Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок "Переплетений"
 

Пляцок "Переплетений"

12 травня, 2008  |  Коментів (32)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Переплетений"


Використовується 250 г стакан.

Для тіста:
2 жовтки
1 ст. цукру
1 ст. л. амонія
1 ст. сметани
200 г маргарину
4 - 4,5 ст. муки
2 ст. л. какао

Маса перша:
1,5 ст. перемелених горіхів розтерти з 0,5 ст. сметани і п'ятьма столовими ложками цукру

Маса друга:
1 ст. маку (запареного і перемеленого) розтерти з двома білками і 5 ст. л. цукру

Пляцок "Переплетений"


Крем заварний.

Тісто: жовтки розтерти з цукром. Окремо розвести амоній в сметані.

Пляцок "Переплетений"


Маргарин кімнатної температури розтерти з одним стаканом муки.

Пляцок "Переплетений"


Все з'єднати, замісити м'яке тісто, додавши ще 2 ст. муки.
Розділити тісто на 4 частини. До однієї додати какао.

Пляцок "Переплетений"


На дві частини розкачанного білого тіста, викласти смужки чорного тіста, роблячи як би "переплетення"

Пляцок "Переплетений"


У середину квадратиків першої частини викладаємо масу 1, а середину квадратів іншої частини - масу 2.

Пляцок "Переплетений"


Пляцок "Переплетений"


Випекти два коржі. Третій випекти білий, без чорних смужок.

Крем використовувала ось такий

4 ст. молока (1 л)
6 ст. л. борошна
4 ст. л. картопляного крохмалю
4 жовтка
6 ст. л. цукру
30 г ванільного цукру
400 г вершкового масла
декілька капель ванільного аромату

Два стакана молока розмішати з цукром. В інших двох збити жовтки, муку та крохмаль. Молоко з цукром довести до кипіння і вливати тонкою струйкою молоко з борошном, постоянно помішуючи. Варити до загустіння. Остудити.
М'яке масло збити, поступово добавляючи по одній ложці заварну масу. Добавити ванільний аромат.

Випечені коржі змастити кремом. Порожній корж поставити всередину. Маковий перевернути і покласти зверху.

Можна прикрасити ось так)))

Пляцок "Переплетений"


Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/

Рецепт з журналу "Люблю готовить" №4 (2008)


 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: okcana (12 листопада 2009 16:09)


Група: Гості
Коментарів: 0
у нас в Києві я не можу знайти амоній, чим його можна замінити? дуже хочеться зпекти !!
 



#2 написав: Натонька (12 листопада 2009 16:21)


Група: Адміністратор
Коментарів: 511
пошукайте на базарі


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Лілія (11 лютого 2011 17:41)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже смачно вийшло! Дякую за рецепт
 



#4 написав: Марусенька (20 квітня 2011 08:01)


Група: Гості
Коментарів: 0
Чим можна замінити амоній? Підійде сода або пекарський порошок?
 



#5 написав: Натонька (20 квітня 2011 13:18)


Група: Адміністратор
Коментарів: 511
Марусенька, не знаю, пробуйте... я не заміняла ще.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#6 написав: Марусенька (21 квітня 2011 13:45)


Група: Гості
Коментарів: 0
Буду шукати амоній. У нас у Луганську його практично не використовують. Але пошукаю. Спасибі за відповідь.
 



#7 написав: Грушка (23 квітня 2011 16:54)


Група: Гості
Коментарів: 0
дуже хороший пляцок tongue сьогодні його випробовувала m0554
тільки він мені троха розвалився, коли я його з бритванки діставала recourse
 



#8 написав: Марусенька (26 квітня 2011 13:27)


Група: Гості
Коментарів: 0
Спекла. Дуже смачний. У нас такого не печуть! Спасибі! winked
Цитата: Грушка
тільки він мені троха розвалився, коли я його з бритванки діставала

І в мене також! Але все одно смачно! tongue
 



#9 написав: tetynka (16 червня 2011 14:12)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже смачний рецепт
 



#10 написав: Кіра (16 жовтня 2011 21:17)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 297
Тонко треба тісто розкачувати, бо амоній зробив свою справу і у мене вийшли трохи затовсті коржі...але смак ЧУДОВИЙ!!!
 



#11 написав: Юлія Кущик (3 січня 2012 15:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
Дякую, дуже смачний рецепти.Пекла на Новий рік, всім дуже сподобався, і великий виходить - десь до 3 кг.
 



#12 написав: fkuznec (4 серпня 2012 17:53)


Група: Гості
Коментарів: 0
Доброго дня Пекла сьогодні на смак ще не знаю а от спікся на славу і не розвалився Вельми вдячна за рецепт
 



#13 написав: fkuznec (6 серпня 2012 18:51)


Група: Гості
Коментарів: 0
Пляцок на славу але цукрув кремі за мало Навіть для тих хто не любить солодке ....За рецепт дякую ще раз .... m05004
 



#14 написав: Ксенічка (23 лютого 2013 00:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 848
Дуже смачний пляцок "Переплетений"!! Такі гарні поєднання. А розріз чудовий.
 



#15 написав: Анютик (13 жовтня 2013 13:00)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
Напишіть будь-ласка,який розмір форми на цей тортик потрібен?

Яка має бути температура і час?
 



#16 написав: Натонька (14 жовтня 2013 08:32)


Група: Адміністратор
Коментарів: 511
В мене була форма 23* 37 см. Але може бути і більша. Пекти при середній температурі до готовності. Не знаю, як пече Ваша духовка, в кожного це по різному.



--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#17 написав: МарянаК (25 квітня 2014 00:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 6
Дуже ніжний та легкий)


--------------------
http://maryanakravets.blogspot.com/
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
No-Fuss Products Of car Around The USA
  Пише ukagu (Сьогодні, 00:43)
Information Theft is known as a Like a
  Пише yvadis (Учора, 20:51)
Effortless Methods Of car - An A-Z
  Пише utyhamah (Учора, 19:20)
Significant Criteria For car - For Adults
  Пише enavys (Учора, 06:34)
Explaining Root Aspects In car
  Пише iwizubiso ()
Understanding Practical Solutions In car
  Пише ykagewoka ()
The Options For car Secrets
  Пише epaviqo ()
Picking out Sensible Secrets In car
  Пише unumure ()
Печиво "Їжачки" або печиво з сюрпризом
  Пише marichka86 ()
Що подарувати дитині?
  Пише ОЛЕСЯ ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 68
Гостей: 47
Користувачі: butbreella, boxaccori, JasperTum, Rounnymund, Cokscausark, RyzilDum
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100