Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок "Маска"
 

Пляцок "Маска"

13 травня, 2013  |  Коментів (17)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Маска"

Тісто:
2 скл. квасолі
2 скл. цукру
10 яєць
1 скл. сухарів панірувальних
1 скл. горіхів грецьких
щіпка солі
кілька крапель мигдалевої есенції
2 ч.л. порошку до печива

Крем:
400 г вершкового масла
1 банка згущеного молока з какао
3 ч. л. кави розчинної запареної 1 ст.л. окропу

Квасолю замочити на кілька годин в холодній воді і зварити до півготовності (я зварила до готовності). Воду злити, а квасолю пропустити через м'ясорубку з найдрібнішими вічками.
В яйцях відділити білки від жовтків. Білки поставити до холодильника, а жовтки розтерти з цукром і щіпкою солі. Додати сюди мелену квасолю, всипати сухарі, перемелені горіхи, порошок до печива, есенцію (можна і не додавати) і збиті в круту піну охолоджені білки. Все перемішати. Тісто получається таке, як на бісквіти.
Тісто розділити на три частини. Форму вистелити пепером для випічки, змастити олією і викласти ложкою тісто.

Пляцок "Маска"

Пляцок "Маска"


Випікати в розігрітій духовці до готовності (в мене 30-40 хв.). Готовність перевіряю дерев'янною палочкою (сірником).

Пляцок "Маска"

Пляцок "Маска"


Крем: Масло кімнатної температури збити міксером, додати каву і потрохи вливати згущене молоко з какао.

Охолоджені коржі перекласти кремом. Прикрасити за бажанням.

Знайшла цей рецепт в старій записній книжці, років йому щонайменше - 25-30, то може для когось він і не новинка. Але я спекла вперше на сьогодні - на день Матері. Мамам (моїй і чоловіковій) - сподобалось. Свекруха все не хотіла вірити, що він без муки, а лише з квасолі.

Джерело: Мій старий записник з рецептами.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Светочка (13 травня 2013 12:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
как необычно ---- СПАСИБО!!
 



#2 написав: Tatiana (13 травня 2013 13:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 47
Колись давно в дитинстві тїла такий квасолевий торт. Був дуже і дуже смачний і не не відчувався присмак квасолі. При тому що квасолю я не люблю. А тортик був смачний winked
 



#3 написав: Тереза (13 травня 2013 17:29)


Група: Кондитер
Коментарів: 653
Такий цікавий пляцок!!!Квасолю я дуже люблю в різних варіантах приготування,а такого я ще не їла.Дякую за рецепт!!!
 



#4 написав: KASYA (13 травня 2013 21:43)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Tatiana,
Тереза


там смаком квасолі, як то кажуть "і не пахне"! Готується швидко і смачно, спробуйте.


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#5 написав: Ксенічка (15 травня 2013 13:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 848
Так завуальовано все в масці), а смачненько дуже!!Цікаво скуштувати!! love
 



#6 написав: Канарейка (16 травня 2013 10:42)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
дуже цікаво, вже стикалася з десертами з квасолі, але такого пляцка не пробувала.При нагоді спробую
 



#7 написав: ОЛЕСЯ (28 січня 2014 14:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 467
KASYA спасибі за рецепт. Смачний корж навіть без крему

Готувала пів порції у мультиварці


--------------------
 



#8 написав: Кіра (28 січня 2014 19:26)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 297
ого-ого!!!!! хочу готувати бо квасолі багато лежить.....дякую!!!!!!за таку знахідку
 



#9 написав: Galina_Nedomirko_ (16 березня 2015 21:32)


Група: Модератор
Коментарів: 182
Варто приготувати,всі смакували,але ніхто не здогадався з чого..Думали горіховий lol
 



#10 написав: tetyana.jatziv (18 березня 2015 10:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Дуже незвичний пляцок. А квасолю яку брали білу чи червону ?
 



#11 написав: ОЛЕСЯ (18 березня 2015 20:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 467
Цитата: tetyana.jatziv
Дуже незвичний пляцок. А квасолю яку брали білу чи червону ?

Я готувала і з білої і з червоної і так і так смачно


--------------------
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (19 березня 2015 08:38)


Група: Модератор
Коментарів: 182
Цитата: tetyana.jatziv
А квасолю яку брали білу чи червону ?

червону
 



#13 написав: Кіра (18 серпня 2015 16:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 297
а яка вага виходить?
 



#14 написав: KASYA (9 вересня 2015 15:17)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Galina_Nedomirko_,

дуже рада!

tetyana.jatziv,
можна любу, просто з червоної трохи темніший

Кіра,

Кіра, на жаль fellow не знаю ваги, бо печу для сім'ї і ніколи не важу.



--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#15 написав: ОЛЕСЯ (4 квітня 2016 01:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 467
Ще раз дякую за рецепт
Іноді замішую пів порції і випікаю у формі кексиків


--------------------
 



#16 написав: ОЛЕСЯ (24 жовтня 2016 19:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 467
KASYA, то ти поділилася рецептом коржа із Аллою Ковальчук?

Ось тут пишуть що то її рецепт яким вона ні з ким не ділиться)))


--------------------
 



#17 написав: ОЛЕСЯ (28 листопада 2016 15:39)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 467
Ще раз спасибі за рецепт.


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Тут ми спілкуємось)
  Пише Darka (Учора, 06:27)
Знак якості
  Пише Katys_Cakes ()
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
Шацькі озера
  Пише tride ()
Поради
  Пише GalyaEV ()
Таблиця множення
  Пише наталія3105 ()
Жіноча мода
  Пише Натонька ()
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 82
Гостей: 46
Користувачі: Rounnymund, kygywbpnkoj, CurtisLatry, dycwwjmnoel, iyeyxksgvqg, butbreella, lxzyxejkxvf, rurlswire, axfyyignszq, butbreella, ysvyfzyjhj, butbreella, boxaccori, sliltAluffVus, smouktvfai
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100