Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок "Маска"
 

Пляцок "Маска"

13 травня, 2013  |  Коментів (17)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Маска"

Тісто:
2 скл. квасолі
2 скл. цукру
10 яєць
1 скл. сухарів панірувальних
1 скл. горіхів грецьких
щіпка солі
кілька крапель мигдалевої есенції
2 ч.л. порошку до печива

Крем:
400 г вершкового масла
1 банка згущеного молока з какао
3 ч. л. кави розчинної запареної 1 ст.л. окропу

Квасолю замочити на кілька годин в холодній воді і зварити до півготовності (я зварила до готовності). Воду злити, а квасолю пропустити через м'ясорубку з найдрібнішими вічками.
В яйцях відділити білки від жовтків. Білки поставити до холодильника, а жовтки розтерти з цукром і щіпкою солі. Додати сюди мелену квасолю, всипати сухарі, перемелені горіхи, порошок до печива, есенцію (можна і не додавати) і збиті в круту піну охолоджені білки. Все перемішати. Тісто получається таке, як на бісквіти.
Тісто розділити на три частини. Форму вистелити пепером для випічки, змастити олією і викласти ложкою тісто.

Пляцок "Маска"

Пляцок "Маска"


Випікати в розігрітій духовці до готовності (в мене 30-40 хв.). Готовність перевіряю дерев'янною палочкою (сірником).

Пляцок "Маска"

Пляцок "Маска"


Крем: Масло кімнатної температури збити міксером, додати каву і потрохи вливати згущене молоко з какао.

Охолоджені коржі перекласти кремом. Прикрасити за бажанням.

Знайшла цей рецепт в старій записній книжці, років йому щонайменше - 25-30, то може для когось він і не новинка. Але я спекла вперше на сьогодні - на день Матері. Мамам (моїй і чоловіковій) - сподобалось. Свекруха все не хотіла вірити, що він без муки, а лише з квасолі.

Джерело: Мій старий записник з рецептами.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Светочка (13 травня 2013 12:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
как необычно ---- СПАСИБО!!
 



#2 написав: Tatiana (13 травня 2013 13:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 47
Колись давно в дитинстві тїла такий квасолевий торт. Був дуже і дуже смачний і не не відчувався присмак квасолі. При тому що квасолю я не люблю. А тортик був смачний winked
 



#3 написав: Тереза (13 травня 2013 17:29)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Такий цікавий пляцок!!!Квасолю я дуже люблю в різних варіантах приготування,а такого я ще не їла.Дякую за рецепт!!!
 



#4 написав: KASYA (13 травня 2013 21:43)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Tatiana,
Тереза


там смаком квасолі, як то кажуть "і не пахне"! Готується швидко і смачно, спробуйте.


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#5 написав: Ксенічка (15 травня 2013 13:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Так завуальовано все в масці), а смачненько дуже!!Цікаво скуштувати!! love
 



#6 написав: Канарейка (16 травня 2013 10:42)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
дуже цікаво, вже стикалася з десертами з квасолі, але такого пляцка не пробувала.При нагоді спробую
 



#7 написав: ОЛЕСЯ (28 січня 2014 14:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
KASYA спасибі за рецепт. Смачний корж навіть без крему

Готувала пів порції у мультиварці


--------------------
 



#8 написав: Кіра (28 січня 2014 19:26)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
ого-ого!!!!! хочу готувати бо квасолі багато лежить.....дякую!!!!!!за таку знахідку
 



#9 написав: Galina_Nedomirko_ (16 березня 2015 21:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Варто приготувати,всі смакували,але ніхто не здогадався з чого..Думали горіховий lol
 



#10 написав: tetyana.jatziv (18 березня 2015 10:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Дуже незвичний пляцок. А квасолю яку брали білу чи червону ?
 



#11 написав: ОЛЕСЯ (18 березня 2015 20:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Цитата: tetyana.jatziv
Дуже незвичний пляцок. А квасолю яку брали білу чи червону ?

Я готувала і з білої і з червоної і так і так смачно


--------------------
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (19 березня 2015 08:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: tetyana.jatziv
А квасолю яку брали білу чи червону ?

червону
 



#13 написав: Кіра (18 серпня 2015 16:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
а яка вага виходить?
 



#14 написав: KASYA (9 вересня 2015 15:17)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Galina_Nedomirko_,

дуже рада!

tetyana.jatziv,
можна любу, просто з червоної трохи темніший

Кіра,

Кіра, на жаль fellow не знаю ваги, бо печу для сім'ї і ніколи не важу.



--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#15 написав: ОЛЕСЯ (4 квітня 2016 01:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Ще раз дякую за рецепт
Іноді замішую пів порції і випікаю у формі кексиків


--------------------
 



#16 написав: ОЛЕСЯ (24 жовтня 2016 19:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
KASYA, то ти поділилася рецептом коржа із Аллою Ковальчук?

Ось тут пишуть що то її рецепт яким вона ні з ким не ділиться)))


--------------------
 



#17 написав: ОЛЕСЯ (28 листопада 2016 15:39)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Ще раз спасибі за рецепт.


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Учора, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 80
Гостей: 59
Користувачі: Cherevichok
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100