Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Консервація » Джем з агрусу
 

Джем з агрусу

16 липня, 2008  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Консервація
 

Джем з агрусу


Джем виходить з цілих непротертих фруктів і ягід при вариві їх з цукром до желеподібної консистенції з наявністю розварених плодів.
Краще готувати джем з ягід і фруктів, що містять багато желіруючих речовин; до них відносяться кислі яблука, яйва, слива, алича, агрус, журавлина, чорна смородина. Мало желіруючих речовин в малині, суниці, вишні, грушах. Але з них також можна готувати джем, особливо в суміші з іншими плодами.


Ягоди треба перебрати і промити, крупні фрукти очистити, після видалення кісточок і неїстивних частин нарізати на часточки, додати цукор з розрахунку 1-1,5 кг на 1 кг плодів, потім поставити каструлю з плодами і цукром на сильний вогонь і, помішуючи, варити 15-20 хвилин з моменту закипання маси. Джем вважається готовим, якщо крапля його не розпливається на холодному блюдці.
Після невеликого охолоджування виливають джем в чисті скляні банки і закупорюють їх.
Перед використанням джему для начинки або пропитки виробів слід протерти його через сито, видаливши кісточки, якщо вони є. За наявності великих часточок плодів джем можна пропустити через м'ясорубку.

1 кг агрусу
5 ст. цукрового піску
3 ст. води

Ягоди відокремити від плодоніжок і чашолистків і варити в сиропі, приготованому з трьох стаканів води і одного стакана цукру, до тих пір, поки ягоди не полопають. Потім додати цукор, що залишився і варити до готовності, як описано вище.

Книга "Домашнее приготовление" Р.П. Кенгис (1965 г)


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: marinka (16 березня 2010 16:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Гарний рецепт! Ніколи не робила з агрусу джем, мушу спробувати!!!!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Жіноча мода
  Пише Натонька (Сьогодні, 09:17)
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 23:49)
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Паштет з сала і м"яса (від Ірця)
  Пише Darka ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Балакуня ()
Полімерна глина
  Пише ОЛЕСЯ ()
Капкейки
  Пише Umari ()
Трошки мистецтва
  Пише Umari ()
Форми для пасок та ягнят
  Пише Umari ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 83
Гостей: 46
Користувачі: ewizydvozyr, xmvvkgylhp, AnacocAnilky, fxmwzjhvyjw, mvlzxewfzmk, seskutNeery, hozqugemtp, axlvvhejkuf, SoroinqUihoom, mxzxyflucnw, карамеллька, leretosaled42
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100