Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок медово-горіховий зі сметанковим кремом та чорносливом
 

Пляцок медово-горіховий зі сметанковим кремом та чорносливом

12 березня, 2013  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок медово-горіховий   зі сметанковим кремом та чорносливом

Тісто:
180 г цукру
200 г меду – використовую штучний
100 г дрібно мелених горіхів (якщо дати 200г горіхів – смак буде більш насиченим горіховим) + мелені горіхи для обсипки
50 г масла – розтопити
500 г муки
3 яйця
1 ст. л. соди, погашеної оцтом (тепер заміняю 2 пак. порошку до печива)

Крем: 1 (класичний):
0,5 л сметани
150г цукру-пудри
Цедра і сік 1 лимону

Крем 2 (мій варіант):
1 л сепараторної сметани
300 мл 30% вершків
400 г чорносливу (без кісточок)
300 – 350 г цукру
1 лимон – натерти цедру, витиснути сік

Цей пляцок традиційно печемо на Різдво.

Тісто:
Муку просіяти, додати соду з оцтом (порошок до печива), горіхи, обережно вимішати.
Яйця збити з медом та цукром в пухку масу, додати масло, вимішати.
Обережно вмішати суху суміш.
Розділити на 3 частини ( для форми 30х40см – я пекла у форсі 25х35 см, тому розділила тісто на 4 частини), випікати при темп-і 170° до світло-коричневого кольору на пергаментному папері.
Тісто липке, тому при розтачуванні добре підсипати мукою.


Крем: 1 (класичний):
Все добре збити.


Крем 2 (мій варіант):
Чорнослив промити, залити водою, варити на маленькому вогні 5 хвилин, залишити, щоб охолов.
Сметану, вершки, цукор, збити, відкласти ½ л в окрему миску, додати цедру і сік лимона, збити до однорідної маси.
Чорнослив та відкладену сметану з вершками викласти в блендер, збити в однорідну масу.

Коржі почергово змащувати кремом з чорносливу, потім сметанково-вершковим кремом.
Залишити на 2 – 3 години в прохолодному місці, потім поставити в холодильник.
Настоювати 24 – 36 годин. Охолоджені коржі тверді і ламкі, від крему стають дуже ніжними і просто тають на язику.

Джерело: Класичний бабусіний рецепт із записничка з деякими змінами

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ксенічка (12 березня 2013 15:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Іра, дякую за хорошого бабусиного рецепта, люблю таку випічку!! Смачно!! Медово-горіхово!! love
 



#2 написав: KASYA (12 березня 2013 17:43)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Навіть не сумніваюся, що це надзвичайно смачно!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#3 написав: Майя Шутенко (15 березня 2013 20:59)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Солодка спокуса!!!
Іринко,якщо є кава,то я їду до Тебе!!!!)
 



#4 написав: daisy (10 квітня 2013 21:28)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
Мед - це смакотіща! А у випічці я його просто обожнюю. Дякую за новий рецептик belay
 



#5 написав: angelina (3 червня 2013 23:53)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 17
Дуже-дуже смачний!!! І справді,тане в роті,а чорнослив я даю завжди. Дякую за рецепт!
 



#6 написав: ксюня (27 січня 2014 18:47)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Тортик супер,просто тане в роті.Одним словом посмакіть tongue
Дякую!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 9
Гостей: 2
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100