. Консервація, варення, компоти, огірки, помідори і т. д. » Кулінарний форум Дрімфуд
   
 
Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Консервація, варення, компоти, огірки, помідори і т. д.
Натонька
прагну досконалості...
4 травня 2009 11:11
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6323
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14534
КАТАЛОГ


Овочі :t0271:

Огірки
Мариновані огірки із перцем від oksana d
Огірки по польськи від Tatiana
Огірки (кабачки) мариновані від Natalyi
Мариновані огірки від oksana d
Огірково-кабачкове варення від chajka
Малосольні огірки від Натоньки

Огірки квашені по-міському
Огірки мариновані - 2
Огірочки мариновані
Огірки по-корейськи
Огірки солені
Огірочки в томаті
Огірочки від куми
Огірки в соусі чилі
Консервовані різані огірки
Пікантний салат з огірків
Огірки без консервування
Огірочки мaлосольні
Огірки мaриновaні від Yatsan
Огірки мaриновaні від Natalyi
Маринад для огірків кисло-солодкий
Зaмороженa окрошкa

Помідори

Помідори в'ялені від Магди
Варення з помідорів чері від Канарейки
Консервовані помідори від Натоньки
Помідори "немов з бочки" від Ірки-Шкірки

Мариновані помідори, фаршировані часником
Мариновані помідорки Черрі
Мариновані помідори без оцту
Помідори зелені
Помідори, в'ялені по-італійськи
Помідори мариновані гострі
Помідори - сатурни в кабачатах
Помідори з зубрівкою
Помідори половинками
Помідори квашені від Valentina
Помідори квашені від Ірка-Шкірка
Помідори квашені зелені

Кабачки
Патисони консервовані з аличею від Магди
Варення з кабачків від Натоньки

Кабачки в аджиці
Кабачкова ікра
Кабачки з томатом
Кабачкова ікра з майонезом
Кабачкова ікра від Олюся
Кaбaчковa ікрa від idianka
Салат з кабачків
Кабачки (обжарені, закручені)
Аджика кабачкова
Ікра з кабачків
Кабачки у томаті
Кaбaчки мaриновaні швидкий спосіб
Кaбaчки мaриновaні


Цибуля і часник
Стерилізована маринована дрібна цибуля
Цибуля, маринована по-болгарськи
Цибуля з сіллю
Зелений маринований часник

Капуста

Cалат зимовий від Олюсі

Капуста - королева осені
Капуста квашена
Капуста квашена за пару днів
Капуста квашена за 3 дні
Салат з цвітної капусти
Капуста маринована
Капуста маринована - 2

Баклажани

Квасоля з баклажанами від Yatsan
Баклажани з перцем і помідорами від oksana d
Салат з баклажанів "10" від Натоньки
Гострі баклажани від Натоньки
Салат із синіх від lana

Імамбаїлди
Салат з синіх
Салат з баклажанів

Перець

Салат з перцю від Марії Митник
Маринований гіркий перець від oksana d
Перець, фарширований синенькими від lana
Перці на фарширування від Натоньки
Перець лечо від Олюсі
Перець в меді від Канарейки
Закусочний перець, фарширований капустою від Soni

Маринований перець
Перець гіркий маринований
Перець, начинений синіми
Перець, фарширований синенькими
Перечна паста
Перець гіркий
Перець для фарширування
Перець - лечо

Буряк

Ікра із буряка гостра від oksana d

Маленькі бурячки
Борщ консервований
Борщ з банки
Салат з буряка
Буряк цілий
Буряк на борщ

Горох, кукурудза, квасоля

Горошок консервовaний від Natalyi
Консервована квасоля від Натоньки

Кукурудза консервована
Горошок консервований
Горошок зелений від idianka
Горошок консервовaний від Natalyi

Аджика, лечо, кетчупи, салати...

Кетчуп від Джеймі Олівера від Магди
Аджика подільська від Подоляночки
Перечна паста від lana
Аджика з майонезом від Лорі
Соус "Ткемалі" від KASYA
Аджика з хроном від lana
Аджика від Натоньки

Аджика т.Олі
Аджика Господарочка
Аджика від marinka
Аджика з хроном
Лечо
Лечо-перець
Лечо від сусідки
Овочева закуска
Овочеве асорті
Салат зимовий український
Салат з квасолі
Салат з рисом
Кетчуп від idianka
Кетчуп від lana
Приправа з хрону
Соус до м'ясних і рибних страв
Шпарагівка маринована з медом

Грибочки
Салат із опеньок з перцем від oksana d і в авторській
Грибна ікра від нетік

