Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарний речиталь
Фрезія
25 лютого 2012 22:29
Повідомлення #131


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Сьогодні приготувала таку вечерю. Просто і смачно!


Салатик, що схожий на "Шубу"




Всі складові беруться в довільній кількості, за смаком.
Картопля в мундирі (почищена)
Цибуля
Круті яйця
Відварений буряк
Яблуко кисло-солодке (!)
Оселедець
Майонез

Картопля маринована, запечена у фользі




1 кг картоплі (краще тих сортів, що не розварюються)
150 г (3 середніх) моркви
125 г бекону або корейки нарізати кубиками
1 ст. л. з верхом сухої цибулі (або одна дрібно нарізана середня цибулина)
0,5 ст. л. сухого часнику (або 2-4 зубчики часнику)
1 ч. л. сухого кропу
1 ст.л. сухої петрушки
суха приправа для піци (паприка, орегано, базилік, чебрець...)
каррі
чи приправа для м'яса
сіль,перець за смаком
2 ст. л. оливкової (будь-якого рослинної олії)
2 ст. л. густої сметани або вершків

Картоплю і моркву почистити. Картоплю нарізати середніми кубиками. Моркву нарізати кружечками товщиною приблизно 3-4 мм.
Змішати картоплю і моркву в глибокій мисці, додати приправи, сіль, перець, бекон і ретельно перемішати. Додати рослинну олію, перемішати, додати сметану, перемішати.

Підготовлену картоплю залишити маринуватися мінімум на 2 години просто на столі, не в холодильнику. Якщо є така можливість, бажано картоплю періодично перемішувати.

Підготувати харчову фольгу. Відрізати 4 прямокутника.
На кожен поставити мисочку і стиснути фольгу навколо посудини. Посудину акуратно витягнути з фольги. Вийде 4 форми з дном.

Духовку розігріти до 200 градусів (конвекція-180 град).

Ставимо формочку з фольги в піалку, закладаємо картоплю і виймаємо формочку з піалки. Заповнюємо всі форми, рідину виливаємо на картоплю.
Фольгу стискаємо у верхній частині форми, залишаючи отвір діаметром приблизно 1,5 см.


Підготовлені формочки з картоплею ставимо на деко.
Деко ставимо в духовку. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 160 градусів (конвекція-до 140 градусів) і запікаємо ще 45 хвилин.

Картопелька має дуже приємний масляний смак. Аромат взагалі :winked: !

Замість моркви і бекону можна додати 300-500 г свіжих шампіньйонів, нарізаних пластинками. Так теж дуже смачно.
Не знаю чому, але саме ця картопелька подобається мені з сухими травами, цибулею і часником. Пробувала додати свіжі - непогано, але зовсім не те.

Рецепти від Stern

Повідомлення відредагував Фрезія - 25 лютого 2012 22:42
Перейти на початок сторінки
Ludka
26 лютого 2012 00:27
Повідомлення #132


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Фрезія,
У вас тут така смакота!!! Треба спробувати.
Перейти на початок сторінки
Фрезія
27 лютого 2012 14:08
Повідомлення #133


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Пшенично-житній хліб з яблуком в ХП


Дуже пишний хліб!


Борошно пшеничне 350 г
Борошно житнє 150 г
Вода (картопляний відвар, сироватка) 290 мл
Сіль 1,5 ч.л.
Цукор 1 ст.л.
Соняшникова олія нерафінована 30 г
Дріжджі свіжі 12 г
Яблуко 1 шт.

Яблуко почистити, порізати дрібними кубиками і покласти в воду. Додати дріжджі, розчинені у воді, і решту інгредієнтів.
Режим "Основний". Перед самою випічкою відключила (недостатньо піднявся) і залишила ще на 30 хвилин, потім програма "Випічка"

Повідомлення відредагував Фрезія - 27 лютого 2012 14:10
Перейти на початок сторінки
Фрезія
29 лютого 2012 22:57
Повідомлення #134


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Кекс з сиропом


Цей болгарський кекс робиться легко і швидко, а результат - чудовий!!!



Склянка 250 мл

6 яєць
1 скл. цукру
1 пачка розпушувача (10 г)
6 ст. л. рослинної олії без запаху
1,5 скл. борошна

Для сиропу-заливки:
2 скл. води
1,5 скл. цукру
3 ст.л. какао
125 г вершкового масла
Якщо ви не любите надто вологе, то сироп потрібно робити з 1 скл. цукру, 2 ст.л. какао, 1 скл. води і 100 г вершкового масла.

Яйця добре збити зі склянкою цукру до його повного розчинення, додати рослинну олію, розпушувач, борошно, збити добре і вилити в змащену маслом форму (у мене мультиварка ).
Випікати при температурі 170 градусів 35-40 хвилин, готовність перевіряти дерев'яною палочкою.

Поки кекс печеться, зварити сироп: в каструлі цукор з водою довести до кипіння і варити 5-7 хвилин на невеликому вогні. Потім додати какао, розмішати вінчиком, щоб не було грудочок, в кінці вершкове масло,помішувати , щоб розтопилося і зняти з вогню.

І кекс, і сироп повинні охолонути. Після охолодження в кексі зробити дірочки, краще це робити ручкою або олівцем (вимитими, зрозуміло), так дірки виходять більшими, і сироп краще проникає в бісквіт .Виходить красивий малюнок. Полити кекс сиропом, бажано в 2 заходи, спочатку одну половину сиропу, почекати поки просочиться, потім решту сиропу.

Зверху можна посипати горіхами, тертим шоколадом,цукровою пудрою або прикрасити збитим з цукровою пудрою білком.

