3 жовтки
2/3 стакани цукру-пудри
1 цукор ваніль
1 і 1/2 ст. пшеничного борошна
3 ст. л. картопляного борошна
3 ст. л. масла
5 ст. л. молока
2 ч. л. порошку до печива
1,5 ст. порічок
на безе
3 білки
щіпка солі
2 ложки соку з лимона
1 стакан цукру
Жовтки розтерти з цукром і ванілю. Поступово досипати обидва види борошна, вимішаного з порошком до печива. Долити розтоплене і остуджене масло. На кінці долити молоко і ще раз вимішати. Тісто викласти до форми, що посипаною мукою. Вкласти до нагрітої духовки до 180Ц і пекти 15хв
Охолоджені білки вимішати з соком з лимона і сіллю, збивати на піну, поступово всипати 0.5 ст цукору.
Порічки пропустити через мясорубку з 0.5 ст цукру.
Тісто вийняти з духовки, розмазати по ньому порічкову масу,викласти поверх збиті білки.. Знову вставити до духовки і пекти ще близько 20 хвилин аж безе зарум'яніє. В мене тривало ще 30 хвилин.
Рецепт спеціально приготований для відвідувачів сайту http://dreamfood.ua
Дякую за рецепт Ірині