Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Пісні страви » Гарбузовий хліб
 

Гарбузовий хліб

30 жовтня, 2009  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Пісні страви, Хліб
 

Гарбузовий хліб


1,5 ч. л. сухих дріжджів
400 г гарбуза
4-4,5 ст. борошна
1 ч. л. з верхом солі
від 1/2 до 3/4 ст. рідини від варки гарбуза
3 ст. л. оливкової олії
1 яйце для змащування
гарбузове насіння

Кругла форма 20 см з високими бортами.
Температура випікання - перші 15-20 хв. - 210 градусів.
Потім 180 градусів - 20-25 хвилин (або до готовності)

Сухі дріжджі залити на 2 хв. теплою водою (або рідиною від варки гарбуза) і 1 ст. л. муки.
Гарбуз почистити, помити, нарізати кубиками. Залити водою і варити до готовності. (25-30 хв) Розім'яти в пюре.
4 ст. борошна просіяти в велику миску, добавити пюре гарбуза, розчин дріжджів, сіль, олію і 1/4 ст. теплого відвару з гарбуза. Вимішуємо тісто 8-10 хв. (якщо є необхідність, то добавте ще рідини або муки)
Тісто повинне вийти м'яке, однорідне, чуть клейке.
Перекласти в миску, накрити рушником і дати підійти одну годину.
Через годину легко вимішати на протязі 1 хвилини. Відрізати від тіста невеличкий кусочок (як тенісний м'ячик).
Сформувати круглу буханку (в діаметрі трошки меншу за діаметр форми) і переносимо на змащену маслом форму.
З кусочка тіста, котрий був відрізаний, розкатати 2 джгута, довжиною 35 см, зв'язати з одного вузлик. Спочатку кладемо на хліб просто джгут, а на нього джгут з вузликом.
Яйе збити, змастити ним хліб та джгути.
Гарбузове насіння почистити та викласти на хліб (трошки вдавлюючи) Дати підійти ще 40-60 хвилин.
Пекти в розігрітій духовці до готовності хліба.
Готовий хліб остудити на решітці.

При випічці хліба швидко зарум'янюється верх, треба тоді його накрити фольгою і пекти далі.
Хліб залишається свіжим три дні. І його можна заморожувати.

Спеціально для відвідувачів dreamfood.ua

Рецепт Клари з кукінга

Книга "Хліб та булочки"


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: gutka (18 листопада 2010 15:59)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
щойно побачила що ти також пекла хлібчик з гарбуза, рецепт дуже схожий, але мої гарбузи мають такий насичений колір, що хліб виходить помаранчового кольору
 



#2 написав: Натонька (19 листопада 2010 11:08)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Я позаминулого року пекла то теж був яскравіший, а отой дійсно якісь не дуже))) Видно від сорту гарбуза залежить smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна (Учора, 16:18)
Торт медовий «Улюблений»
  Пише Катя Некрасова (Учора, 14:00)
Салат "Веснянка"
  Пише yulia (Учора, 14:00)
Канапки польські.
  Пише svet.vet (Учора, 13:45)
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 11:09)
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 32
Гостей: 18
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100