Рецепт з сайту say7.info

Смачного!

Повідомлення відредагував Фрезія - 1 березня 2012 08:45
Перейти на початок сторінки
Ludka
29 лютого 2012 23:42
Повідомлення #135


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Фрезія
Кекс з сиропом

Я в захваті від ваших рецептів. Пекла б усе, але боюсь, що попливе моя фігура :m05002:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
1 березня 2012 08:14
Повідомлення #136


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Люда, дякую!

Ми на "ти" :smile:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
1 березня 2012 12:37
Повідомлення #137


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Хліб "Домашній" (духовка)


Хліб виходить з тонкою скоринкою, з приємним і легким житнім ароматом. Добре піднімається в духовці. Рецепт простий, я такий смак довго шукала!



борошно пшеничне 1-й сорт 400 г
борошно житнє 100 г
вода 280 мл
дріжджі свіжі 8 г
сіль 12 г
мед (цукор) 1 ч. л.
оливкова олія 1 ст. л.

1. Опара:
борошно 100 г
вода 100 мл
дріжджі 2 г
змішати всі інгредієнти і залишити для бродіння на 2 години.

2. З'єднати опару з рештою інгредієнтів (крім солі і олії) і замісити тісто ( краще міксером, я місила в ХП) протягом 8-10 хв. Наприкінці замісу додати сіль і олію.
Тісто злегка округлити і залишити у змащеному олією посуді до збільшення в 2 рази ( від 1,5 до 2 годин).

3. Сформувати хліб і поставити на остаточну розстойку на деко приблизно на 45 хвилин.

4. Випікати перші 7-10 хв при 220*, потім знизити температуру і довести до готовності.

Рецепт від Twist з Хлібопічки. ру

Смачного!

Звіти і обговорення ось тут
Перейти на початок сторінки
Фрезія
1 березня 2012 14:11
Повідомлення #138


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Капуста "Карбонара"


Рекомендую шанувальникам капусти в будь-якому вигляді, а ще тим, хто хоче приготувати капусту швидко і без зусиль.



250 г бекону ( в мене було копчене сало з м"ясом)
1 кг капусти
200 г густої сметани
1 ч. л. кмину
сіль, перець, паприка, каррі, сухий часник, петрушка за смаком
1 ч. л. з верхом крохмалю
100 г твердого сиру

Бекон нарізати локшиною і обсмажити до хрусткої скоринки.
Поки смажиться бекон капусту нарізати "шашками" (кубиками розміром ~ 2,5х2,5 см). Додати капусту до бекону і кілька разів перемішати.

Сметану розвести водою в мірній чашці до рівня 350 мл. Влити в сковороду, перемішати, приправити, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до м'якості.

Крохмаль розвести в 100 мл води, влити в сковороду, ретельно перемішати, довести до кипіння.

Всипати натертий на дрібній тертці сир, перемішати і подавати.

Смакота!!!
Рецепт від Stern
Перейти на початок сторінки
Фрезія
3 березня 2012 14:40
Повідомлення #139


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Мафіни з йогуртом




Йогурт натуральний без добавок 250г
Масло вершкове м"яке 100г
Яйця 2шт.
Цукор 170-200г
Ванільний цукор 1\2пакетика
Борошно пшеничне 300г
Сода 1ч.л.
Сіль
Ізюм 100г

Масло збити з цукром протягом 3 хвилин.
Продовжуючи збивати, додати по одному яйця. Кожне яйце збивати не менше 1 хвилини.
Далі додати йогурт. Збити.
Додати борошно, змішане з сіллю і содою. Ще раз збити не довше 30 секунд (або перемішати ложкою). Тільки для того, щоб отримати однорідне тісто. Тісто виходить густе, маслянисте і дуже ніжне.

Формочки (якщо не силіконові) змастити олією. Викласти тісто у формочки, заповнюючи на 1\2 (в ідеалі) або 1\3 (я випікала одним кексом в мультиварці)
Випікати в розігрітій до 200* духовці близько 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Виходить близько 18штук.
Рецепт від Омели з Хібопічки.ру.

Повідомлення відредагував Фрезія - 3 березня 2012 14:43
Перейти на початок сторінки
Фрезія
4 березня 2012 14:39
Повідомлення #140


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Печиво листкове з картоплі


Потрібно готувати відразу кілька порцій, а то може комусь не вистачити навіть спробувати!
Печиво смачне , хрустке, мягеньке. Підходить і до супу, і до кави , і до пива . Для любителів несолодкої листкової випічки просто знахідка.



200 г картоплі
75 г масла вершкового або маргарину
150 г борошна
1 яйце
сіль за смаком (приблизно 1/2 ч. ложки)
кунжут, кмин, твердий сир для посипання ( а в мене мак winked )

Картоплю почистити і відварити. Охолодити і натерти на терці (або взяти готове пюре, що залишилось ). Додати м"яке масло, жовток, борошно, сіль. Все ретельно перемішати. Повинно вийти м'яке еластичне тісто. Покласти його на 30 хвилин у холодильник.

Розділити тісто на 16 частин, кожну розкачувати дуже тонким шаром і складати одна на одну в стопку. Те, що вийшло, розкачати ще раз товщиною приблизно 7 мм.
Змастити збитим білком і посипати трохи кмином або кунжутом чи тертим сиром і сіллю.(Я зверху сіль не посипала).
Нарізати на квадратики, викласти на змащене маслом деко або застелене пекарським папером.
Я спочатку нарізала, потім змащувала і посипала.

Випікати 20 хвилин при температурі 180*С до рум"яного кольору

Рецепт з сайту Едим дома

Звіти й обговорення ось тут
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 08:01

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 15
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100