Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Консервація, варення, компоти, огірки, помідори і т. д.
Ірка-Шкірка
8 лютого 2010 03:24
Повідомлення #11


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Мариновані помідори - гострі
...від Оксанки

на 6 - 3-х літрових банок, або на 4 - 2-літрових і 9 - 1,5-літрових.
- 8л води + 600г цукру + 450г солі - закип'ятити, коли закипить, додати:
- 15 - 20 горошин чорного перцю,
- 4 - 5 лаврових листки;
- 800г оцту.
В банку викласти 1- гілочки петрушки, 1-2 суцвіття кропу, 1 маленький хрін, приблизно 2кг помідорів (на 3л).
Стерилізувати 15хв, перед закруткою додати (не забути!!!) 5-6 зубчиків часнику і маленький шматочок гострого перцю в кожну банку. Тримати перевернутими і закутаними до охолодження.

Аджика т.Олі
- рецепт мого дитинства...

- 5кг помідорів, 1кг моркви, 1кг перцю, 1кг яблук - змолоти на м'ясорубці, варити 2,5год.
- додати 300г цукру, 0.5л олії, 0,5л оцту 6% (або 400мл 9%) - варити 30хв.
- додати 300г меленого часнику, 5 шт. гострого перцю(можна менше - на власний смак), 3ст.л. солі - варити 30хв.
викласти в банки, закрити.
Вихід - приблизно 7 літрів (неповних).
Коли я, як самостійна господиня, вперше готувала цю аджику, попросила чоловіка перемолоти мені помідори. Наслідок - на день народження отримала електричну м'ясорубку. Працює вже 12 років!

Повидло абрикосове т.Люди

На 1кг абрикосів беремо 200г цукру.
Підходить і для приготування сливового повидла.
На смак кисленьке, легко солодке, абсолютно не приторне.
Випробувано на дитині - сам за пів дня з'їдає 0,5л банку, просить ще.
На дно виварки налити трошки води, щоб абрикоси не пристали, невеликими порціями додавати абрикоси (без кісточок) і (!основне!) - постійно помішувати дерев'яною лопаткою, щоб не пригоріло. Коли абрикоси закиплять (на маленькому вогні), проварити 10-15хв. - тоді залишається смак свіжих ягід. Швидко всипати цукор, ретельно вимішуючи довести до кипіння, дати прокипіти 5хв і розлити в стерилізовані банки. Закрутити, перевернути і закутати.
Взимку відкриваємо і отримуємо свіжий смак літа.
Повидло виходить рідке, дуже смачно поливати ним налисники з сиром.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 лютого 2010 03:45
Повідомлення #12


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Перець гіркий маринований

рецепт приблизно 4-х річної давності з "ТВ-експерту".

Маринад:
- 1л води
- 5ст.л. цукру
- 2ст.л. солі
- 120г 9% оцту (додати після закипання води з цукром і сіллю, ще раз довести до кипіння).
1. Перець помити, щільно скласти в банки (я беру 450г з малою кришкою на закрутку).
2. Залити окропом, накрити кришкою, витримати 10хв, злити.
3. За цей час заварити новий окріп, залити на 5хв, витримати, злити.
4. ...Тим часом порахувати, скільки маринаду вам потрібно, зварити маринад, залити і закрутити.
Після заливання окропом перець зменшується в розмірах і стає м'якший, тому можна додавати ще перцю - щоб заповнити банку.
Взимку дуже смакує до борщу (в прикуску). Але будьте обережні, бо перець зберігає свою гостроту.

Сливи мариновані мамині

Робляться і з'їдаються дуже швидко - подаються до кожного святкового столу. Ідеальні до м'яса.

