Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Чудо на яйцях
 

Чудо на яйцях

28 квітня, 2011  |  Коментів (32)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Чудо на яйцях


Тісто 1:

5 яєць
200 г цукру
3 ст. л. крохмалю
7 ст. л. борошна
2 ч. л. порошку до печива
4 ст. л. оцту

Тісто 2 (макове):

2 яйця
1 ст. цукру
1 ст. сметани
2 ст. маку
1,5 ст. борошна
1 ч. л. соди

Тісто 1 - складається з двох частин: перша частина - 4 білки збити з 100 г цукру в пишну масу, додати порошок до печива (1 ч.л.), злегка перемішати, додати по 3 ст. л. крохмалю й борошна, наприкінці - 2 ст. л. оцту, злегка вимісити;

друга - 4 жовтки, 1 яйце, 4 ст. л. цукру збити в пишну масу, додати 1 ч. л. порошку. Перемішати, додати ще 4 ст. л. борошна, 2 ст. л. оцту, перемішати.

На лист, змащений маргарином, викласти тісто з жовтків, а зверху на нього тісто з білків. Випікати бісквіт при температурі 200-220 С

Готуємо тісто 2. Яйця і цукор збити, додати сметану, у якій розведена сода, вимісити, додати борошно, мак, знову перемішати й випікати.

З'єднати обидва коржі за допомогою крему.

Крем:

300 г вершкового масла
1 б. згущеного молока
1 апельсин

Масло збити зі згущеним молоком, наприкінці додати перемелений на м'ясорубці апельсин (попередньо відварити його у підсоленій воді 15 хвилин), перемішати. Прикрасити за своїм розсудом.

Спеціально для відвідувчів http://dreamfood.ua/

Рецепт Оксани Думач, с. Острів, Львівська обл. Надрукований у газеті "Кухня" №7 (2007 р) Дякую!


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Volo-shka (28 квітня 2011 14:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 40
Розріз прикольний))) Дякую за рецепт)) Зняла у мене питання, що пекти на проводи)))) розкажу що вийшло))))
 



#2 написав: Olenochka (28 квітня 2011 16:59)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 60
А який має смак апельсин відварений у солоній воді? request
А розріз дуже красивий )))))
 



#3 написав: Маруся (28 квітня 2011 17:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Назва всі гроші!!!

А сам пляцок файно виглядає, кольорово. Заразила мене, тепер буду хотіти спекти. А хвігура??? fellow
 



#4 написав: Solka (28 квітня 2011 17:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 62
Відмінний пляцок! Легкий, пухкий, і крем зі згущеним молоком - мням-мням tongue


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#5 написав: Оксана4209 (28 квітня 2011 19:08)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 19
Дуже смачний пляцок! Свекруха пече його вже давненько.
 



#6 написав: Славочка (28 квітня 2011 19:35)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 91
цікаве чудо! А мак запарити-змолоти попередньо?
 



#7 написав: gutka (28 квітня 2011 20:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
дуже файно спекти два коржі (тісто 1) а перемазати маковим кремом
 



#8 написав: natka04 (29 квітня 2011 08:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 10
Пляцок суперовий! Дуже гарний в розрізі!
 



#9 написав: Ірця (29 квітня 2011 16:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 64
Дійсно чудо,дуже гарний в розрізі,аж самій захотілось спекти
 



#10 написав: Натонька (2 травня 2011 17:09)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
Olenochka, апельсиновий lol просто гіркота зникає...
Славочка, запарити і перемолоти, так..
Дякую всім за коментарі love


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#11 написав: kozadereza (14 травня 2011 20:35)


Група: Гості
Коментарів: 0
Я таку смакоту куштувала на весіллі в Тернополі! Але газдиня не хотіла поділитися рецептом!Тому велике спасибі за пляцок!!!!! wink Тепер можна здивувати такою смокотою своїх ласунів winked

Я таку смакоту куштувала на весіллі в Тернополі! Але газдиня не хотіла поділитися рецептом!Тому велике спасибі за пляцок!!!!! wink Тепер можна здивувати такою смокотою своїх ласунів winked
 



#12 написав: ТИНА (16 травня 2011 22:51)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже гарний розріз,дійсно чудо!цю смакоту треба терміново приготувати!велика подяка за рецепт!
 



