Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Консервація » Абрикосове варення
 

Абрикосове варення

22 серпня, 2009  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Консервація
 

Абрикосове варення


Кращими сортами для варення є Шалах, Ананасний і Червонощокий, а також дрібноплодні дагестанські сорти - Хонобах і Шиндахлан. Варення варять і з жерделей (сіянці культурних сортів).

На варення відбирають лише зрілі, без всяких пошкоджень плоди. Перед варінням їх миють в холодній проточній воді, після чого дрібноплодні абрикоси йдуть на варіння цілими, а великоплідні розрізають по борозенці на половинки і видаляють кісточки.
Дрібні плоди наколюють і опускають в гарячу воду на 3-5 хвилин, після чого їх охолоджують, краще в проточній воді. Підготовлені плоди заливають гарячим сиропом, залишають на 3-4 години.
Абрикоси, що розрізають на половинки варять в один прийом. Плоди в цілому вигляді рекомендується варити в 2-3 прийоми. Час вистоювання в сиропі між варінням повинно бути 12 годин.
На 1 кілограм абрикосів беруть 1,3 кілограма цукру і 2 ст. води.
Варення з великоплідних абрикосів можна варити і за таким способом. Розрізають плоди на 2 половинки, видаляють кісточки і кладуть в розчин соди на 30-40 хвилин (2 ч. л. соди на 1 літр води), після чого плоди промивають в чистій воді і засипають повною нормою цукру і після 2-3-часової витримки ставлять на вогонь і варять до готовності.

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

Рецепт з книги "Домоводство" (1958)


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: marinka (16 березня 2010 15:57)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Люблю абрикоски у любому вигляді!!!! А вареннячко.... tongue
 



#2 написав: ОЛЕСЯ (16 червня 2013 23:36)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 465
Смачне варення


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Жіноча мода
  Пише Натонька (Сьогодні, 09:17)
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 23:49)
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Паштет з сала і м"яса (від Ірця)
  Пише Darka ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Балакуня ()
Полімерна глина
  Пише ОЛЕСЯ ()
Капкейки
  Пише Umari ()
Трошки мистецтва
  Пише Umari ()
Форми для пасок та ягнят
  Пише Umari ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 89
Гостей: 65
Користувачі: kvxvwbuygkm, moncoGype, Alcolivenorrign, ThomasKinly, pervilNeode, nzswvawzsqp, Ucatagvunk, gwezwesoqxu, ftwnigjpjc, lynxxheilmd, wlvzcsmerm
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100