400 г борошна
¾ ч. л. (3 г.) сухих дріжджів
16 г цукру
14 г масла
6 г солі
60 г сирватки
170 г води
Сирватку нагріти до температури 35-40 °C.
Перемішати всі інгридієнти. Місіть тісто десь 12-15 хвилин. Тісто має вийти плотним, гладеньким і нелипким. Перекладіть тісто в змащену маслом миску, накрийте плівкою і залиште бродити годину-півтори при температурі 30 градусів. Тісто збільшиться вдвоє.
Викладіть тісто на дошку і підкатайте його в шар, накрийте плівкою і залиште на 5-10 хвилин. Роздавіть його кулаком, стараючить вигнати всі великі пухирці. Скатайте тісто в циліндр, защипніть шов і кінці. Перекладіть батон на деко застелене пергаментом.
Залиште батон на годинку. Розігрійте духовку до 200 градусів. За декілька хвилин до посадки батона оббризкайте стінки духовки водою.
Покладіть батон в духовку і ще раз оббризкайте стінки. Печіть близько 25 хвилин і при необхідності розверніть батон в середині випічки.
Рецепт спеціально приготований для відвідувачів сайту http://dreamfood.ua
За рецепт дякую сайту http://crucide.livejournal.com