1. Сливи вибрати тугі, можливо навіть трошки недостиглі - я вибираю венгерку. Сливи помити, дати стекти воді, викласти в банки.
2. Залити маринадом (на 3-л банку):
- 1л води закип'ятити з 300-500г цукру(залежить від слив - наскільки кислі, або на ваш смак), додати 12шт.гвоздики, 2г кориці, коли закипить - додати 1/2 - 3/4 скл. (наскільки ви хочете гостроти в сливах) 5% оцту, знову довести до кипіння.
3. Залити банки маринадом.
4. Стерилізувати 15-20хв.
Сливки виходять не такі гострі, як в рецептах, коли їх треба настоювати від 4 до 30 днів. Легко можна з'їсти багато.
Минулого 2009р. робила дві порції - одну по стандартному, вищеописаному рецепту, а іншу - як лінтяйка: двічі залила окропом і на ньому приготувала маринад (частину води відлила - оцет, цукор та інші складники займають багато об'єму) і закрутила без стерилізації. Друга порція відрізняється насичено рубіновим кольором маринаду, смак - однаковий.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 лютого 2010 09:45
Повідомлення #13


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
gutka,
я вибрала деякі улюблені (і багато років закручувані) зі своєї писаної книги рецептів smile - починала її в школі.
В принципі, з появою компютера стало ліньки писати рукою - тепер замість чергового переписування рецептів буду скидати всім зсилки lol - треба всі інші рецепти також сюди (на Дрімфуд тобто) закинути.
Перейти на початок сторінки
Valentina
9 лютого 2010 21:27
Повідомлення #14


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 25.12.2020

ICQ:--

Бали: 80
Яблука квашені!!!

Зірвані яблука осінніх сортів покласти на 7-10 днів,щоб влежались. Тоді скласти в банку чи відро емальоване, залити холодною водою і закрити кришкою. Смачного!!!
Перейти на початок сторінки
уляночка
9 лютого 2010 21:45
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Цікаві яблучка! а які вони на смак і до чого вони вживаються? smile
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 лютого 2010 21:56
Повідомлення #16


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
уляночка
Цікаві яблучка! а які вони на смак і до чого вони вживаються? smile

Особисто я лопаю lol їх без нічого - це ж така смакота!
Перейти на початок сторінки
marinka
10 лютого 2010 02:06
Повідомлення #17


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Valentina
Зірвані яблука осінніх сортів покласти на 7-10 днів,щоб влежались. Тоді скласти в банку чи відро емальоване, залити холодною водою і закрити кришкою. Смачного!!!


Моя бабця яблука ставила у скляний бутль/великий/ і маленьку діжку все так само робила, заливала водою та зверху клала ще солому з ячменю і трохи солі. Правда не пам"ятаю чи ще щось, та казала що добре брати яблука кислуваті або з дички. Мушу ще розпитати ліпше. Та смак незабутній!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 лютого 2010 03:20
Повідомлення #18


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Салат з цвітної капусти
Зелений маринований часник
Персики в сиропі
Аджика Господарочка
Овочеве асорті
Шпарагівка маринована з медом
Зимовий український салат
Рибна консерва
Перейти на початок сторінки
Valentina
10 лютого 2010 11:47
Повідомлення #19


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 25.12.2020

ICQ:--

Бали: 80

Смак- чудовий!!! Ми їмо просто так, без нічого. lol Але головне, щоб вони полежали. Рецептів є багато , але цей найпростіший.
Перейти на початок сторінки
Valentina
27 лютого 2010 18:39
Повідомлення #20


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 25.12.2020

ICQ:--

Бали: 80
Перець для фарширування!


На 3 л води
3 ст. л. солі
0,5 стакана оцту
0,5 стакана олії
1 стакан цукру
перець горошком.
На кип"яток - маринад кидати по 30 перчин (залежно від розміру каструлі і перцю), варити 5-10 хв. Гарячим скласти в банку, залити маринадом, закрити.

Цим же маринадом залила помідори чорі. Пробувала перший раз - вийшло смачно!

Горошок консервований!

Горошок в стручках зварити у воді. Охолоне - потеребити, розкласти по банках (півлітрових) і залити маринадом:
на 1 л води
1 ст. л. солі
1 стопка оцту.
В банках варити 1,5 год.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 листопада 2024 02:49

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 53
Гостей: 21
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100