Тісто: 150 г цукру
1 жовток
7 ст. л. теплого молока
2 ст. л. меду
50 г вершкового масла
Все змішати і поставити на маленький вогонь на 3-4 хв., помішуючи, охолодити. Додати 2 ст. л. какао, 1 ч. л. соди, 350 г борошна. Замісити тісто. Виходить 8 коржів на тортівницю діаметром 26 см. Коржі наколоти вилкою.
Крем:Змішати 200 мл. молока
2 ст. л борошна
2 ст. л. крохмалю
2 яйця
200 г цукру
злегка збити.
Окремо закип'ятити ще 300 мл. молока і тоненькою цівкою влити в суміш попередню. Змішавши, поставити на вогонь і варити до загустіння. Коли охолоне збити з маслом (250-300 г), збиваємо перше масло до пишної маси, а потім, по-ложці, додаємо заварну суміш. Зверху заливаємо помадкою. Всього по 3 ст.л.: цукор, какао, молоко, масло. Змішуємо, ставимо на вогонь і варимо, поки не розтопиться цукор.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Галя, дякую за рецепт! Чоловік був дуже довольний!