Нічна фантазія
бісквіт з шоколадним кремом
Бісквіт на кислому молоці
від Інночки
300 мл кислого молока
2 курячі яйця середнього розміру
1 скл. цукру /у мене склянка 250 мл/
2,5 скл. пшеничного борошна
2 ч. л. соди /оцтом не гасимо бо є кисле молоко/
Вбити яйця з цукром, додати кисле молоко - вимішати.
Окремо змішуємо та пересіяну муку та соду. Усе змішуємо і випікаємо в духовці пи температурі 180-200 градусів .
Кількість коржів та час випікання залежать від вашої форми для випікання. Головне не відкривайте духовку перші 20 хвилин.
Крем:
600 мл молока
4 ст. л. кукурузного крохмалу або пшеничного борошна
3 жовтки
30 г цукру
70 г шоколаду.
100 г масла.
Кладемо на вогонь 500 мл молока. У цей час кукурузний крохмал або пшеничного борошна розбавляємо з 100 мл молока.
Взбиваємо жовтки з цукром і вводимо у крохмально- молочну суміш. Потім цю суміш вводимо у молоко, яке починає кипіти. Варимо на маленькому вогні до перших бульбашок, постйно помішуємо. Відкладаємо зварену суміш і кидаємо шоколад. Після охолоджуення суміш вводимо у взбите до білого кольору масло.
Рецепт крему з просторів інтернету