Торт "Наполеон" (Іван Іванович)
З такою назвою я знайшла цей Наполеон на сайті Хлібопічка. ру. Пекла вже декілька разів і сьогодні чоловікові до свята.
Кращого і смачнішого він і не пробував
Склянка= 250 мл
Тісто:
250 г маргарину
200 г сметани
1 ст. л. цукру
1/2 ч.л. оцту
3 скл. борошна
Маргарин натерти на терці, додати сметану, перемішати трохи, додати цукор і оцет, потім невеликими порціями борошно.
Тісто розділити на 10-12 частин. Розкачати, покласти на деко, позначити контур ( я злегка притиснула кришкою від сковорідки, після випічки дуже легко відставали обрізки для крихт), поколоти виделкою.
Випікати у попередньо розігрітій духовці при 200* до рум"яного кольору. Знімати обережно широкою лопаткою - коржі дуже крихкі!
Крем:
0,5 л. молока
3-4 ст. л. борошна
150 г масла
1 склянка цукру
В 0,5 скл. молока розмішати борошно.
Закип"ятити решту молока з цукром, повільно влити молоко з борошном, заварити як кисіль- охолодити до кімнатної температури.
Розм'якшене масло збити , потім додавати невеликими порціями кисельно-молочну суміш , продовжуючи збивати.
Коржі перемастити , обсипати крихтами, залишити тортик хоча б на 5-6 годин в прохолодному місці .