Після куті залишився молотий мак не знала куди його подіти, а ще в холодильнику сумувало кисле молоко. Підказали мені дівчата смачний рецепт макового коржа, другий день під ряд печу його. Такий смачний, що навіть без крема, начинок можна їсти.
Усім рекомендую -
1/2 ст перемолотого маку /125 мл/ змішати з 2 яйцями /середнього розміру/, залишаємо цю суміш ночувати в холодильнику.
Зраненька відправляєм когось в садок чи школу, когось на роботу,
, і щоб не сумувати найменьших помічникв садимо біля себе, щоб пересіювали муку
Розігріваємо духовку /моїй газовій потрібно 25-30 хв для розігріву/ до 180 градусів.
За той час витягуємо яєчно - макову суміш, додаємо до неї 1/2 ст кислого молока, 1/2 ст цукру. Вимішуємо. Потім всипаємо 1/2 ст муки /пересіяної/ змішаного з 1/2 ч л соди /не гасимо бо є кисле молоко/.
Випікаємо 10-15 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Готовий корж розрізаєм на смужечки. Смачного