Тісто:
2 ст. цукру
2 ст. сметани
2 ч. л. амоняка (погасити теплим молоком)
3 ст. л. какао
3 яйца
2 ст. муки
трохи мелених горіхів
Випекти 2 коржі з цього тіста.
Рулети:
на 1 рулет:
2 яйця
2 ст. л. цукру
2 ст. л. муки
0,5 ч. л. розпушувача
Випекти 4 таких рулети. Гарячими змастити маковою масою і завертати швидко, поки не остигнули. Рулети печуться на тому ж деку, що і коржі.
Мак:
2 ст. маку (запарити, перемолоти)
цукор за смаком
3 ст. л. варення
2 ст. л. вершкового масла
все перемішати.
Крем:
згущене молоко 0,5 літра (варене)
300 г вершкового масла
Збірка:
На один корж намазуємо трохи крему, укладаємо 4 рулети. Заповнюємо весь простір між рулетами кремом, мастимо трохи зверху, і укладаємо другий корж.
Зверху заливаємо шоколадною глазур'ю.
Різати наступного дня.
Порція дуже велика.(Місто Хирів, Львівська область)