Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Пляцок "Оріон"
 

Пляцок "Оріон"

19 вересня, 2013  |  Коментів (31)  |  Рубрика: Торти та тістечка, Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Оріон"

Форма 20*30. Склянка 200 г

Біле тісто:
250 г маргарину
3 жовтки
3 ст. л. сметани
Борошна,щоб замісити тісто як на вареники.

3 білки
1 скл. цукру
арахіс

Коричневе тісто:
100 г маргарину
4 ст. л. какао
1,5 скл. цукру
0,5 скл. молока

4 яйця
2 скл. борошна
1 ч. л. амонію

Крем:
500 мл молока
пудинг ванільний
250 г цукру
400-500 г масла
кава

Білі коржі:
Маргарин посікти з борошном,додати жовтки і сметану.Замісити тісто як на вареники,розділити на 3 частини і покласти в холодильник.(в мене лежало 3 год.)
Білки добре збити з цукром.Умовно розділити на 3 ч.
Розкачати одну частину тіста,змастити частиною білка і посипати арахісом.
Так випекти 3 коржі. Пекла 20-25 хв. на невеликому вогні.

Коричневі коржі:
Маргарин,какао,цукор і молоко покласти у посудину і заварити ( пару секунд кипіло).Охолодити.
Яйця збити,додати заварену масу і борошно з амонієм.Випекти два коржі.Пекти прилизно 15 хв.

Крем:
Пудинг зварити по інструкції,додавши цукор.Охолодити.
Масло збити,додаючи по ложці заварений пудинг,каву. (не додавала)

Перемащувати так:
Білий корж-коричневий-білий-коричневий-білий корж.

Джерело: Від односельчанки.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (19 вересня 2013 12:37)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Пляцок-казковий!!!Гарно виглядає у розрізі,дякую за рецепт!
 



#2 написав: боженка (19 вересня 2013 14:50)


Група: Кондитер
Коментарів: 16
дуже гарний в розрізі на вихідні буду пекти!
 



#3 написав: Valentyna (19 вересня 2013 18:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 58
Дуже гарно,панІ Галино m05004
 



#4 написав: Іванка (19 вересня 2013 20:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Гарний рецепт winked
 



#5 написав: Galina_Nedomirko_ (19 вересня 2013 21:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Забула написати,що пляцок високий (я такі люблю). Вага 2,5 кг.
 



#6 написав: боженка (20 вересня 2013 22:59)


Група: Кондитер
Коментарів: 16
я вже спекла цей пляцок,паляниці вдалися,завтра зранку буду смакувати,заодно і відзвітую!ще раз дякую за рецепт!
 



#7 написав: Darka (23 вересня 2013 04:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Пляцок супер......... love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#8 написав: Grushka (23 вересня 2013 19:06)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 10
дякую за гарний рецепт ! спочатку подумала, що чорні коржі - це мак))) lol
 



#9 написав: dgirina (23 вересня 2013 23:54)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 65
руки так і тянуться аби скуштувати-гарний вигляд -обовязково побалую свої хлопців таком тортиком what


--------------------
ІРИНА
 



#10 написав: Марія М (10 жовтня 2013 19:07)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Дуже гарно і дуже смачно! дякую за рецепт m0512
 



#11 написав: natik (6 листопада 2013 19:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
А в біле тісто не потрібно ніяких розпушувачів?
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (9 листопада 2013 15:14)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: natik
А в біле тісто не потрібно ніяких розпушувачів?

Ні,не треба.Тісто виходить як слойка.
 



#13 написав: angelina (11 листопада 2013 21:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 17
Він подібний до торта "хрещатий яр"?
 



#14 написав: Galina_Nedomirko_ (13 листопада 2013 07:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: angelina
Він подібний до торта "хрещатий яр"?

Не пекла такого.Подивилась на рецепт у дівчат.Так схожість є.
 



#15 написав: Natalia4791 (22 листопада 2013 16:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Пекла цей пляцок на весілля .Замісила на півтора порція .бо думала .що буде замало на велику бляшку(30*40) Спекла з цієї порції два коричневих висотою по 3см і 4 слойоні паляниці.В кінцевому результаті я зробила 2 пляцки бо один виходив дуже високий (2слойоні паляниці і 1 коричнева) Пляцок смачний!
 



#16 написав: angelina (1 грудня 2013 18:13)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 17
Спекла вчора цей пляцок,сьогодні їли tongue дуже добрий,якраз такі я люблю з безе,з горішками))) winked він точно подібний до"торта хрещатий яр"!!! Галя,як завжди.пляцки ваші суперові!!!Дякую за рецепт!!! a0a я пекла в формі 20*30,якраз на неї розраховано))) m0555
 



#17 написав: Galina_Nedomirko_ (27 лютого 2014 14:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
За фото перепрошую,катастрофічно часу бракувало,та й фотографувала остатки після празнику.Але, хочу показати,що іншим вийшов "Оріон".Білі коржі слоїсті вийшли,,напевно,через те,що довше в холоді лежало біле тісто(добу)додала більше арахісу.І крем зробила від Натоньки,заварний.Така смакота,як морозиво,ніжний.Давно закинула заварні креми,а виявляється,вони просто різні бувають.Дякую,Наталочко.
 



