Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пані Валевська
 

Пані Валевська

6 квітня, 2010  |  Коментів (18)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пані Валевська


500 г борошна
1,5 ч. л. розпушувача
0,5 ст. цукру
200 г вершкового масла
6 жовтків

Замісити тісто і розділити на дві частини.

Для бізе:
6 білків
1,5 ст. цукру-пудри
1 ст. л. картопляного крохмалю

Білки збити на міцну піну. Потроху добавляти цукор, не перестаючи збивати. В кінці добавити крохмал і акуратно перемішати ложкою.

Окрім цього:
1 баночка джема з чорної смородини (450 г)
120 г різаного мигдалю
Форму розміром 25 x 33 cм викласти пергаментом. Викласти одну частину тіста, вирівняти. На тісто викласти половину джему, зверху полити білками і посипати половиною різаного мигдалю. Пекти при температурі 175ºC приблизно 40 хв. Так само поступити і з другою частиною тіста.

Крем:
2 ст. молока (500 г)
3 ст. л. борошна
2 ст. л. картопляного крохмалю
2 жовтка
3 ст. л. цукру
16 г мигдального цукру
200 г вершкового масла
декілька капель мигдального аромату

Один стакан молока розмішати з цукром. В другому збити жовтки, муку та крохмаль. Молоко з цукром довести до кипіння і вливати тонкою струйкою молоко з борошном, постоянно помішуючи. Варити до загустіння. Остудити.
М'яке масло збити, поступово добавляючи по одній ложці заварну масу. Добавити мигдальний аромат.

Перемастити цією масою коржі і поставити в холодильник мінімум на 3 години.

До речі, тут просто ідеальний рецепт заварного крему! Мигдального цукру не було, то використовувала ванільний

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

Рецепт з польского блогу http://mojewypieki.blox.pl/


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: gutka (6 квітня 2010 18:24)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
я на цей пляцок давно "око поклала" на польських сайтах, особливо зваблював крем, а ти мене випередила, Наталь а ти додавала смород.джем?
 



#2 написав: Натонька (6 квітня 2010 18:39)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Варення зі смородини звичайне, домашнє. Я його ше давніше пекла трохи. Там дійсно дуже файний крем, такий ніжний-ніжний... Я його того разу в Спартак давала.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Настя (6 квітня 2010 18:50)


Група: Гості
Коментарів: 0
Класний торт!
 



#4 написав: Маруся (6 квітня 2010 20:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Дуже файна пані Валевська
 



#5 написав: muroslava07 (6 квітня 2010 21:51)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
Я теж бачила цей рецепт, але на іншому сайті. І мала охоту його спекти. Але ж стільки нових рецептів... короче - відклався на потім.
А в цілому він хороший. Зацікавили кремом.
 



#6 написав: Olenka (7 квітня 2010 00:35)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 21
Пляцок дійсно святковий! +
 



#7 написав: Орися (7 квітня 2010 17:41)


Група: Гості
Коментарів: 0
О і я теж спекла на свята цей пляцок з польського сайту. Дуже усім сподабався!
Довго вагалася бо там трохи є роботи біля нього, але результат порадувава!
 



#8 написав: Іванка (7 квітня 2010 18:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 138
Наталя! пляцок так гарно виглядає кортить спробувати smile
 



#9 написав: rozteracha (9 квітня 2010 22:45)


Група: Гості
Коментарів: 0
Пляцок дуже смачний,я колись його вже пекла!!!
 



#10 написав: marinka (15 травня 2010 15:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
На цей пляцок я теж була положила око, та не мала смородинового джему, мушу тепер спробувати!
 



#11 написав: olga.252664 (1 листопада 2010 15:49)


Група: Гості
Коментарів: 0
А замість смородини,можна щось інше додати....?? winked
 



#12 написав: Натонька (3 листопада 2010 18:22)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
olga.252664, не маю поняття smile Пробуйте.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#13 написав: лесик-лисик (28 грудня 2011 17:21)


Група: Кондитер
Коментарів: 49
не торт а просто вкусняшка
 



#14 написав: Кіра (28 травня 2012 17:18)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
спекла щойно, завтра будемо пробувати....йдемо в гості))))
дякую за рецепт......
 



#15 написав: Pito4ka (25 червня 2013 21:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 14
Спекла і я цей чудовий пляцок - смакота!!! Але не в таку спеку))) Солодке ми обожнюємо, але Пані здалася аж занадто. Безе за ніч стояння в холодильнику перетворилося на вологе смачнюче суфле. Смородинове варення замінила на агрусове - дуже потрібну кислинку дало. Пекла коржі на деко від духовки, тому пляцок вийшов великий, але низький, то я його розрізала навпіл і перемазала згущенкою, то маю Валевську у два поверхи)))) Обов"язково пектиму ще, а рецепт крему обов"язково використаю, бо на смак - бомба!!!


--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
 



#16 написав: Кіра (25 січня 2016 19:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
коржі складати безе до безе?
 



#17 написав: Натонька (26 січня 2016 08:51)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Кіра,
дивлюсь на фото і ніби ні))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#18 написав: KASYA (21 лютого 2016 19:39)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Накінець і я спекла "Пані Валевську". Дуже смачно!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька (Сьогодні, 10:34)
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d (Учора, 18:33)
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Торт "Ейфорія"
  Пише kykysja41145 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 91
Гостей: 74
Користувачі: gapedTer, KladproSnutt, royasials
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100