Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Пляцок "Оріон"
 

Пляцок "Оріон"

19 вересня, 2013  |  Коментів (30)  |  Рубрика: Торти та тістечка, Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Оріон"

Форма 20*30. Склянка 200 г

Біле тісто:
250 г маргарину
3 жовтки
3 ст. л. сметани
Борошна,щоб замісити тісто як на вареники.

3 білки
1 скл. цукру
арахіс

Коричневе тісто:
100 г маргарину
4 ст. л. какао
1,5 скл. цукру
0,5 скл. молока

4 яйця
2 скл. борошна
1 ч. л. амонію

Крем:
500 мл молока
пудинг ванільний
250 г цукру
400-500 г масла
кава

Білі коржі:
Маргарин посікти з борошном,додати жовтки і сметану.Замісити тісто як на вареники,розділити на 3 частини і покласти в холодильник.(в мене лежало 3 год.)
Білки добре збити з цукром.Умовно розділити на 3 ч.
Розкачати одну частину тіста,змастити частиною білка і посипати арахісом.
Так випекти 3 коржі. Пекла 20-25 хв. на невеликому вогні.

Коричневі коржі:
Маргарин,какао,цукор і молоко покласти у посудину і заварити ( пару секунд кипіло).Охолодити.
Яйця збити,додати заварену масу і борошно з амонієм.Випекти два коржі.Пекти прилизно 15 хв.

Крем:
Пудинг зварити по інструкції,додавши цукор.Охолодити.
Масло збити,додаючи по ложці заварений пудинг,каву. (не додавала)

Перемащувати так:
Білий корж-коричневий-білий-коричневий-білий корж.

Джерело: Від односельчанки.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Тереза (19 вересня 2013 12:37)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Пляцок-казковий!!!Гарно виглядає у розрізі,дякую за рецепт!
 



#2 написав: боженка (19 вересня 2013 14:50)


Група: Кондитер
Коментарів: 16
дуже гарний в розрізі на вихідні буду пекти!
 



#3 написав: Valentyna (19 вересня 2013 18:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 58
Дуже гарно,панІ Галино m05004
 



#4 написав: Іванка (19 вересня 2013 20:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 138
Гарний рецепт winked
 



#5 написав: Galina_Nedomirko_ (19 вересня 2013 21:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Забула написати,що пляцок високий (я такі люблю). Вага 2,5 кг.
 



#6 написав: боженка (20 вересня 2013 22:59)


Група: Кондитер
Коментарів: 16
я вже спекла цей пляцок,паляниці вдалися,завтра зранку буду смакувати,заодно і відзвітую!ще раз дякую за рецепт!
 



#7 написав: Darka (23 вересня 2013 04:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Пляцок супер......... love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#8 написав: Grushka (23 вересня 2013 19:06)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 10
дякую за гарний рецепт ! спочатку подумала, що чорні коржі - це мак))) lol
 



#9 написав: dgirina (23 вересня 2013 23:54)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 68
руки так і тянуться аби скуштувати-гарний вигляд -обовязково побалую свої хлопців таком тортиком what


--------------------
ІРИНА
 



#10 написав: Марія М (10 жовтня 2013 19:07)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Дуже гарно і дуже смачно! дякую за рецепт m0512
 



#11 написав: natik (6 листопада 2013 19:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
А в біле тісто не потрібно ніяких розпушувачів?
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (9 листопада 2013 15:14)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: natik
А в біле тісто не потрібно ніяких розпушувачів?

Ні,не треба.Тісто виходить як слойка.
 



#13 написав: angelina (11 листопада 2013 21:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 17
Він подібний до торта "хрещатий яр"?
 



#14 написав: Galina_Nedomirko_ (13 листопада 2013 07:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: angelina
Він подібний до торта "хрещатий яр"?

Не пекла такого.Подивилась на рецепт у дівчат.Так схожість є.
 



#15 написав: Natalia4791 (22 листопада 2013 16:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Пекла цей пляцок на весілля .Замісила на півтора порція .бо думала .що буде замало на велику бляшку(30*40) Спекла з цієї порції два коричневих висотою по 3см і 4 слойоні паляниці.В кінцевому результаті я зробила 2 пляцки бо один виходив дуже високий (2слойоні паляниці і 1 коричнева) Пляцок смачний!
 



#16 написав: angelina (1 грудня 2013 18:13)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 17
Спекла вчора цей пляцок,сьогодні їли tongue дуже добрий,якраз такі я люблю з безе,з горішками))) winked він точно подібний до"торта хрещатий яр"!!! Галя,як завжди.пляцки ваші суперові!!!Дякую за рецепт!!! a0a я пекла в формі 20*30,якраз на неї розраховано))) m0555
 



#17 написав: Galina_Nedomirko_ (27 лютого 2014 14:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
За фото перепрошую,катастрофічно часу бракувало,та й фотографувала остатки після празнику.Але, хочу показати,що іншим вийшов "Оріон".Білі коржі слоїсті вийшли,,напевно,через те,що довше в холоді лежало біле тісто(добу)додала більше арахісу.І крем зробила від Натоньки,заварний.Така смакота,як морозиво,ніжний.Давно закинула заварні креми,а виявляється,вони просто різні бувають.Дякую,Наталочко.
 



