500 г борошна
125 г маргарину
2 яйця
0,5 ст. цукру
0,5 ст. сметани
1 ч. л. амонію
1 ст. л. крохмалю
Крем:3 яйця
3 ст. л. борошна
2 ст. л. крохмалю
1 ст. сметани
3 ст. молока
1 ст. цукру
250 г масла
2 пачки ванільного цукру
Помадка:3 ст. л. какао
3 ст. л. цукру
3 ст. л. води
125 г масла
Яйця, цукор, сметану (сметану змішати з амонієм) збиваємо міксером. У пересіяне і вимішане з крохмалем борошно натираємо грубій терці маргарин (маргарин у борошні має бути дрібно посічений) і, додаючи невеликими порціями збиту міксером масу, замішуємо тісто. Ділимо його рівно на три частини. Кожну частину тіста розкачуємо, викладаємо на змащену маслом бритванку і випікаємо до золотистого кольору.
Крем готуємо так: яйця, сметану, ванільний цукор збиваємо міксером, вкінці додаємо борошно і крохмаль. В окремій ринці доводимо до кипіння молоко та розчиняємо в ньому цукор і масло. Постійно помішуючи, додаємо молоко до збитої міксером маси і продовжуємо варити до загустіння. Не доводити до кипіння, бо яйця можуть відваритися і крем зрідне.
Перемащуємо коржі гарячим кремом. На один з коржів можна покласти солодкі, без кісток консервовані вишні. Після того як крем остигне, верх пляцка заливаємо помадкою.
Помадку готуємо так: вказані продукти нагріваємо доти, доки не розчиниться цукор, весь час помішуючи, охолоджуємо і виливаємо на пляцок.
Пляцок має постояти 12 годин перед тим, як його подавати до столу - для того, щоб коржі були м'якими.
Мої коментарі: Спочатку щодо випічки пляцка. Пекла у формі серця, таяк тіста вийшло багато, то зробила 4 коржі, а не три. Я так зрозуміла, що ці три коржі треба розкатувати тонесенько і пекти на великій бритванці. Так шо майте на увазі. Тісто не розкатувалось, борошна давала стільки, скільки було вказано в рецепті, і тісто було м'яке дуже. Викладала в форму ложкою, та притрусивши борошном зверху, розрівнювала тісто.
Крем дуже гарний вийшов, гладенький. Головне мішати його постійно, не відходячи ні на крок.
Помадку я цю не робила, так що не знаю як вона... Я змащувала розтопленим в вершках шоколадом (ганашем) верх та боки торта.
Мастіка зверху з жувального зефіру (маршмелоу)
Я дуже не встигала з цим тортом, і оці листочки помалювала барвником, хоча набагато краще було б замісити ще шматочок зеленішої мастіки...
До тортика ще був букетик ось такий
А, чуть не забула... Не знаю як ви, але я чуть не дістала стрес від нарізання цього торта... На другий раз віддам його просто і шоб очі мої не бачили, як мою працю розрізають на шматки))))))))))) Але я його мусіла попробувати... Пляцок смачний, хоч і простий як не знати шо... Чи то гарячий крем зробив свою справу, чи шо, але дуже було мені смачно. Він був не засолодкий, а такий дійсно як треба. Можна туди ще покласти вишень, як пише автор, тоді пляцок стане цікавішим, але я не давала.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Продовжую випробовувати рецепти з пречудесної книги "Кулінарні секрети сестри Ольги" Добавляю фото пляцка
І розкажу таку річ, що я пекла другу порцію, бо від першої залишився крем. І перемащувала оцей холодним кремом. І скажу от що, дуже велика різниця між тим, якщо помастити гарячим кремом і помастити холодним. Коли крем гарячий, то потім пляцок тане просто в роті, такий м'який. Глазур робила цього разу по рецепту і в мене нічого не вийшло... Там якось дуже багато масла... Чи то просто я не вмію чи шо...