|
5 кг перцю грубого, мясистого ( почищеного і порізаного на частини)
Маринад : 1 л води 200 г оцту 200 г цукру 2 ст .л. солі без верху 1/2 склянки. олії 2 ст. л. меду
Перець, помитий, почищений та порізаний кинути в окріп на 2 хв, перець вибрати за допомогою друшляка і занурити в холодну воду. Гарячу воду з бланширування (1 л) взяти для маринаду . Перець накласти в банки(щільно), маринад закип'ятити і залити перець. Стерилізувати 10-15 хв. Воду з бланширування залишити, на випадок, якщо не стане маринаду. Має вийти 10 півлітрових банок.
Перець дуже смачний та запашний, без сторонніх спецій та приправ. Я його часто використовую як самостійну страву,так і до різних салатів, начинок в піцу іт.д.
Джерело: власний записник
|
|