Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Консервація » Патисони консервовані з аличею
 

Патисони консервовані з аличею

8 серпня, 2013  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Консервація
 

Патисони консервовані з аличею

На 5 літрових баночок:

2,5 кг. патисонів-бебіків
10 зубчиків часнику
30 ягідок аличі
петрушка
хрін
селера листя
листя вишні
суцвіття кропу

Для маринаду на 1 л води:

1 ст.л. солі
1,5-2 ст.л. цукру
лавровий лист
чорний перець горошок
духмяний перець горошок

Патисони слід брати маленькі, діаметром 3-5 см, тоді вони особливо хрумкі та щільні, в них немає насіннячка.
Отже, патисончики помити, зрізати в них хвостики та слід від цвітіння.

В каструлі поставити варитися маринад, на таку кількість патисонів потрібно приблизно 3 літри маринаду.
А в цей час в іншій каструлі закип'ятити воду і починати бланшувати в ній спочатку часник із гілочками петрушки, листям вишні, хрону та селери, парасольками кропу (приблизно 2 хв.). У кожну літрову баночку (звичайно, попередньо підготовлену) потрібно закласти по 2 зубчики часнику, гілочку петрушки, по листочку вишні, селери та частинку листка хрону. Потім бланшувати ягоди аличі, теж близько 2 хв. На кожну баночку потрібно 6 ягідок. Далі бланшувати вже самі патисони - приблизно 5-7 хвилин, залежно від розміру та щільності. Розкласти їх в банки, не докладаючи трішки до верху. Потім знову пробланшувати та закласти листки зелені. Залити до країв банки кип'ячим маринадом, закатати.
Перевернути банки кришкою до низу, добре закутати і не відкривати десь 2 дні, доки повністю не вихолонуть.

Таким рецептом в нашій сім'ї користуються вже дуже давно. Ні моя мама, а ні я не признаємо оцту і лимонної кислоти в консервації - відразу відчувається їхній штучний кислотний смак та запах, що забивають саму страву. Та й не корисно це. А алича майже не має запаху, її смак добре поєднується з патисонами, помідорами, та з будь-чим, що можна консервувати.

До речі, так само я консервую і помідори, тільки в банку ще додаю гвоздику, болгарський перець, цибулю кільцями.

Патисони консервовані з аличею


Це смачно, раджу спробувати

Джерело: рецепт моєї мами

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Тереза (10 серпня 2013 20:34)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
дякую за цікаві рецепти! ще таких не закручувала
 



#2 написав: Darka (11 серпня 2013 23:49)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Просто якісь красунчики а не патісони winked


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok ()
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 53
Гостей: 37
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100