Пісні пиріжки(дешеві і прості)-рецепт із блокноту колеги
3 склянки теплої води 50 гр.дріжджів 1 склянка цукру-повна 0,5 склянки олії 1 пачечка ванільного цукру Все перемішати і додати 1 склянку борошна,гарно збити,дати підійти у теплому місці 10 хв.,потім додати ще борошна приблизно 1кг-1 кг200 гр. ,щоб тісто було дуже ніжне і м"якеньке і замішувати,підливаючи олію на руки.Поставити у тепле місце на 30 -40 хв.Тісто підростає дуже
швидко,треба дивитись,щоб не"втікло".Виробляємо маленькі пиріжки з
різними начинками( на стільниці,змащеній олією),а також можна - пироги,рулети,ватрушки.На змащене маслом дечко викласти пиріжки не дуже близько один до одного,дати трішки підрости ,змастити яйцем і ставимо випікатися.Дуже хороші виходять маленькі пиріжки із сирною начинкою і родзинками,з ягодами , джемом,а також сосиски в цьому тісті.,які зручно брати в дорогу,добре підійде ,як основа для піци.Викладати на дечко руками,тому що тісто дуже м"яке!!! Тісто простеньке,але випічка виходить ,як пух!
Начинки:сир з родзинками,вишні,черешні,яблука,джем.
Сосиска в тісті,прошу спробувати до чаю вранці!!!! Для пиріжків з несолодкою начинкою-кількість цукру в тісті зменшити.
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 8 квітня 2013 22:45
Майя, твоя випічка, як завжди не перевершена ! Скільки разів пекла піцу за Твоїми рецептами (чоловік у мене "піцеман" ) завжди чудові виходять. От тільки до хліба руки ще не дійшли - у квартирі така спека
Світланко,Наталочко,Волошечко,Майєчко,Ластівко,Славочко,Іванка- душею дякую,дорогі дівчатка за увагу до моїх рецептів і оцінки у репутації! Все,що є найкраще у моєму кулінарному архіві-поступово подарую всім Вам і шановним відвідувачам!!! Вареники здобні з ягодами
Ці смачні вареники мене навчила готувати господиня ,у якої ми з чоловіком проживали під час весільної подорожі у Алуштіі!Було це...21 рік тому...,але рецепт ,записаний у маленькому блокнотику, я зберегла.Тісто-м"яке,податливе і з ним дуже приємно працювати.Вареники виходять пухкими,не розвалюються і сік не витікає!Смакота!
Тісто
1 яйце 2 ст. ложки м"якого вершкового масла 3 ст.л. сметани 3\4 склянки теплої води(неповна склянка),підігрітої сироватки або кефіру 25 гр.дріжджів розтертих з 1 ч.л. цукру борошна-3-3,5 склянки Дріжджі можна замінити содою,погашеною в оцті,теж смачно!
Замісити м"яке тісто і дати йому відпочити,поки ми будемо готувати начинку. Можна брати будь-які ягоди,сьогодні у нас-вишні
Вишні почистити від кісточок і засипати цукром:на 1 склянку вишень-0,5 склянки цукру.Коли вишні пустять сік,-через 10-15 хв.,відцідити вишні від соку, і починаємо працювати з ніжним тістом!.Розкачати валочок,нарізати його на шматочки і рокачати кожен не дуже тонко,товщиною до 0.5 см. Підготувати каструлю і друшляк за діаметром однакові,щоб можна було зробити "пароварку".Наливаємо у каструлю наполовину води і доводимо її до кипіння.Дно і стінки друшляка змащуємо вершковим маслом,начиняємо варенички вишнями і складаємо у "пароварку",накрити кришкою і варити на пару 10 хвилин.Вареники збільшуються вдвічі!Вийняти їх і полити розтопленим вешковим маслом і соком,який залишився від вишень.Сметану -1 склянку збити з цукром- 0,5 склянки і ваніліном , подати у окремій посудині. Приємного. Якщо у Вас є пароварка-ще краще!!!!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 8 липня 2010 00:30
Ці вареники з вишнями це щось неймовірне. У мене на весіллі кухарка їх до кави подавала, то всі були в захваті а я досі пам"ятаю той смак ось тільки рецепту немала, тепер спробую!!!! Дякую
Такі вареники (єдине,що не знала пропорції, бо все то робиться на око) варять і в нашій місцевості. Дуже смачно!!! Я ще й наморожую вишень на зиму, і взимку варю. Єдина різниця, що у нас вишні просто кладуть у тісто і ложечкою додають цукор, але мені більше сподобалася Майїна ідея засипати ягоди цукром і віджати.Дякую дуже!!!
У нас багато хто варить вареники у воді, але на соді, пухкі. а багато- на пару, причому і з капустою, і печінкою чи м"ясом, і з творогом. А на 3-й день весілля (а зараз, коли в ресторані гуляють 1 день, то на передостанній стіл- перед солодким )- обов"язково подають вареники чи хоча б галушки , зварені на пару. Смакотаааааааааа!
Повідомлення відредагував lana - 3 липня 2010 16:07
Смакота яка!!! Тісто подібне до того, з якого на пару варять гоуски - чеські булки, які ріжуть ниткою і поливають соусом. Сьогодні доїли останні звичайні вареники з вишнею, наступні будуть за твоїм рецептом!!!
Майєчко, дякую за детальний опис процесу приготування. ще не пробувала на пару варити, і тісто має бути ніжне. А по скільки їх можна класти у друшляк? напевно не мають торкатися один одного?