|
280 г свіжого сиру (коров"ячого) 80 г манної крупи 35 г цукру 1 куряче яйце
Свіжий сир добре протираємо через сито (тоді він ніжний та повітняний), додаємо манну крупу, цукор та яйце. Все добре перемішуємо (тільки не блендером, бо суміш вийде рідкувата), щоб не було грудок. Суміш залишаємо на 15—20 хвилин для набубнявіння. З підготовленої сиркової маси робимо кульки діаметром 4—5 см і варимо у підсоленій воді під кришкою, поки вони не піднімуться на поверхню води. Виймаємо шумівкою. Даємо стекти воді. Подаємо гарячими. Гомбовці можна полити сметаною, шоколадом або вашим улюбленим варенням. Смачного. Це одна із улюблених закарпатських страв у нашій сім"ї.
Джерело: Мамин записник
|
|