Грузді солені
Грибна ікра
Грибочки мариновані
Гриби в томаті
Салат з грибів і капусти
Опеньки з морквою
Мариновані гриби
Гриби мариновані мамині
Опеньки на зиму
Опеньки мариновані від lana
Опеньки мариновані від Нетік
Шампіньйони мариновані

Риба, м'ясо
Рибна консерва


Фрукти :t0292:

Агрус
Джем агрусовий від Natalyi
Джем з агрусу від Натоньки

Варення з агрусу
Варення з агрусу, начиненого грецькими горіхами
Агрус в яблучному пюре
Варення "Ласуха"
Мармелад з агрусу
Пюре з агрусу

Аронія (чорноплідна горобина)
Сік з чорноплідної горобини
Мармелад з чорноплідної горобини
Аронія перетерта
Аронія у цукрі
Варення з чорноплідної горобини
Компот

Вишня і черешня
Вишня мочена від Galina_Nedomirko_
Вишні у власному соці від idianka
Вишня у власному соці
Черешнія без кісточок
Варення з жовтих черешень
Вишні швидкі
Цукати з вишні
Вишня у власному соці
Компоти з вишень
І повидло, і сік з вишень
Вишневий компот


Полуниця і суниця
Полуничне варення від oksana d
Варення з полуниці від Натоньки
Полуниця у власному соку від Натоньки

Компот із полуниць без води
Желе-повидло з полуниць
Суниця садова з цукром
Полуниці з порічками
Полуниці у власному пюре
Полуниця у меду


Смородина і малина
Заготовка (пектин)
Желе зі смородини
Компоти із смородини від Нaтоньки
Компот із смородини від Aлінорік
Желе зі смородини без пaстеризaції
Вaрення 5-ти хвилинкa
Малинове варення
Aсорті ягідне


Чорниця

Чорниця, залита кип'ятком від Krasylja
Чорниця натуральна
Чорниця варена у власному соку
Приправа з чорниці
Чорничний десерт
Чорниця з яблуками

Яблука, груші, айва

Грушеве варення з маком від Канарейки
Яблучне повидло від Darka
Яблучне варення від Natalyadiva

Яблука квашені
Яблука - начинка
Грушки
Грушеве згущене молоко
Айвове варення
Повидло з айви

Персики, абрикоси
Абрикосове варення від Натоньки
Абрикосове варення
Абрикосове повидло
Персики в сиропі

Слива
Сливи мариновані від KASYA
Сливове варення з горіхами від Олюсі
Варення із слив від Натоньки

Слива маринована від Gutka
Cлива маринована від Уляночка
Сливи мариновані мамині від Ірка-Шкірка
Сливки по-городенківськи
Сливи мариновані - 2 від Valentina
Сливове варення з горіхами

Інше
Чебрецевий джем від Канарейки
Вітамінне вареннячко від chajka
Варення з пелюсток троянд (рожі) від Канарейки

Шовковиці у власному соку
Лимонне варення з фісташками
Гарбузове варення з апельсиновим смаком
Компот Українські ананаси
Компот з кабачків і аличі
Вaрення з ревеню
Вaрення з соснових шишок

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
gutka
24 вересня 2009 13:35
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1407
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7221




Слива маринована
Перейти на початок сторінки
уляночка
15 жовтня 2009 22:35
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1389
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
МАРИНОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ
МАРИНОВАНА СЛИВА
Перейти на початок сторінки
gutka
15 жовтня 2009 23:41
Повідомлення #4


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1407
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7221
Капуста - королева осені
час квасити капусту, поділіться рецептами
я квашу капусту таким чином
Hа десять кілограмів почищеної капусти - 200-250 г солі.

Можна також додати почищену й терту моркву (200-250г), яблука (як правило використають антонівку (500-700г), кмин, іноді додають лавровий лист(2-3г)

пошаткувати капусту у великій мисці, рівномірно пересипати сіллю й «пережати» руками аби пустила сік, потім утрамбувати у більшу каструлю(відро), зверху поставити дерев’яний круг, або плоску тарілку, на дерев’яний круг щось важке. Ставлю в прохолодне місце на три-чотири дні (щодня пробиваю в декількох місцях аби вийшло повітря). Капуста вважається готовою, коли на поверхні розсолу перестають утворюватися бульбашки, а сам розсіл стане прозорим. Після того готову капусту перемішую з тертою морквиною (і іншими добавками) розкладаю у банки так аби розсіл залишався зверху кладу навхрест гілочки вишні. Квашену капусту зберігаю у холодному місці, оптимальна температура 0 градусів.
Квашена капуста- це корисно
Перейти на початок сторінки
gutka
15 жовтня 2009 23:44
Повідомлення #5


