Тісто:
350 г муки
120 г вершк. масла
100 г маргарину
1 ст. л. розпушувача
3 жовтки
200 г цукру
4 ст. л. сметани
фруктовий джем
горіхи, родзинки, консервована вишня
3 яєчних білка
200 г мармеладу
Замісити легке пісочне тісто .
Тісто поділити на 2 частини, кожну викласти у форму, покрити легким шаром фруктового джему, на який розподілити горіхи, родзинки і консервовану вишню .
3 білки збити в густу піну і викласти на коржі.
Випікати при 180 град.
Крем заварний, або сметанний, в який порізати дрібними кубиками 200 г мармеладу.
Тут важлива правильна збірка - коржі повинні кластися начинкою всередину, а зверху і знизу - пісочне тісто. Тоді цей пляцок дуже красивий в розрізі.
Рецепт lubanyМои коментарі: давала крем масло + згущене молоко.