1 ст кислого молока , 1 ст цукру, 2 яйця, 1,5 ст муки, 1 ч. л . розпушувача. Взбиваємо яйця з цукром, додаємо кисле молоко. Змішуємо муку з розпушувачем і пересіюємо. Потім у муку вливаємо суміш із кислого молока та яйця. Розкласти у бумажні тарталетки у металевій формі або в силіконові форми. Заповнюємо на 2/3 форми. Печемо 25 - 30 хв при температурі 180-200 град / усе залежить від духовки/. Готовність перевіряємо зубочисткою. Перші 20 хв не відкриваємо Виходить 18 шт
Олеся! Щиро вітаю з відкриттям такої смачненької сторіночки! Бажаю Тобі гарних неповторних ідей у приготуванні страв,оригінальності ,невичерпного натхнення і море шанувальників!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 28 грудня 2012 22:14
Вітаю усіх з Новим роком. Поки за вікном справжня зимонька-зима Для сім"ї Манно-творожна фантазія За основу брала Шоколадний пісний манник тільки 30 г какао замінила кукурузним крохмалом/, перемазала абрикосовим варенням і переклала творожно - сметанним кремом.
Повідомлення відредагував ОЛЕСЯ - 23 січня 2014 17:12
-------------------- смачно як в матусі
ЗЕБРА 5 яєць, 1 1/3 ст цукру, 2,5 ст муки, 1 п ванільного цукру, 3 ч.л. порошку до печива, 1 ст олії, 1 ст. води. Тісто ділимо на 2 частини у одну додаємо 3 ст л муки а в іншу - 3 ст л какао. Суміші вливаємо у форму в одну точку по столовій ложці білого та чорного тіста. Випікаємо 15 хв
Кекс "Трикольоровий" Тісто: 5 яєць, 1,5 ск. цукру, 1 ск.води, 1 ск. олії, 3 ск. борошна, 2 ч.л. порошку, аромат до тіста (помаранчевий або ромовий), 2ст.л.какао,1/4ч.л.куркуми або на кінчику ножа,любі горіхи. Білки збити на густу піну, додати порціями цукор і продовжити збивати, по одному додавати жовтки. Продовжуючи збивати додати олію, воду. Борошно перемішати із порошком для печива та додати до тіста. Форму на кекс змастити маслом і посипати сухарями. Тісто поділити на три частини:до першої додати какао, до другої-куркуму, до третьої-горіхи. Виложити тісто з горіхами,потім тісто з куркумою і зверху з какао. Пекти при температурі 160-180гр.-50 хв.Пробувати на сухість зубочистку.
Повідомлення відредагував ОЛЕСЯ - 6 жовтня 2016 16:05
-------------------- смачно як в матусі
Як доні дуже хочеться поїсти цукерки, то пропоную їй варіант зробити самій. ДОМАШНІЙ ШОКОЛАД Взяти приблизно 200 г какао, 200 г сухого молока, це все ретельно перемішати саме в сухому вигляді та просіяти. Потім треба зварити сироп. Для цього беремо 300 г цукру та 100 г води. В гарячий сироп (головне щоб сироп не переварився) дуже обережно всипаємо суху суміш з молока і какао. Все ретельно перемішати. Далі додаємо 100 г вершкового масла і добре перемішуємо. Гаряча суміш повинна вийти на вигляд, як густа сметана. Приготувати формочки, попередньо змастивши їх вершковим маслом. (силіконові не потрібно змащувати). Гарячу суміш вилити у формочки і дати охолонути.
Р.S. робити такі шоколадні цукерки для дитини справжнє задоволення. Всередину можна покласти кусочки горіхів, цукати.
Поєднавши шоколадний манник з ніжним творожно-сметанним суфле отримала неймовірно ніжний смак. Приготування суфле 500 г творога перетерти через сито або з допомогою блендера, щоб не було грудочок. Окремо взбиваємо 300 г сметани, в яку поступово вводимо 4 ст.л. згущенки. Потім у цю суміш додаємо перетертий творог. У цей час 25 г желатину заливаєм 200 мл кипятку і вимішуєм до однорідного стану, після охолодження вводимо у творожну суміш. Зверху покривала желатином / 1 пачку желатину розвести у 400 мл води - я використала польську Галеретку/