Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Чудо на яйцях
 

Чудо на яйцях

28 квітня, 2011  |  Коментів (30)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Чудо на яйцях


Тісто 1:

5 яєць
200 г цукру
3 ст. л. крохмалю
7 ст. л. борошна
2 ч. л. порошку до печива
4 ст. л. оцту

Тісто 2 (макове):

2 яйця
1 ст. цукру
1 ст. сметани
2 ст. маку
1,5 ст. борошна
1 ч. л. соди

Тісто 1 - складається з двох частин: перша частина - 4 білки збити з 100 г цукру в пишну масу, додати порошок до печива (1 ч.л.), злегка перемішати, додати по 3 ст. л. крохмалю й борошна, наприкінці - 2 ст. л. оцту, злегка вимісити;

друга - 4 жовтки, 1 яйце, 4 ст. л. цукру збити в пишну масу, додати 1 ч. л. порошку. Перемішати, додати ще 4 ст. л. борошна, 2 ст. л. оцту, перемішати.

На лист, змащений маргарином, викласти тісто з жовтків, а зверху на нього тісто з білків. Випікати бісквіт при температурі 200-220 С

Готуємо тісто 2. Яйця і цукор збити, додати сметану, у якій розведена сода, вимісити, додати борошно, мак, знову перемішати й випікати.

З'єднати обидва коржі за допомогою крему.

Крем:

300 г вершкового масла
1 б. згущеного молока
1 апельсин

Масло збити зі згущеним молоком, наприкінці додати перемелений на м'ясорубці апельсин (попередньо відварити його у підсоленій воді 15 хвилин), перемішати. Прикрасити за своїм розсудом.

Спеціально для відвідувчів http://dreamfood.ua/

Рецепт Оксани Думач, с. Острів, Львівська обл. Надрукований у газеті "Кухня" №7 (2007 р) Дякую!



Клас
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Volo-shka (28 квітня 2011 14:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 40
Розріз прикольний))) Дякую за рецепт)) Зняла у мене питання, що пекти на проводи)))) розкажу що вийшло))))
 



#2 написав: Olenochka (28 квітня 2011 16:59)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 60
А який має смак апельсин відварений у солоній воді? request
А розріз дуже красивий )))))
 



#3 написав: Маруся (28 квітня 2011 17:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Назва всі гроші!!!

А сам пляцок файно виглядає, кольорово. Заразила мене, тепер буду хотіти спекти. А хвігура??? fellow
 



#4 написав: Solka (28 квітня 2011 17:38)


Група: Модератор
Коментарів: 54
Відмінний пляцок! Легкий, пухкий, і крем зі згущеним молоком - мням-мням tongue


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій БЛОГ улюбленої випічки - homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#5 написав: Оксана4209 (28 квітня 2011 19:08)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 19
Дуже смачний пляцок! Свекруха пече його вже давненько.
 



#6 написав: Славочка (28 квітня 2011 19:35)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 91
цікаве чудо! А мак запарити-змолоти попередньо?
 



#7 написав: gutka (28 квітня 2011 20:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
дуже файно спекти два коржі (тісто 1) а перемазати маковим кремом
 



#8 написав: natka04 (29 квітня 2011 08:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 8
Пляцок суперовий! Дуже гарний в розрізі!
 



#9 написав: Ірця (29 квітня 2011 16:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 54
Дійсно чудо,дуже гарний в розрізі,аж самій захотілось спекти
 



#10 написав: Натонька (2 травня 2011 17:09)


Група: Адміністратор
Коментарів: 441
Olenochka, апельсиновий lol просто гіркота зникає...
Славочка, запарити і перемолоти, так..
Дякую всім за коментарі love


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#11 написав: kozadereza (14 травня 2011 20:35)


Група: Гості
Коментарів: 0
Я таку смакоту куштувала на весіллі в Тернополі! Але газдиня не хотіла поділитися рецептом!Тому велике спасибі за пляцок!!!!! wink Тепер можна здивувати такою смокотою своїх ласунів winked

Я таку смакоту куштувала на весіллі в Тернополі! Але газдиня не хотіла поділитися рецептом!Тому велике спасибі за пляцок!!!!! wink Тепер можна здивувати такою смокотою своїх ласунів winked
 



#12 написав: ТИНА (16 травня 2011 22:51)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже гарний розріз,дійсно чудо!цю смакоту треба терміново приготувати!велика подяка за рецепт!
 



