Сьогодні приготувала таку вечерю. Просто і смачно!
Салатик, що схожий на "Шубу"
Всі складові беруться в довільній кількості, за смаком.
Картопля в мундирі (почищена)
Цибуля
Круті яйця
Відварений буряк
Яблуко кисло-солодке (!)
Оселедець
Майонез
Картопля маринована, запечена у фользі
1 кг картоплі (краще тих сортів, що не розварюються)
150 г (3 середніх) моркви
125 г бекону або корейки нарізати кубиками
1 ст. л. з верхом сухої цибулі (або одна дрібно нарізана середня цибулина)
0,5 ст. л. сухого часнику (або 2-4 зубчики часнику)
1 ч. л. сухого кропу
1 ст.л. сухої петрушки
суха приправа для піци (паприка, орегано, базилік, чебрець...)
каррі
чи приправа для м'яса
сіль,перець за смаком
2 ст. л. оливкової (будь-якого рослинної олії)
2 ст. л. густої сметани або вершків
Картоплю і моркву почистити. Картоплю нарізати середніми кубиками. Моркву нарізати кружечками товщиною приблизно 3-4 мм.
Змішати картоплю і моркву в глибокій мисці, додати приправи, сіль, перець, бекон і ретельно перемішати. Додати рослинну олію, перемішати, додати сметану, перемішати.
Підготовлену картоплю залишити маринуватися мінімум на 2 години просто на столі, не в холодильнику. Якщо є така можливість, бажано картоплю періодично перемішувати.
Підготувати харчову фольгу. Відрізати 4 прямокутника.
На кожен поставити мисочку і стиснути фольгу навколо посудини. Посудину акуратно витягнути з фольги. Вийде 4 форми з дном.
Духовку розігріти до 200 градусів (конвекція-180 град).
Ставимо формочку з фольги в піалку, закладаємо картоплю і виймаємо формочку з піалки. Заповнюємо всі форми, рідину виливаємо на картоплю.
Фольгу стискаємо у верхній частині форми, залишаючи отвір діаметром приблизно 1,5 см.
Підготовлені формочки з картоплею ставимо на деко.
Деко ставимо в духовку. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 160 градусів (конвекція-до 140 градусів) і запікаємо ще 45 хвилин.
Картопелька має дуже приємний масляний смак. Аромат взагалі
!
Замість моркви і бекону можна додати 300-500 г свіжих шампіньйонів, нарізаних пластинками. Так теж дуже смачно.
Не знаю чому, але саме ця картопелька подобається мені з сухими травами, цибулею і часником. Пробувала додати свіжі - непогано, але зовсім не те.
Рецепти від Stern