Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Хліб » Хліб Український
 

Хліб Український

8 серпня, 2013  |  Коментів (7)  |  Рубрика: Випічка » Хліб
 

Хліб Український

6 гр сухих дріжджів
7 гр закваски сухої
30 гр клейковини пшеничної
250 гр борошна пшеничного
250 гр борошна житнього
15 гр солі
5 гр солоду житнього
15 мл гарячої (95 градусів) води
375 мл води

Засипати всі інгредієнти у хлібопічку, як того вимагає інструкція (в мою спочатку дріжджі і всі сухі інгредієнти, а потім рідкі), солод попередньо запарити киплячою водою. Тісто буде досить крутим, тому, при можливості потрібно ставити ніж для замісу житнього хліба. Випікати в режимі "житній".
Хліб виходить дуже щільний, з ледве вловимою кислинкою, за смаком і консистенцією схожий на круглий "український" хліб.
Я довго збиралася спробувати цей рецепт, та все якось скептично до нього відносилася, аж поки таки не спекла. Тепер у нас цей хлібчик посунув з першого місця заварний хліб, який впевнено лідирував аж три роки.

Джерело: рецепт з упаковки солоду Діамант Рогамальт

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Сонечко (8 серпня 2013 17:23)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
що таке "суха закваска"? та "клейковина пшенична"?


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#2 написав: Магда (8 серпня 2013 20:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 73
що таке "суха закваска"? та "клейковина пшенична"?
Сонечко, цитую упаковку: "пшенична клейковина отримана шляхом екстракції вологим способом небілкових компонентів пшеничного борошна. Завдяки оптимальному співвідношенню в'язкості і еластичності, дозволяє заповнити деякі недоліки пшениці. Завдяки клейковині підвищується гігроскопічна здатність борошна; поліпшуються пружно-еластичні властивості тіста; підвищуються обсяг і формостійкість подових виробів; поліпшується еластичність м'якушки і знижується її крихкість; подовжується термін зберігання свіжості виробів.
Суха закваска, склад: екстракт житнього борошна, житнє солодове борошно, підкислювачі, суха молочна сироватка. Властивості: дозволяє скоротити час виробництва житнього хліба до 2,5 - 3 годин; забезпечує кращий розподіл вологи і водопоглинання завдяки високому вмісту желірованого солодового борошна; покращує смак і аромат, зменшує крихкість м'якушки; при дозуванні 0,5% гарантовано знижує ризик пліснявіння і зараження «картопляною хворобою» виробів із пшеничного борошна; сприяє уповільненню процесу черствіння хліба.
Як бачимо, ніякої "хімії" (по крайній мірі, заявленої smile ).


--------------------
Дрібниць не буває
 



#3 написав: ОЛЕСЯ (12 листопада 2013 12:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 437
winked


--------------------
 



#4 написав: maryanab (13 листопада 2013 12:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
Скажіть, будь ласка, де можна придбати клейковину пшеничну і суху закваску?
 



#5 написав: Магда (13 листопада 2013 20:12)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 73
Цитата: maryanab
де можна придбати клейковину пшеничну і суху закваску?


maryanab, я все купую в інтернеті: domashniyhleb.com.ua


--------------------
Дрібниць не буває
 



#6 написав: Іванка (14 листопада 2013 13:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 138
Магда,дуже апетитний хліб!
Дякую за рецепт і посилання де можна купити клейковину cd Чула,що зараз багато хто відмовляєтья від дріжджів, а от мені цікаво чи можна чимось(окрім порошка до печива,соди,амонію ) замінити дріжджі у піцці?
 



#7 написав: Магда (15 листопада 2013 19:04)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 73
Цитата: Іванка
чи можна чимось(окрім порошка до печива,соди,амонію ) замінити дріжджі у піцці?

Іванка, я думаю, можна замінити живою закваскою (її вирощують самостійно з житнього борошна на воді, підкормлюючи пшеничним борошном). Але її потрібно тиждень вирощувати, а потім весь час підтримувати. Для хліба точно підходить ідеально, може й для піци підійде. Якщо цікаво - в мене є рецепт живої закваски твердого типу, можу скинути в ПП, бо виставляти як окремий рецепт не можу: давно вже не вирощую і не маю фоток.


--------------------
Дрібниць не буває
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 02:03)
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 29
Гостей: 15
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100