#13 написав: ТИНА (5 червня 2011 11:49)


Група: Гості
Коментарів: 0
Спекла.Не вийшло!такого яскравого контрасту між білим та жовтим тістом нема І жовте не жовте и біле не біле,а сіре Чому? зато за крем окрема подяка, з апельсином дуже пікантно і вкусно Дуже вкусно,та не так красиво і структура тіста особливо білого в мене явно не така Укажіть на помилкі.Бажано мати надзвичайний розріз,без нього це просто бісквіт,вкусний за рахунок крему,макового коржу,та самого бісквіту,але не більш...А яйця були з оранжевими жовтками....Є і розріз ,але даже соромно виставлять, з орігінвлом він не має нічого спільного Да замість пекарьского порошку я клала соду це единий відступ від рецепту
 



#14 написав: Натонька (10 червня 2011 10:46)


Група: Адміністратор
Коментарів: 441
ТИНА,
не знаю в чому помилка.... Я все робила точно так, як написано в цьому рецепті...


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#15 написав: цвєтік (31 серпня 2011 02:37)


Група: Гості
Коментарів: 0
Натонька,скажіть буть ласка,а апельсин варити цілим,чи розрізати.
А на рахунок Тини можу сказати що залежить від яєць і в якому посуді були збиті яйці,а також чи добре були збиті.
 



#16 написав: Натонька (31 серпня 2011 17:29)


Група: Адміністратор
Коментарів: 441
цвєтік, я варила цілим smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#17 написав: marinka (8 вересня 2011 13:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Рецепт суперовий!!!!
 



#18 написав: olka-87-87 (6 лютого 2012 13:30)


Група: Гості
Коментарів: 0
смачно виглядає!!!
 



#19 написав: валентина (29 березня 2012 12:34)


Група: Гості
Коментарів: 0
дуже смачний!!!! winked
 



#20 написав: Rumlyanka (17 квітня 2012 14:16)


Група: Гості
Коментарів: 0
Виглядає дуже смачно tongue .Треба обов'язково спекти.
 



#21 написав: natalica (20 квітня 2012 12:17)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже дякую за рецепт winked , справді надзвичайно гарний і смачний пляцок (можу зазначити, що краще видно жовту частину , якщо використовувати домашні яйця). Крем супер. Лише хочу попросити вашої поради, як пропитати коржі, щоб вони були трохи мокрими (я колись читала, що їх якось змочують великою кількість сиропу)
 



#22 написав: Тюша (7 листопада 2012 17:02)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже смачний на вигляд пляцок. Я вже переписала рецепт, обов'язково зроблю. Дякую Натонька за рецепт!!!
 



#23 написав: Тюша (8 листопада 2012 12:00)


Група: Гості
Коментарів: 0
Вже сьогодні спробувала, надзвичайний, мммм, смачнюююючий, тільки крем у мене вийшов білий, напевно там варене сгущене молоко.
 



#24 написав: ОЛЕСЯ (20 січня 2013 22:45)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 216
Дуже смачно виглядає. winked


--------------------
 



#25 написав: Krissti (11 травня 2013 10:11)


Група: Гості
Коментарів: 0
Доброго дня! Дякую за чудовий рецепт, зараз йду пекти) але заплуталась щодо крему((
Натонька, то апельсин має кипіти 15 хв, чи потрібно його кинути на окріп і почекати 15 хвилин? Розтолкуйте, будь ласочка!
 



#26 написав: Sellin (22 листопада 2013 16:43)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Колись пробувала його, дуже смачний пляцок winked . Скажіть буль ласка якого розміру форма і скільки хвилин , ви випікаєте коржі?
 



#27 написав: ОЛЕСЯ (16 січня 2014 02:43)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 216
Пекла цей пляцок у круглій тортівниці діаметром 25 см - вийшов високий.
Пляцок із кислинкою.