#18 написав: Олюнька (1 липня 2014 23:33)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Дякую за рецепт. no Пляцок смачний, в міру солодкий, високий і на розрізі такий самісінький, як на фото пані Галини. Пекла в круглій формі 28см в діаметрі. Але... корж-слойка під безе вийшов твердуватий. Так має бути чи я пересушила його?
 



#19 написав: Galina_Nedomirko_ (2 липня 2014 06:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Олюнька
Але... корж-слойка під безе вийшов твердуватий. Так має бути чи я пересушила його?

Напевно,пересушила.
 



#20 написав: Наталюня (13 березня 2015 14:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Пані Галино, хочу завтра спробувати спекти Ваш "Оріон" (ну або"Чорну спокусу" - ще не визначилась на 100 %, бо теж маю на нього охоту smile ). Скажіть, будь-ласка, до коричневого тіста яйця потрібно збивати цілими чи відділяти жовтки бід білків і збивати окремо?
 



#21 написав: Galina_Nedomirko_ (14 березня 2015 12:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Наталюня
Скажіть, будь-ласка, до коричневого тіста яйця потрібно збивати цілими чи відділяти жовтки бід білків і збивати окремо?

Збиваю разом,але треба добре збити в піну.
 



#22 написав: Наталюня (14 березня 2015 19:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Galina_Nedomirko_, дякую за відповідь! Буду мати на увазі. Сьогодні таки пекла "Чорну спокусу", а "Оріон" поки що відклала, сподіваюсь, що найближчим часом спечу і його.
 



#23 написав: Наталюня (22 березня 2015 10:04)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Вчора нарешті спекла "Оріон". В останній момент зясувалось, що в пачці залишилось недостатньо какао (неповні 2 ст. л. замість чотирьох), то коричневі коржі вийшли не такі темні і контрастні в порівнянні з білими.
Але пляцок дуже хороший!!! Ми не мали терпцю, то пробували майже одразу, після того як я перемастила - різався на моє велике здивування просто чудово!!! Засмакував усім!
Galina_Nedomirko_, Ваші рецепти чудові! Завжди все вдається!!! a0a

 



#24 написав: Galina_Nedomirko_ (22 березня 2015 18:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Наталюня
Вчора нарешті спекла "Оріон"

Дякую,Наталочко,за гарний коментар.І рада,що вам смакують мої пляцки. b5a
 



#25 написав: Meri (2 серпня 2015 23:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 15
Цитата: Galina_Nedomirko_
І крем зробила від Натоньки,заварний.Така смакота,як морозиво,ніжний.Давно закинула заварні креми,а виявляється,вони просто різні бувають.Дякую,Наталочко.

Напишіть рецепт крему!
 



#26 написав: Krasotinka (26 серпня 2015 16:17)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Хочу спекти ваш пляцок,скажіть,будь-ласка, скільки ви приблизно поклали борошна в білі коржі? І чи можна коричневий корж випекти одним високим коржем і розрізати на два?
 



#27 написав: Krasotinka (31 серпня 2015 18:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Дуже смачний пляцок в мене получився,буде тепер моїм одним з улюбленних!В білому тісті,коли пекла, корж був мокруватий під безе,тому тримала в духовці десь 45 хв. Але все одно він якось не пропікся, знизу вже почав пригорати,а під бізе лишився вологим!Дякую за рецептик! winked
 



#28 написав: Наталія (25 березня 2016 12:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
600 г молока
1 ст. цукру + ваніль
7 ст. л. муки(середня гірка)
400 г вершкового масла

300 г молока + 1 ст. цукру - на вогонь, довести до кипіння.
300 г молока + 7 ст. л. муки перемішати, стежити щоб не було грудок.
У молоко з цукром, коли закипить, влити тонкою цівкою молоко з мукою. Постійно помішувати! Коли загусне, зняти з вогню. Поставити остигати. Під час охолодження кілька разів перемішати. Коли повністю охолодиться, додати 400 г м'якого вершкового масла. Збити.
ЦЕ ТОЙ КРЕМ ЗАВАРНИЙ ВІД НАТОНЬКИ ВИКОРИСТОВУВАЛИ ГАЛИНО
 



#29 написав: kniscompaLery (31 серпня 2016 23:41)


Група: Гості
Коментарів: 0
Арахісом посипати сирим чи смаженим?
 



#30 написав: kniscompaLery (25 листопада 2016 19:25)


Група: Гості
Коментарів: 0
Печу вже вдруге. Тепер лише білі коржі, без темних.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 29
Гостей: 26
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100