Торт Снікерс
Тісто
2 яйця /середнього розміру/,
100 г цукру,
1 г ванільного цукру /1 маленька пачка/,
1 ст сметани / 250 мл/,
3 ст л какао ,
10 г розпушувача /1 маленька пачка/ ,
300 г муки .
Яйця взбиваємо з цукром, додаємо сметану. Окремо змішуємо та пересіюємо сухі компоненти муку, розпушувач, какао. Далі в цю суміш вливаємо яйцево-сметанну суміш.
Випікаємо корж / діаметр 26 см/ при температуре 180-200°C до готовності /перевіряємо зубочисткою/ .
Охолодити і розрізати на 2 частини.
Крем І
1 банка варенної згущівки,
200 г вершкового масла,
200 гр арахісу /смаженого/
Масло кімнатної температури взбиваємо до білого, додаємо згущівку по 1 ст л продовжуючи взбивати,
1 ч л коньяку /рому/.
Арахіс /підсмажений/ трохи подрібнити / у пакетик з-під молока чи кефіру кладемо горіхи, зверху розкачуємо качалкою/ і змішати з кремом.
Крем ІІ2 ст л ванільного пудингу /можна 2 ст л крохмалу тоді додамо ванільний ароматизатор/
150 г цукру,
2 ст молока,
200 г вершкового масла.
450 мл молоко вилити у каструлю і довести до кипіння. 50 мл холодного молока розмішати 2 ст л пудингу і 100 г цукру, і влити у кипяще молоко при постійному помішуванні. Проварити 5 х в на невеликому вогні до загустіння. Охолодити.
Масло кімнатної температури взбити до білого і додавати по 1 ст л охолодженого пудингу. Пудинг та масло мають бути однакової температури, інакше крем звернеться!
Починаємо збирати торт. Коржі пропитати солодким сиропом / 1 цукру на 1 води, додаючи есенсію зі смаком шоколаду або рому)
Змащуємо кремом пудинговим №2 перший корж і кладемо в холодильник на 15 хв . Дістаємо з холодильника і викладаємо арахісовий крем № 1 повністю.
Беремо другий корж. змащуємо кремом № 2
накладаємо змащеною стороною на торт змащений кремом .
Змазуємо торт зі всіх боків кремом № 1. Кладемо у холодиильник, щоб крем охолов, а в цей час робимо шоколадну глазурь.
Шоколадна глазурь: 150 г шоколаду, 50 г вершкового масла, 50 мл вершків. Усе розчиняємо на маленькому вогні до однорідної маси. Глазурь має охолонути до кімнатної температури.
Дістаємо торт з холодильника, покриваємо глазурью та подрібненим арахісом
P.S. - рецепт брала на http://vitoria.livejournal.com/25227.html
Внесла деякі зміни від себе. В оригіналі у креми іде по 250 грам масла, як на мене то забагато. Зменшила до 200 грам
Обговорюємо
тут