Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Консервація, варення, компоти, огірки, помідори і т. д.
oksana d
26 квітня 2012 20:30
Повідомлення #281


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1758
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2113
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 6556
ЛЕЧО


3 кг перцю,1 кг 500 помідорів, 200 г цукру, 200 г олії, 200 г оцту 6% або 150 г 9%, 2 головки часнику, 2 ст.л. зелені петрушки, 3 ст.л. солі.

Ріжемо помідори, перець ріжемо соломкою і засипаємо в помідори. Додаємо цукор,олію, оцет, часник, зелень, сіль. Варимо 30-40 хв. Додаємо чорний перець горошком і духмяний.
Стерилізувати 1 л - 15 хв, 0,5 л -8 хв. Виходить 4 л.
Перейти на початок сторінки
maryana
10 липня 2012 18:16
Повідомлення #282


Файна господиня
  • 51

Репутація: 249
Група: Кондитер
Повідомлень: 545
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 1105
Прошу поради у наших господиньок...Цього року вперше хочу спробувати робити сама закрутки і маю одне питаннячко...Візьму для прикладу рецепт написаний вище:
Цитата: oksana d
Стерилізувати 1 л - 15 хв, 0,5 л -8 хв.

Як саме відбувається стерилізація?І засипати в банку гаряче чи коли остине?

--------------------
Кохання. Сміх. Життя. Без перших двох третє не існує.
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
10 липня 2012 19:25
Повідомлення #283


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
maryana,
Цитата: maryana
Як саме відбувається стерилізація?І засипати в банку гаряче чи коли остине?

В банки накладати не гарячим,щоб не трісли.Хай чуть остигне.А потім вже ХОЛОДНІ банки кладеш в баняк з ХОЛОДНОЮ водою,і на невеликому вогні(щоб не трісли) вариш.Пильнуєш коли закипить вода ,і від того часу починається стерилізація.Тобто рахуєш час від початку закипання води навколо банок.Потім закатуєш і перевертаєш банки,а можна і не перевертати.)))) :no:
Перейти на початок сторінки
maryana
10 липня 2012 20:45
Повідомлення #284


Файна господиня
  • 51

Репутація: 249
Група: Кондитер
Повідомлень: 545
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 1105
ІНЕСА,дуже дякую що роз"яснили і все зрозуміло описали.Ще маю таке питаннячко: банки треба класти на самий баняк чи дно чимось "застеляти" і чи треба банки чимось накривати?

--------------------
Кохання. Сміх. Життя. Без перших двох третє не існує.
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
10 липня 2012 21:47
Повідомлення #285


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Цитата: maryana
банки треба класти на самий баняк чи дно чимось "застеляти" і чи треба банки чимось накривати?

Може хтось і кладе на дно рушнички,але я ніколи не кладу.Просто вогонь не робити сильним,і вода поступово собі зикипить.А зверху на банки кладуться кришки. Але не закатуй зразу)))Просто їх постав)))))Аж після того як простерилізується, закатуй сміливо)))))) :lol:
Перейти на початок сторінки
maryana
10 липня 2012 22:41
Повідомлення #286


Файна господиня
  • 51

Репутація: 249
Група: Кондитер
Повідомлень: 545
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 1105
ІНЕС,дякую за відповіді :1f7: .Буду пробувати.... :bully:

--------------------
Кохання. Сміх. Життя. Без перших двох третє не існує.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 липня 2012 02:16
Повідомлення #287


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: maryana
Як саме відбувається стерилізація?І засипати в банку гаряче чи коли остине?


Коли я щось консервую, всі банки стерилізую після миття в мікрі - наливаю трошки води на дно банки і на 4 хв на повну потужність (викладаю скільки влізе). Потім так і залишаю, не відкриваючи деверці. Тому все гаряче розкладаю в гарячі банки, а стерилізую в духовці - також оптом :smile: .
Перейти на початок сторінки
maryana
14 липня 2012 09:32
Повідомлення #288


Файна господиня
  • 51

Репутація: 249
Група: Кондитер
Повідомлень: 545
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 1105
Цитата: Ірка-Шкірка
а стерилізую в духовці - також оптом

Дякую за корисні поради.А щоб стерелізувати в духовці то треба теж слоїки складати у каструлю,деко... і наливати води?і теж накривати кришками?і класти у нагріту духовку чи уже з слоїками вона має нагріватися?Буду вдячна за відповіді...

--------------------
Кохання. Сміх. Життя. Без перших двох третє не існує.
Перейти на початок сторінки
oksana_k
14 липня 2012 10:08
Повідомлення #289


Файна господиня
  • 51

Репутація: 317
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 1.07.2010

ICQ:--

Бали: 915
Я теж стерилізую у духовці: ставлю вимиті банки на решітку догори дном у гарячу духовку, тримаю до тих пір, поки не будуть гарячими. Перед тим, як розкладати, наприклад, варення чи розливати сік, чекаю, щоб трішки схололи, щоб можна було взяти в руку.
Перейти на початок сторінки
maryana
31 липня 2012 20:03
Повідомлення #290


Файна господиня
  • 51

Репутація: 249
Група: Кондитер
Повідомлень: 545
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 1105
Ось такі смачненькі огірочки спробувала зробити.Рецепт від gutka ось тут.Дуже дякую за гарний рецепт

--------------------
Кохання. Сміх. Життя. Без перших двох третє не існує.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




6 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 6)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 20:03

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 132
Гостей: 119
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100