Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пані Валевська
 

Пані Валевська

6 квітня, 2010  |  Коментів (19)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пані Валевська


500 г борошна
1,5 ч. л. розпушувача
0,5 ст. цукру
200 г вершкового масла
6 жовтків

Замісити тісто і розділити на дві частини.

Для бізе:
6 білків
1,5 ст. цукру-пудри
1 ст. л. картопляного крохмалю

Білки збити на міцну піну. Потроху добавляти цукор, не перестаючи збивати. В кінці добавити крохмал і акуратно перемішати ложкою.

Окрім цього:
1 баночка джема з чорної смородини (450 г)
120 г різаного мигдалю
Форму розміром 25 x 33 cм викласти пергаментом. Викласти одну частину тіста, вирівняти. На тісто викласти половину джему, зверху полити білками і посипати половиною різаного мигдалю. Пекти при температурі 175ºC приблизно 40 хв. Так само поступити і з другою частиною тіста.

Крем:
2 ст. молока (500 г)
3 ст. л. борошна
2 ст. л. картопляного крохмалю
2 жовтка
3 ст. л. цукру
16 г мигдального цукру
200 г вершкового масла
декілька капель мигдального аромату

Один стакан молока розмішати з цукром. В другому збити жовтки, муку та крохмаль. Молоко з цукром довести до кипіння і вливати тонкою струйкою молоко з борошном, постоянно помішуючи. Варити до загустіння. Остудити.
М'яке масло збити, поступово добавляючи по одній ложці заварну масу. Добавити мигдальний аромат.

Перемастити цією масою коржі і поставити в холодильник мінімум на 3 години.

До речі, тут просто ідеальний рецепт заварного крему! Мигдального цукру не було, то використовувала ванільний

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

Рецепт з польского блогу http://mojewypieki.blox.pl/


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: gutka (6 квітня 2010 18:24)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
я на цей пляцок давно "око поклала" на польських сайтах, особливо зваблював крем, а ти мене випередила, Наталь а ти додавала смород.джем?
 



#2 написав: Натонька (6 квітня 2010 18:39)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
Варення зі смородини звичайне, домашнє. Я його ше давніше пекла трохи. Там дійсно дуже файний крем, такий ніжний-ніжний... Я його того разу в Спартак давала.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Настя (6 квітня 2010 18:50)


Група: Гості
Коментарів: 0
Класний торт!
 



#4 написав: Маруся (6 квітня 2010 20:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Дуже файна пані Валевська
 



#5 написав: muroslava07 (6 квітня 2010 21:51)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
Я теж бачила цей рецепт, але на іншому сайті. І мала охоту його спекти. Але ж стільки нових рецептів... короче - відклався на потім.
А в цілому він хороший. Зацікавили кремом.
 



#6 написав: Olenka (7 квітня 2010 00:35)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 21
Пляцок дійсно святковий! +
 



#7 написав: Орися (7 квітня 2010 17:41)


Група: Гості
Коментарів: 0
О і я теж спекла на свята цей пляцок з польського сайту. Дуже усім сподабався!
Довго вагалася бо там трохи є роботи біля нього, але результат порадувава!
 



#8 написав: Іванка (7 квітня 2010 18:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Наталя! пляцок так гарно виглядає кортить спробувати smile
 



#9 написав: rozteracha (9 квітня 2010 22:45)


Група: Гості
Коментарів: 0
Пляцок дуже смачний,я колись його вже пекла!!!
 



#10 написав: marinka (15 травня 2010 15:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
На цей пляцок я теж була положила око, та не мала смородинового джему, мушу тепер спробувати!
 



#11 написав: olga.252664 (1 листопада 2010 15:49)


Група: Гості
Коментарів: 0
А замість смородини,можна щось інше додати....?? winked
 



#12 написав: Натонька (3 листопада 2010 18:22)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
olga.252664, не маю поняття smile Пробуйте.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#13 написав: лесик-лисик (28 грудня 2011 17:21)


Група: Кондитер
Коментарів: 49
не торт а просто вкусняшка
 



#14 написав: Кіра (28 травня 2012 17:18)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
спекла щойно, завтра будемо пробувати....йдемо в гості))))
дякую за рецепт......
 



#15 написав: Pito4ka (25 червня 2013 21:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 14
Спекла і я цей чудовий пляцок - смакота!!! Але не в таку спеку))) Солодке ми обожнюємо, але Пані здалася аж занадто. Безе за ніч стояння в холодильнику перетворилося на вологе смачнюче суфле. Смородинове варення замінила на агрусове - дуже потрібну кислинку дало. Пекла коржі на деко від духовки, тому пляцок вийшов великий, але низький, то я його розрізала навпіл і перемазала згущенкою, то маю Валевську у два поверхи)))) Обов"язково пектиму ще, а рецепт крему обов"язково використаю, бо на смак - бомба!!!


--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
 



#16 написав: Кіра (25 січня 2016 19:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
коржі складати безе до безе?
 



#17 написав: Натонька (26 січня 2016 08:51)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
Кіра,
дивлюсь на фото і ніби ні))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#18 написав: KASYA (21 лютого 2016 19:39)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Накінець і я спекла "Пані Валевську". Дуже смачно!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#19 написав: masik_l (20 березня 2017 20:53)


Група: Гості
Коментарів: 0
зацікавили ви мене цим пляцком, шукаю щось нове смачне і гарне на неділю маю ДН в сімї хочу щось гарненьке, але боюсь щоб получився. хто пік - підкажіть чи гарно ріжеться чи не сильно крушиться тісто? бо мені треба оформити як торт
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 22
Гостей: 5
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100