#13 написав: ТИНА (5 червня 2011 11:49)


Група: Гості
Коментарів: 0
Спекла.Не вийшло!такого яскравого контрасту між білим та жовтим тістом нема І жовте не жовте и біле не біле,а сіре Чому? зато за крем окрема подяка, з апельсином дуже пікантно і вкусно Дуже вкусно,та не так красиво і структура тіста особливо білого в мене явно не така Укажіть на помилкі.Бажано мати надзвичайний розріз,без нього це просто бісквіт,вкусний за рахунок крему,макового коржу,та самого бісквіту,але не більш...А яйця були з оранжевими жовтками....Є і розріз ,але даже соромно виставлять, з орігінвлом він не має нічого спільного Да замість пекарьского порошку я клала соду це единий відступ від рецепту
 



#14 написав: Натонька (10 червня 2011 10:46)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
ТИНА,
не знаю в чому помилка.... Я все робила точно так, як написано в цьому рецепті...


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#15 написав: цвєтік (31 серпня 2011 02:37)


Група: Гості
Коментарів: 0
Натонька,скажіть буть ласка,а апельсин варити цілим,чи розрізати.
А на рахунок Тини можу сказати що залежить від яєць і в якому посуді були збиті яйці,а також чи добре були збиті.
 



#16 написав: Натонька (31 серпня 2011 17:29)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
цвєтік, я варила цілим smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#17 написав: marinka (8 вересня 2011 13:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Рецепт суперовий!!!!
 



#18 написав: olka-87-87 (6 лютого 2012 13:30)


Група: Гості
Коментарів: 0
смачно виглядає!!!
 



#19 написав: валентина (29 березня 2012 12:34)


Група: Гості
Коментарів: 0
дуже смачний!!!! winked
 



#20 написав: Rumlyanka (17 квітня 2012 14:16)


Група: Гості
Коментарів: 0
Виглядає дуже смачно tongue .Треба обов'язково спекти.
 



#21 написав: natalica (20 квітня 2012 12:17)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже дякую за рецепт winked , справді надзвичайно гарний і смачний пляцок (можу зазначити, що краще видно жовту частину , якщо використовувати домашні яйця). Крем супер. Лише хочу попросити вашої поради, як пропитати коржі, щоб вони були трохи мокрими (я колись читала, що їх якось змочують великою кількість сиропу)
 



#22 написав: Тюша (7 листопада 2012 17:02)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже смачний на вигляд пляцок. Я вже переписала рецепт, обов'язково зроблю. Дякую Натонька за рецепт!!!
 



#23 написав: Тюша (8 листопада 2012 12:00)


Група: Гості
Коментарів: 0
Вже сьогодні спробувала, надзвичайний, мммм, смачнюююючий, тільки крем у мене вийшов білий, напевно там варене сгущене молоко.
 



#24 написав: ОЛЕСЯ (20 січня 2013 22:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 396
Дуже смачно виглядає. winked


--------------------
 



#25 написав: Krissti (11 травня 2013 10:11)


Група: Гості
Коментарів: 0
Доброго дня! Дякую за чудовий рецепт, зараз йду пекти) але заплуталась щодо крему((
Натонька, то апельсин має кипіти 15 хв, чи потрібно його кинути на окріп і почекати 15 хвилин? Розтолкуйте, будь ласочка!
 



#26 написав: Sellin (22 листопада 2013 16:43)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Колись пробувала його, дуже смачний пляцок winked . Скажіть буль ласка якого розміру форма і скільки хвилин , ви випікаєте коржі?
 



#27 написав: ОЛЕСЯ (16 січня 2014 02:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 396
Пекла цей пляцок у круглій тортівниці діаметром 25 см - вийшов високий.
Пляцок із кислинкою.


--------------------
 



#28 написав: Lelya (9 червня 2014 18:03)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Вытаю усіх дівчаток.Я- новачок!Приєднуюся до питання Крістіночки.На рахунок апельсину -не зрозуміла і я.А токож для мене залишилася неясною температура для випікання тіста №2.Буду дуже вдячна love
 



#29 написав: Натонька (14 червня 2014 21:36)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
Попередньо відварити його у підсоленій воді 15 хвилин От так і треба робити. Там ж не пише просто залити окропом.

А от температуру тіста не знаю, я завжди печу при температурі 180


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#30 написав: Коберська (18 червня 2014 07:27)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Радію. що знайшла цей рецепт, дууже смачний winked , вже кілька разів пекла і на ці вихідні до чоловіка в гості теж хочу його зробити.Вже трохи почала з ним експерементувати, замість макового пекла шоколадний на кипятку і клала його в середину між жовто -білим, який розрізала, також цікавий в розрізі.Крем з апельсином смачненький, до рулетів його використовую. Дякую за тортик. m05004
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 18
Гостей: 9
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100