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1407
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7221
Капуста квашена

4 відра нашаткованої капусти

8 л. кип"яченої води

На 1 літру 1 ст. ложка цукру

2 ст. ложки солі

капусту залити маринадом та залишити на ніч потім перекласти у банки

мої знайомі користуються цим рецептом, я також пробувала, це набагато швидше і простіше...але надаю перевагу квасити капусту традиційно... мені так більше смакує.
Перейти на початок сторінки
уляночка
2 листопада 2009 19:16
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1389
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
КВАШЕНА КАПУСТА ЗА ПАРУ ДНІВ

Перейти на початок сторінки
Софія06
7 лютого 2010 17:08
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 315
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 610
Реєстрація: 10.10.2009

ICQ:--

Бали: 570
Імамбаїлди

ось тут
Перейти на початок сторінки
Софія06
7 лютого 2010 18:40
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 315
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 610
Реєстрація: 10.10.2009

ICQ:--

Бали: 570
Помідори в'ялені по-італійськи

ось тут
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 лютого 2010 02:51
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3998
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Маринад для огірків кисло-солодкий

(Не зчуєшся, як банка стає порожньою - дуже ніжний і легкий маринад)

На 1-літрову банку:
- 4ст.л.оцту 6%
- 2,5ст.л цукру
- 1ст.л. солі
Викласти на дно банки моркву кружельцями, часник, перець, лавровий лист, листя вишні і смородини)
Залити холодною водою, стерилізувати 7-10хв., щоб втратили колір, закрутити, перевернути і тримати до охолодження.
Джерело: Саша з роботи.

Квашені помідори (від свекрухи)

Росіл: на 10л води 100г цукру, 500г солі.
На дно баняка(відра, цього року взагалі квасила в банках і тримала на балконі) викласти шарами:
1-ий шар: коріння і листя хрону, зелень петрушки, селери, кропу, листя вишні, смородини, дубу.
2-ий шар - помідори.
Так викладати до самого верху. Останній шар - зелень.
Залити холодним росолом, накласти гніт (для 3-х літрової банки взяти прозору кришку, кинути в окріп, щоб змякла і впихнути в банку як гніт - щоб росіл виступив поверх кришки - секрет від улюбленої сусідки).
Термін витримки - мінімум 3 тижні, далі - пробуйте.


Лечо від сусідки

без нього гості за стіл не сідають :smile:

2кг помідорів пропустити через м'ясорубку, додати:
- 2ст.л. солі;
- 200г олії;
- 200г цукру.
Варити 30хв.

4,5кг перцю порізати полосками(гарніше - повздовжніми, хоча поперечними легше, але вигляд не той), додати до помідорів, варити 20хв, додати 2 головки часнику (витиснути через часникодавку), 70г оцту - варити ще 2хв.
На дно стерилізованої банки (стерилізую в мікрохвильовці) покласти гілочку петрушки, розлити лечо, стерилізувати 20хв.(я не стерилізую - просто у сусідки останній поверх, ще й вікна до сонця - без стерилізації все вилітає в повітря до тижня часу)
Вихід - 5,5л, якщо не пробувати дуже багато (і іншим не давати).

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 лютого 2010 03:01
Повідомлення #10


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3998
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Консервована кукурудза

рецепт знову таки від Оксанки smile
У несоленій воді відварити кукурудзу. Одночасно приготувати росіл:
- 10л води;
- 300 солі;
- 300г цукру.
Варену кукурудзу викласти в банки (у 3-х літрову банку влазить 8-9 качанів), залити гарячим росолом, накрити кришкою, стерилізувати 25хв.
Взимку відкрити все разом вилити у каструлю, довести до кипіння і смакувати.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




3 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 3)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 жовтня 2017 14:41

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Цікаві місця у Києві
  Пише ОЛЕСЯ (14 жовтня 2017 05:32)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ (14 жовтня 2017 00:46)
Привітання вчителям
  Пише ОЛЕСЯ (6 жовтня 2017 19:24)
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ (24 вересня 2017 22:36)
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ (1 серпня 2017 16:05)
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ (28 липня 2017 02:51)
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok (27 липня 2017 13:14)
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина (26 липня 2017 17:08)
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo (25 липня 2017 13:55)
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka (15 липня 2017 20:50)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 81
Гостей: 61
Користувачі: Lesya
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100