--------------------
 



#28 написав: Lelya (9 червня 2014 18:03)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Вытаю усіх дівчаток.Я- новачок!Приєднуюся до питання Крістіночки.На рахунок апельсину -не зрозуміла і я.А токож для мене залишилася неясною температура для випікання тіста №2.Буду дуже вдячна love
 



#29 написав: Натонька (14 червня 2014 21:36)


Група: Адміністратор
Коментарів: 441
Попередньо відварити його у підсоленій воді 15 хвилин От так і треба робити. Там ж не пише просто залити окропом.

А от температуру тіста не знаю, я завжди печу при температурі 180


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#30 написав: Коберська (18 червня 2014 07:27)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Радію. що знайшла цей рецепт, дууже смачний winked , вже кілька разів пекла і на ці вихідні до чоловіка в гості теж хочу його зробити.Вже трохи почала з ним експерементувати, замість макового пекла шоколадний на кипятку і клала його в середину між жовто -білим, який розрізала, також цікавий в розрізі.Крем з апельсином смачненький, до рулетів його використовую. Дякую за тортик. m05004
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Натонька
Натонька
Сьогодні в10:39:44

Цитата: LiLu
В мене тоже нема кладовки, але скаладається десь)
під ліжко?)) То не по феншую)) Колись про нього читала сильно і тільки одне єдине запам'ятала дотепер, що під ліжко ніц не мож класти, бо будуть погані сни снитись і всяке різне))
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в10:38:16

Канарейка,
боїться аби сливки не пропали з базару певно)))
Відповісти
Канарейка
Канарейка
Сьогодні в09:42:16

Цитата: LiLu
Канарейка,а я варення знову твоє кручу, зі сливок)

а шо так скоро, я буду троха пізніше крутити, мала то варення дуже любить
Відповісти
LiLu
LiLu
Вчора в22:04:09

буду пекти сирник ірени змаком спробую.
Відповісти
LiLu
LiLu
Вчора в22:01:33

Натонька,на всьо найдеться місце як захоч. В мене тоже нема кладовки, але скаладається десь)
Відповісти
Натонька
Натонька
Вчора в20:24:15

треба мені щось закрутити, в мене як завжди, то кладовки не було під закрутки, то тепер морозилки нема... все як не люди)))
Відповісти
LiLu
LiLu
Вчора в19:57:09

Канарейка,а я варення знову твоє кручу, зі сливок)
Відповісти
Натонька
Натонька
Вчора в18:13:46

з магазинними) Я не думаю, шо то від яєць, швидше мені здається, що від духовки чогось.
Відповісти
Канарейка
Канарейка
Вчора в16:53:06

слухай а ти з якими яйцями печеш - магазинними чи домашніми, може то має значення?
Відповісти
Канарейка
Канарейка
Вчора в16:50:26

нормально, тріскають -тріскають, алея на то уваги неп звертаю
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 9
Гостей: 1
Користувачі: Натонька, idianka
Роботи: Google Bot, crawl Bot, Yandex Bot, spider Bot, Google AdSense, robot Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: idianka, наталія3105, coolboy1976, chajka, nadiya 25, marisha22, Фіалочка, aja, tetyana.jatziv, Олька-парасолька, лесик-лисик, ksyxa, ксюня, кицюня, Mariya_lviv, Natalyi, natalo4ka, marija02, dinan78, Nelsonkn

Нове на форумі
 
Знайомимся тут
  Пише Натонька (Сьогодні, 11:07)
Короваї!!!
  Пише вишенька-черешенька ()
Вітання Дмитру - сину Irina
  Пише Тереза ()
З днем народження, Наташка
  Пише Тереза ()
Вітання для Галюньки
  Пише Тереза ()
Вітання для Боженки - донечки божена
  Пише Тереза ()
Вітання для Танічки - доці kristi_sk
  Пише Тереза ()
Дитячі тортики -6
  Пише galalviv ()
Торти незвичайних форм - 4
  Пише chajka ()
Весільні торти-2.
  Пише Nataly Cake ()
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100