0,5 кг маку
0,5 скл. горіхів
0,5 скл. родзинок
1 пачка маргарину (250 г)
400 г цукру
1 пачечка порошку до печева
9 яєць
12 ст. л. манки
1 кг яблук (600 г чищених, натертих на дрібній терці)
Мак запарити та перемолоти
Білки збити з цукром, потім по одному добавити жовтки. Влити розтоплений маргарин. Добавити горіхи, родзинки, яблука, манку та порошок до печива. Акуратно перемішати та випікати в духовці до готовності.
Я пекла на пів порції. Ціла порція на велику бритванку. Муки нуль! Відчуваю, що той пляцок стане хітом, дуже вже смачний, печіть, не пошкодуєте! Чому так називається - не знаю)))Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт з села Доброгостів! Там печуть найсмачніші пляцки на празники!