Мариновані помідори - гострі...від Оксанки
на 6 - 3-х літрових банок, або на 4 - 2-літрових і 9 - 1,5-літрових.
- 8л води + 600г цукру + 450г солі - закип'ятити, коли закипить, додати:
- 15 - 20 горошин чорного перцю,
- 4 - 5 лаврових листки;
- 800г оцту.
В банку викласти 1- гілочки петрушки, 1-2 суцвіття кропу, 1 маленький хрін, приблизно 2кг помідорів (на 3л).
Стерилізувати 15хв, перед закруткою додати (не забути!!!) 5-6 зубчиків часнику і маленький шматочок гострого перцю в кожну банку. Тримати перевернутими і закутаними до охолодження.
Аджика т.Олі- рецепт мого дитинства...
- 5кг помідорів, 1кг моркви, 1кг перцю, 1кг яблук - змолоти на м'ясорубці, варити 2,5год.
- додати 300г цукру, 0.5л олії, 0,5л оцту 6% (або 400мл 9%) - варити 30хв.
- додати 300г меленого часнику, 5 шт. гострого перцю(можна менше - на власний смак), 3ст.л. солі - варити 30хв.
викласти в банки, закрити.
Вихід - приблизно 7 літрів (неповних).
Коли я, як самостійна господиня, вперше готувала цю аджику, попросила чоловіка перемолоти мені помідори. Наслідок - на день народження отримала електричну м'ясорубку. Працює вже 12 років!
Повидло абрикосове т.Люди
На 1кг абрикосів беремо 200г цукру.
Підходить і для приготування сливового повидла.
На смак кисленьке, легко солодке, абсолютно не приторне.
Випробувано на дитині - сам за пів дня з'їдає 0,5л банку, просить ще.
На дно виварки налити трошки води, щоб абрикоси не пристали, невеликими порціями додавати абрикоси (без кісточок) і (!основне!) - постійно помішувати дерев'яною лопаткою, щоб не пригоріло. Коли абрикоси закиплять (на маленькому вогні), проварити 10-15хв. - тоді залишається смак свіжих ягід. Швидко всипати цукор, ретельно вимішуючи довести до кипіння, дати прокипіти 5хв і розлити в стерилізовані банки. Закрутити, перевернути і закутати.
Взимку відкриваємо і отримуємо свіжий смак літа.
Повидло виходить рідке, дуже смачно поливати ним налисники з сиром.