#18 написав: Олюнька (1 липня 2014 23:33)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Дякую за рецепт. no Пляцок смачний, в міру солодкий, високий і на розрізі такий самісінький, як на фото пані Галини. Пекла в круглій формі 28см в діаметрі. Але... корж-слойка під безе вийшов твердуватий. Так має бути чи я пересушила його?
 



#19 написав: Galina_Nedomirko_ (2 липня 2014 06:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Олюнька
Але... корж-слойка під безе вийшов твердуватий. Так має бути чи я пересушила його?

Напевно,пересушила.
 



#20 написав: Наталюня (13 березня 2015 14:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Пані Галино, хочу завтра спробувати спекти Ваш "Оріон" (ну або"Чорну спокусу" - ще не визначилась на 100 %, бо теж маю на нього охоту smile ). Скажіть, будь-ласка, до коричневого тіста яйця потрібно збивати цілими чи відділяти жовтки бід білків і збивати окремо?
 



#21 написав: Galina_Nedomirko_ (14 березня 2015 12:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Наталюня
Скажіть, будь-ласка, до коричневого тіста яйця потрібно збивати цілими чи відділяти жовтки бід білків і збивати окремо?

Збиваю разом,але треба добре збити в піну.
 



#22 написав: Наталюня (14 березня 2015 19:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Galina_Nedomirko_, дякую за відповідь! Буду мати на увазі. Сьогодні таки пекла "Чорну спокусу", а "Оріон" поки що відклала, сподіваюсь, що найближчим часом спечу і його.
 



#23 написав: Наталюня (22 березня 2015 10:04)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Вчора нарешті спекла "Оріон". В останній момент зясувалось, що в пачці залишилось недостатньо какао (неповні 2 ст. л. замість чотирьох), то коричневі коржі вийшли не такі темні і контрастні в порівнянні з білими.
Але пляцок дуже хороший!!! Ми не мали терпцю, то пробували майже одразу, після того як я перемастила - різався на моє велике здивування просто чудово!!! Засмакував усім!
Galina_Nedomirko_, Ваші рецепти чудові! Завжди все вдається!!! a0a

 



#24 написав: Galina_Nedomirko_ (22 березня 2015 18:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Наталюня
Вчора нарешті спекла "Оріон"

Дякую,Наталочко,за гарний коментар.І рада,що вам смакують мої пляцки. b5a
 



#25 написав: Meri (2 серпня 2015 23:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 15
Цитата: Galina_Nedomirko_
І крем зробила від Натоньки,заварний.Така смакота,як морозиво,ніжний.Давно закинула заварні креми,а виявляється,вони просто різні бувають.Дякую,Наталочко.

Напишіть рецепт крему!
 



#26 написав: Krasotinka (26 серпня 2015 16:17)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Хочу спекти ваш пляцок,скажіть,будь-ласка, скільки ви приблизно поклали борошна в білі коржі? І чи можна коричневий корж випекти одним високим коржем і розрізати на два?
 



#27 написав: Krasotinka (31 серпня 2015 18:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Дуже смачний пляцок в мене получився,буде тепер моїм одним з улюбленних!В білому тісті,коли пекла, корж був мокруватий під безе,тому тримала в духовці десь 45 хв. Але все одно він якось не пропікся, знизу вже почав пригорати,а під бізе лишився вологим!Дякую за рецептик! winked
 



#28 написав: Наталія (25 березня 2016 12:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
600 г молока
1 ст. цукру + ваніль
7 ст. л. муки(середня гірка)
400 г вершкового масла

300 г молока + 1 ст. цукру - на вогонь, довести до кипіння.
300 г молока + 7 ст. л. муки перемішати, стежити щоб не було грудок.
У молоко з цукром, коли закипить, влити тонкою цівкою молоко з мукою. Постійно помішувати! Коли загусне, зняти з вогню. Поставити остигати. Під час охолодження кілька разів перемішати. Коли повністю охолодиться, додати 400 г м'якого вершкового масла. Збити.
ЦЕ ТОЙ КРЕМ ЗАВАРНИЙ ВІД НАТОНЬКИ ВИКОРИСТОВУВАЛИ ГАЛИНО
 



#29 написав: Олюшка (31 серпня 2016 23:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
Арахісом посипати сирим чи смаженим?
 



#30 написав: Олюшка (25 листопада 2016 19:25)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
Печу вже вдруге. Тепер лише білі коржі, без темних.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok ()
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 58
Гостей: 32
Користувачі: Ірка-Шкірка
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100