Як же нам жити без експериментів
І так залишився у мене корж із кефірного бісквіту ( рецепт
тут ) він і став основою
Бісквіт домашній (бісквіт на кислому молоці)
Інгредієнти:
300 мл кислого молока
2 курячі яйця середнього розміру
1 скл. цукру /у мене склянка 250 мл/
2,5 скл. пшеничного борошна
2 ч. л. соди /оцтом не гасимо, бо є кисле молоко/
Вбити яйця з цукром, додати кисле молоко - вимішати.
Окремо змішуємо пересіяну муку та соду.
Акуратно вводимо сухі компоненти у рідкі.
Випікаємо у духовці пи температурі 160-180 градусів .
Кількість коржів та час випікання залежать від вашої форми для випікання. Головне не відкривайте духовку перші 20 хвилин.
Корж виходить високий, можна розрізати на коржі
Крем із десерту Білий пух (рецепт
тут)
Готувала десерт для донечк, то трішки змінила технологію приготування крему
300 г шоколадної глазурі
600мл сметани 20%
2 ст.л.цукру пудри
2 ст.л.желатину
0,5 склянки гарячої води
Желатин залила гарячою водою і поставила, щоб розпустився.
У цей час на водяній бані взбила сметану ( для того щоб пройшла термообробку) і ввела у неї розчинений желатин.
У цю суміш закинула подрібнений білий шоколад.
Один із слоїв цього десерту сирник від Галини ( рецепт
тут Робила 1/2 частину рецепту
350 г цукру
5 яєць
75 г масла
1 ст. л. манки
1 пач. вишневого кисілю
1 пач. пудингу (ванільного або сметанкового)
1/2 ч. л. порошку до печива
1/2 лимону
Сир перемолоти чи перетерти, додати масло, манку, порошок до печива.
Яйця збити з цукром, збиваючи додати кисіль, пудинг. Вилити збиту масу до сира,перемішати. За бажанням додати лимон, родзинки, курагу.
Вилити все у високу форму, застелену пергаментом і пекти.
Верхній слой ягідне желе
300 г пюре лісової малини
100 г сахара
сок 1/2 лимону
15 г желатину
Замочіть желатін у холодній воді і дайте набухнути.
У цей час у ягідне пюре додаємо цукор, розігріваємо на водяній бані.
Додайте желатин, мішайте до розчинення. Додаємо лимонний сік.
Зборка десерту
На корж із бисквіту заливаємо шоколадно-сметанний крем і на 15 хв в холодильник. Наступний слой сирник, заливаємо знову шоколадно-сметанною сумішшю і в морозилку на 15 хв
Зверху заливаємо ягідним желе і в холодильник.