Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Жар-птиця
 

Жар-птиця

13 травня, 2013  |  Коментів (13)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Жар-птиця

Для тіста:
2 яйця
50 г маргарину
200 г цукру
1 скл. молока
2 ч. л. амонію
борошна, скільки забере
2 ст. л какао

Крем:
400 г молока
3 жовтки
300 г цукру
3 ст. л. борошна
400 г масла

Для тіста:
Яйця розтерти з цукром, додати м'який маргарин, молоко з амонієм, трохи борошна.
Тісто розділити на 2 частини. До однієї додати какаю і домісити борошна. Замісити тісто, легше як на вареники.
І біле, і коричневе тісто розділити на 4 частини.
Розкачувати як на Спартак і випекти 4 білі і 4 коричневі коржі.

Для крему:
Жовтки розтерти з цукром і борошном,додати 150 г молока.Решту молока поставити на вогонь, як закипить, вилити розведені жовтки. Постійно помішуючи, заварити,щоб загустіло. Охолодити.
Збити масло,додаючи по ложці холодну заварену масу.
Перемащувати,чергуючи білі і коричневі коржі.

P.S. Форма 20*30

Джерело: Із записника.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Канарейка (13 травня 2013 14:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
спокусливо виглядає, треба спробувати
 



#2 написав: Тереза (13 травня 2013 17:25)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Пляцок-бомбезний!!!дякую за рецепт!!!Фото-клас!!!
 



#3 написав: Galina_Nedomirko_ (13 травня 2013 17:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Тереза
Фото-клас!!!

Якраз фото не дуже вдале.Насправді виглядав краще.Такий як Спартак,тільки чорні і білі коржі,а крем жовтенький,бо на жовтках.
Взагалі то дешевий пляцок.
 



#4 написав: KASYA (13 травня 2013 21:40)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Цитата: Канарейка
спокусливо виглядає, треба спробувати


АГА!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#5 написав: Darka (14 травня 2013 03:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Що тут казати,пробувати треба love. Люблю такі пляцки з тонкими коржами,завжди гарно виглядають в розрізі.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: gutka (14 травня 2013 20:54)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
такий смачний вигляд winked
 



#7 написав: Ксенічка (15 травня 2013 13:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Дуже красивий має вигляд пляцочок!!!Галинко, дякую !!
 



#8 написав: Майя Шутенко (17 травня 2013 19:28)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Галинко!!!Пляцок-супер,така вже солодка спокуса) tongue
Ти Майстриня -золоті руки love,
Для Тебе-подарунок)

 



#9 написав: kosacjka (1 червня 2014 19:48)


Група: Кондитер
Коментарів: 6
Галя, пекла я Вашу жар птицю вже багато разів. Всім дуже подобається. Тільки крем я даю інший: масло + сметана + цукор + сік лимона. Коржі гарно пропитуються і торт має приємну кислинку


--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
 



#10 написав: Galina_Nedomirko_ (1 червня 2014 21:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: kosacjka
Галя, пекла я Вашу жар птицю вже багато разів. Всім дуже подобається.

Рада,Оля,що сподобався тобі пляцок. wink
Цитата: kosacjka
Тільки крем я даю інший: масло + сметана + цукор + сік лимона. Коржі гарно пропитуються і торт має приємну кислинку

Оля,якщо можеш,розкажи про порції і як готувати такий крем.
 



#11 написав: kosacjka (1 червня 2014 23:48)


Група: Кондитер
Коментарів: 6
Цитата: Galina_Nedomirko_
Оля,якщо можеш,розкажи про порції і як готувати такий крем.


Пропорція така: 2 пачки сметани і 2 пачки масла, цукор і сік лимона на смак. Сметану беру магазинну. Головне щоб і масло і сметана були кімнатної температури. Збиваю міксером масло, додаю цукрову пудру, а потім не перестаючи збивати вливаю з пачки сметану, додаю сік лимона до смаку (залежить від кислоти сметани). Колись сметану відціджувала, але потім зрозуміла, що у поєднанні з маслом це робити не потрібно. Крему получається досить багато, але це так треба. Крем практично весь впитується у коржі, вони трохи розбухають і просто тануть у роті.

Я ці коржі деколи напечу багато, трохи підсушу, а потім складаю у пакетик і вони довго можуть зберігатися, а потім раз - хтось просить солоденького, а я раз-раз перемастила, він трошки постояв і десь пропав tongue lol

Дуже люблю цей пляцок він гарно тримає форму і легко переносить любі транспортування на любі відстані.

Ще раз дякую за чудовий рецепт a0a


--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (2 червня 2014 19:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Дякую,Олечко,за крем,спробую. a0a
 



#13 написав: Наталія (25 березня 2016 11:07)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
І я роблю такий крем він в мене з "Монастирської хати"
приблизно 600 гр. сметани жирність хоча б 30 % якщо з магазину можна комбінувати магазинна + сепараторна (або магазинну трошки на марлю дати стекти)
цукор-пудра 200 гр
масло 300 гр
лимонний сік 2 ст. л і пробувати можна ще додавати
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 21:26)
Жіночі роздуми...
  Пише Darka (Сьогодні, 02:32)
Твори добро-2
  Пише Darka (Учора, 23:58)
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 75
Гостей: 60
Користувачі: law
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100