Швидкі пиріжки
Для господинь, яким є чим зайнятися, але і хочеться погодувати родину
- 2 склянки сметани (або кефіру, ряжанки, кислого молока)
- 2 яйця (можна без них)
- сіль 1,5 ч.л.
- 1 ч. л. без верху соди погашеної в 1 столовій ложці оцту (якщо використовуєте кефір або кисле молоко - не гасити)
- борошно - скільки візьме тісто ( тісто не забивати) в мене пішло приблизно 4,5 скл (склянка 250 мл)
Начинка:
Фарш (будь-який) обсмажений з цибулею і змішаний з картопляним пюре. Пропорції довільні.
Приготування:
Спочатку приготувати начинку і залишити охолоджуватися, оскільки це тісто не любить чекати і його потрібно готувати відразу, як воно готове.
Готуємо тісто:
Змішати вилкою сметану (кефір, ряжанку...) з яйцями.
Додати сіль і погашену соду. Добре перемішати.
Поступово додавати просіяне борошно та розмішувати вилкою. Тісто буде на неї трохи налипати.
Вилкою перемішувати, потроху додаючи борошно, поки тісто, залишаючись м'яким, не перестане липнути до виделки.
Сформувати кульки. Краще формувати пиріжки , злегка змастивши руки і стіл олїєю.
Смажити на рослинній олії. Тісто не підходить для запікання в духовці.
Рецепт з сайту Готовим дома.
Смачного!