Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок медово-горіховий зі сметанковим кремом та чорносливом
 

Пляцок медово-горіховий зі сметанковим кремом та чорносливом

12 березня, 2013  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок медово-горіховий   зі сметанковим кремом та чорносливом

Тісто:
180 г цукру
200 г меду – використовую штучний
100 г дрібно мелених горіхів (якщо дати 200г горіхів – смак буде більш насиченим горіховим) + мелені горіхи для обсипки
50 г масла – розтопити
500 г муки
3 яйця
1 ст. л. соди, погашеної оцтом (тепер заміняю 2 пак. порошку до печива)

Крем: 1 (класичний):
0,5 л сметани
150г цукру-пудри
Цедра і сік 1 лимону

Крем 2 (мій варіант):
1 л сепараторної сметани
300 мл 30% вершків
400 г чорносливу (без кісточок)
300 – 350 г цукру
1 лимон – натерти цедру, витиснути сік

Цей пляцок традиційно печемо на Різдво.

Тісто:
Муку просіяти, додати соду з оцтом (порошок до печива), горіхи, обережно вимішати.
Яйця збити з медом та цукром в пухку масу, додати масло, вимішати.
Обережно вмішати суху суміш.
Розділити на 3 частини ( для форми 30х40см – я пекла у форсі 25х35 см, тому розділила тісто на 4 частини), випікати при темп-і 170° до світло-коричневого кольору на пергаментному папері.
Тісто липке, тому при розтачуванні добре підсипати мукою.


Крем: 1 (класичний):
Все добре збити.


Крем 2 (мій варіант):
Чорнослив промити, залити водою, варити на маленькому вогні 5 хвилин, залишити, щоб охолов.
Сметану, вершки, цукор, збити, відкласти ½ л в окрему миску, додати цедру і сік лимона, збити до однорідної маси.
Чорнослив та відкладену сметану з вершками викласти в блендер, збити в однорідну масу.

Коржі почергово змащувати кремом з чорносливу, потім сметанково-вершковим кремом.
Залишити на 2 – 3 години в прохолодному місці, потім поставити в холодильник.
Настоювати 24 – 36 годин. Охолоджені коржі тверді і ламкі, від крему стають дуже ніжними і просто тають на язику.

Джерело: Класичний бабусіний рецепт із записничка з деякими змінами

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Ксенічка (12 березня 2013 15:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Іра, дякую за хорошого бабусиного рецепта, люблю таку випічку!! Смачно!! Медово-горіхово!! love
 



#2 написав: KASYA (12 березня 2013 17:43)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Навіть не сумніваюся, що це надзвичайно смачно!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#3 написав: Майя Шутенко (15 березня 2013 20:59)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Солодка спокуса!!!
Іринко,якщо є кава,то я їду до Тебе!!!!)
 



#4 написав: daisy (10 квітня 2013 21:28)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
Мед - це смакотіща! А у випічці я його просто обожнюю. Дякую за новий рецептик belay
 



#5 написав: angelina (3 червня 2013 23:53)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 17
Дуже-дуже смачний!!! І справді,тане в роті,а чорнослив я даю завжди. Дякую за рецепт!
 



#6 написав: ксюня (27 січня 2014 18:47)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Тортик супер,просто тане в роті.Одним словом посмакіть tongue
Дякую!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Жіночі роздуми...
  Пише Darka (Сьогодні, 02:32)
Твори добро-2
  Пише Darka (Учора, 23:58)
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 19
Гостей: 10
Користувачі: ArtOfBeautyWal, MichxealRoany
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100