700 г пшеничного борошна
2 ч. л. солі
25 г м'якого масла
1 ч. л. сухих дріжджів (7 g)
1 ст. л. цукру
150 мл теплого молока
300 мл теплої води
У великій мисці вимішати борошно з сіллю, додати масло. Досипати дріжджі і цукор. Додати молоко, воду і вимісити тісто. Тісто виготовляти на припорошеній поверхні, поки буде гладке і еластичне, стараючись не досипати борошна. Залишити в мисці, прикрите рушником, до двоєкратного збільшення ємкості.
Тісто легко вимішати, сформувати овальну буханку, викласти на бляху припорошеним борошном. Прикриття знову, залишити на 30 хвилин, або довше до подвоєння ємкості.
Гострим ножем зробити декілька надрізів на хлібі, припорошити борошном.
Духовку нагріти до 230 градусів і пекти хліб 10 хвилин. Потім зменшити температуру до 200 градусів і пекти 20 - 25 хвилин. Готовий хліб має бути великий, коричневий і звучати глухо по удару знизу. Остудити на решітці.
Хліб від польської господині