А ось
медовий бісквіт від
Pito4ka
Почну здалеку - в дитинстві коронним тортом моєї мами був медовик - класичний, з медом з пасіки нашого сусіда д. Міши))), з кремом на манці, з вишенками власного консервування і горішками з дерева під вікнами))) Такий собі "совєтський економ - варіант" Нічого смачнішого в житті не було!!!! Але скільки ж часу треба було витратити на приготування цього шедевру - щось біля тижня те тісто стояло в холодильнику, потім розкачувалося на безкінечну кількість коржів (бо мама була передбачливою і робила багатенько про запас)))) потім таке ж безкінечне випікання... І неймовірно смачний запах меду по квартирі... Запах дитинства...
Але рецепт втрачений,бо свого часу не додумалася записати його (страшно подумати, як багато я не встигла зробити, чи сказати...)
але смак і запах залишилися у спогадах.
У нас на форумі багато є рецептів медовиків, але все не те))) поки не спробувала ось такий варіант, що кардинально відрізняється способом приготування, але, на диво - смак - точнісінький, як з дитинства))))
Медовий бісквіт зі смаком дитинства
Нам потрібні
Яйця - 4шт
Цукор - 1скл
Мед (рідкий) - 3 ст ложки
Сода - 1чл, погашена оцтом
Борошно - 1,5 скл
Збиваємо білки з цукром до гострих піків, щоб аж стояли))), додаємо по одному жовтки, рідкий мед (в мене зацукрився - нагріла в мікрі), погашену соду та борошно, не припиняючи збивати міксером.
Тісто має бути як густа сметана. Виливаємо у форму , застелену промащеним папіром і випікаємо при 150-170 градусах хвилин 40 -50.
Я пекла у формі 24 см, в духовці бісквіт піднявся над формою см на 3-4!!!! Але як я його дістала - впав на пару см ((( В результаті маємо ось такий бісквітик
із заварним сметанним кремом (рецепт крему
тут)