І розкажу таку річ, що я пекла другу порцію, бо від першої залишився крем. І перемащувала оцей холодним кремом. І скажу от що, дуже велика різниця між тим, якщо помастити гарячим кремом і помастити холодним. Коли крем гарячий, то потім пляцок тане просто в роті, такий м'який. Глазур робила цього разу по рецепту і в мене нічого не вийшло... Там якось дуже багато масла... Чи то просто я не вмію чи шо...


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: muroslava07 (29 квітня 2010 23:09)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
Красотюня величезка!!! winked Дуже цікавить розріз. Молодець.
 



#2 написав: Натонька (29 квітня 2010 23:11)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
він всередині зовсім простий... просто коржі та крем і все smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Natasha (29 квітня 2010 23:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 2
Дуже гарнезний тортик в тебе вийшов laughing !
А квіточки зробила які smile ...
 



#4 написав: Натонька (29 квітня 2010 23:17)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
дякую smile Але то треба йти на якогось флориста повчитись, аби знати як робити букетики... а то в мене шось не получилось гарно викласти...


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#5 написав: maija23 (30 квітня 2010 00:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 17
Дуже ніжний і майстерно прикрашений торт! А найбільше мене вразили ромашки!!!!!!!
Як їх можна зробити??? Не уявляю wassat Браво!!!!!!!!!!!!!!!!!! laughing
 



#6 написав: Маруся (30 квітня 2010 00:21)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Тану! Дуже гарно виклала, правда більші квіти йдуть в середині а менші по боках winked
А нам всеодно цікаво як воно в середині виглядає. Я свою книжку ніяк не дочекаюсь
 



#7 написав: Натонька (30 квітня 2010 08:30)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Цитата: maija23
А найбільше мене вразили ромашки!!!!!!!Як їх можна зробити??? Не уявляю. Браво!!!!!!


Ромашки ножничками... Шкода шо нема формочок, а то б раз - і все... А серединка - то манка замальована.

Цитата: Маруся
більші квіти йдуть в середині а менші по боках


Там спочатку було все ок, але чогось мені здалось, що ті рози забліді і я помалювала крайчики червоною фарбою і то сильно страшно стало wassat Вони якраз маленькі були.. то я їх вишвирнула геть, а на їхнє місце поставила ті, що в мене ще були залишились... Можна було все познімати і викласти заново, але тоді б попортилось сильно покриття, бо квіти вже були приклеєні. На наступний раз буду вже більше соображати smile

Цитата: Маруся
А нам всеодно цікаво як воно в середині виглядає


Та шо там цікавого, там просто коржики))) Але ну вже як дуже сильно цікаво, то спечу ше нині його і вам покажу winked


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#8 написав: Volo-shka (30 квітня 2010 08:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 40
Натонько, оце вразила красою laughing love
От молодець - так гарно, ніжно, просто очей не можна відвести)))
Тепер не жалієш потраченого часу???)))
 



#9 написав: Натонька (30 квітня 2010 09:10)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
То шо, кажете шо будуть з мене люди? lol Тішуся сильно))))
Часу не жалію... Головне, що торт був для людини, яка щиро тішилась, що я його для неї зробила і мені було радісно від цього. Дуже приємно, коли торт викликає якесь захоплення, не кожен вміє щиро радіти,отримавши такий презент smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#10 написав: idianka (30 квітня 2010 09:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Дуже гарнезний торт! winked Отак дивишся на нього і вже хочеш їсти tongue Хоч ти кажеш він простенький,але декор супер wink Треба й собі пробувати таке робити,а то ще не наважуюсь feel


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#11 написав: Натонька (30 квітня 2010 09:26)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Цитата: idianka
Треба й собі пробувати таке робити,а то ще не наважуюсь


Чим скоріше почнеш,тим скоріше навчишся smile Включай кіно і вперед ліпити!


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#12 написав: gutka (30 квітня 2010 11:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
Наталко - дуже гарний початок, мені сподобалось все - і квіточки і те якого вони кольору, тож будуть з тебе люди...для мене дуже важливим є поєднання кольорів, звичайно що кожен до цього підходить індивідуально, тож твій тортик чудовий laughing
 



#13 написав: Натонька (30 квітня 2010 12:02)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Цитата: gutka
тож будуть з тебе люди


wink wink wink

Дякую!


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#14 написав: Olenochka (30 квітня 2010 16:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 60
Мені також сподобалося все і квіти і торт а найбільше сподобався колір торта feel
 



#15 написав: Іванка (30 квітня 2010 17:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 138
Я взахваті від класнющого торта
 



#16 написав: Ірка-Шкірка (1 травня 2010 13:42)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Натонько! Тортик надзвичайно красивий!!! Милуюсь ним не перший день.Дуже ніжні кольори!!! Супер!!!
 



#17 написав: Ірця (2 травня 2010 00:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 64
Дуже класно,мені ну дуже подобається,я не вмію такого робити,тому як для мене неспеціаліста - Натонько,Ви вже Людина :-) молодець.
 



#18 написав: Натонька (2 травня 2010 13:46)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Красно всім дякую! wink


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#19 написав: Майя Шутенко (2 травня 2010 14:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Торт настільки ніжний і гарний,що на нього хочеться дивитися безкінечно :насолоджуватися подихом весни ,тендітними ромашками і витонченим смаком автора!
Натонько-неперевершено!
Ну й смакота -в розрізі!!!!
 



#20 написав: Славочка (4 травня 2010 23:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 91
Натонько, і хто казав, що не береться до мастики? А вийшла така краса! І сам тортик смачний, і декор чудовий.
 



#21 написав: Маруся (13 травня 2010 22:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Дякую, за розріз. Я вчора в посилці отримала цю книжечку і багато речей вже знаю але є і багато цікавого. Спробую також спекти пляцка якогось.

А он що до масла в глазурі, то мені здається що 125 грам таки буде забагацько. Я завжди даю в районі 50 грам.
 



#22 написав: marinka (15 травня 2010 15:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Торт вийшов на славу!!!!! Молодець !!!!!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok ()
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 56
Гостей: 27
Користувачі: Ірка-Шкірка
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100