Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Київська сакура
 

Київська сакура

6 квітня, 2013  |  Коментів (16)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Київська сакура

Рожевий корж
205 г манної крупи
165 г цукру
250 мл води
90 г борошна
40 г киселю зі смаком малини / у складі киселю не має бути цукру /
100 мл олії / даю оливкову/
1 ч. л. розпушувача

Корж - безе:
3 білки
200 г цукру
25 г крохмалу
100 г улюблених горіхів (помелених)


Крем Шарлот
250 г масла
225 г цукру /давала 200 г /
1 яйце
150 г молока
10 г ванільного цукру
10 г какао /я не давала/
2 ст. л. коньяку

Приготування рожевого коржа
Насипаємо у посуд манну крупу , цукор, воду, перемішуємо і залишаєм на 3-4 години, щоб манка набухла. Потім вливаємо олію, перемішуємо до однорідності. Додаємо просіяне борошно, розпушувач та кисіль.
Тісто викладаємо у змащену форму /діаметр 26 см).
Випікаємо 30 хв при ~180-200°С (час випічки залежить від глибини форми, готовність перевіряємо дерев'яною палочкою - щоб тісто не липло).

Приготування коржа - безе
Взбиваємо білки з цукром у пишну піну. Всипаємо крохмал, змішаний з горіхами і акуратно мішаємо. Викладаємо у форму, застелену пегаментом.
Печемо при 140 градусах 1-1,5 години.

Приготування крему
Яйце збиваємо з молоком, проціджуємо, тоді даєм цукор і варимо сироп.
Взбиваємо масло добіла, додаємо охолоджений зварений сироп і далі взбиваєм.
У майже готовий крем даємо коньяк і ванільний цукор.

Джерело: рецепт від бабусі

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: KASYA (6 квітня 2013 17:45)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Такий смачненький і веселенький пляцок!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#2 написав: Ксенічка (6 квітня 2013 18:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Олеся," Київська сакура" чудовенька!! Така красива!!
 



#3 написав: ОЛЕСЯ (6 квітня 2013 19:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 437
Спасибі a0a . А ще неймовірно смачна. tongue


--------------------
 



#4 написав: oksana d (6 квітня 2013 19:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 304
Супер! Такий кольоровий і неймовірно смачний! a0a
 



#5 написав: sunnygirl (6 квітня 2013 20:29)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 106
Пляцок дуже гарний у розрізі і апетитний.
 



#6 написав: ОЛЕСЯ (6 квітня 2013 22:41)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 437
oksana d,
sunnygirl,
спасибі


--------------------
 



#7 написав: Darka (9 квітня 2013 08:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Олеся,дякую за красоту.Кисіль має бути польський?В мене є як колись продавався в брикєті але він солодкий,то напевно не підійде.Маю оказію для такого тортика,рожевого. winked


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#8 написав: ОЛЕСЯ (9 квітня 2013 22:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 437
Цитата: Darka
Кисіль має бути польський?

Кисіль польський без цукру і дуже смачний. Кисіль у пачці - це картопляний крохмал + фарбник + ароматизатор.


--------------------
 



#9 написав: daisy (15 квітня 2013 21:33)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
Який гарнющий!!! 3fb
 



#10 написав: ОЛЕСЯ (18 квітня 2013 16:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 437
Усім спасибі. Сподіваюсь сподобається любителям солодкого tongue


--------------------
 



#11 написав: Кіра (26 квітня 2013 19:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
яка красаааа))))) обовязково спечу
 



#12 написав: Майя Шутенко (30 жовтня 2013 22:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
ОЛЕСЯ,дуже сподобався рецепт,просто казка.Шкода,що раніше його не бачила.
Дуже дякую)))Який ще крем можна спробувати до "Сакури"?,
 



#13 написав: ОЛЕСЯ (7 листопада 2013 16:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 437
Цитата: Майя Шутенко
Який ще крем можна спробувати до "Сакури"?,
Майя Шутенко будь який із додаванням масла (заварні). Тільки не дуже солодкий - бо коржі самі по собі солодкуваті.


--------------------
 



#14 написав: olyaveres (25 листопада 2013 12:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
а куди діти жовтки
 



#15 написав: ОЛЕСЯ (16 січня 2014 20:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 437
Цитата: olyaveres
а куди діти жовтки


Спекти ще один пляцок такий або печення на жовтках


--------------------
 



#16 написав: Oksanochka (27 лютого 2014 09:12)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 48
в мене питання.дуже сподобався пляцок але що робити коли не мае кисилю?
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 21:26)
Жіночі роздуми...
  Пише Darka (Сьогодні, 02:32)
Твори добро-2
  Пише Darka (Учора, 23:58)
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 73
Гостей: 59
Користувачі: law
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100