Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото » Свята, традиції » Великий Піст (пісні рецепти)
 

Великий Піст (пісні рецепти)

23 лютого, 2012  |  Коментів (9)  |  Рубрика: Свята, традиції
 

Великий Піст (пісні рецепти)


Щиро вітаю всіх початком Великого Посту!

Я належу до греко-католицької церкви, тому зроблю підбірку з пісних рецептів на сайті, які не містять м'яса, молочних продуктів та яєць. Про більш строгіший піст, коли не можна вживати олії, потрібно їсти тільки сиру їжу нічого не знаю, тому рекомендувати нічого не можу.

Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ), - одна з чотирьох традиційних українських Церков – спадкоємиць Володимирового хрещення, що налічує біля шести мільйонів вірних в усіх регіонах України та на шести континентах світу; є найбільшою Східною Католицькою самоуправною Церквою (Ecclesia sui juris); зберігає візантійсько-український обряд, тобто - літургічне, богословське, духовне та правове насліддя; перебуває у повному сопричасті зі Вселенським Архиєреєм – Папою Римським і визнає його духовну та юрисдикційну владу; прагне до відновлення первісної єдності Київської Церкви; твердо й послідовно відстоює право українського народу на свою незалежну соборну державу та становлення в ній зрілого громадянського суспільства; реалізує велику кількість благодійних та громадських проектів в Україні та поза її межами.

Великий Піст (кожного року в інший період, потрібно дивитись церковний календар): в перший день посту і у Страсну П’ятницю – суворий піст, тобто слід стримуватись від вживання продуктів і страв, які містять м’ясо, мають молочну основу, а також яєць. У інші тижні посту в понеділки, середи та п’ятниці слід стриматись від продуктів і страв, що містять м’ясо; подібно, як і у страсну суботу. В інші дні (вівторок, четвер, суботу, неділю) дозволено усі види продуктів та страв. Заохочується (не має чіткого зобов’язання), щоб у перший і останній тижні посту взагалі (у всі дні, окрім неділі) утримуватись від продуктів та страв, які містять м’ясо, а у середу та п’ятницю – також страв з молокопродуктів.


Щоб зменшити нагрузку на себе в плані готування їжі в піст, я пропоную зробити деякі заготовки овочеві, котрі можна додавати до різних гарнірів, таких як гречка, картопля (варена, печена, смажена, тушкована), рис, каша пшоняна, пшенична, кукурудзяна. Можна наприклад зробити моркву по корейськи та мати що їсти два-три дні. Поки будете їсти моркву, можете заквасити банку капусти, яка буде готова за три-чотири дні. Також зробіть собі банку бурачків. Все це надзвичайно корисно! Коли ваші баночки з чудовими закусками вже закінчаться, можете перейти до приготування салатів. Салат з білокачанної капусти з селерою досить непоганий, майже весняний запашний Салат картопляний з кресс-салатом, для нього треба за декілька днів висіяти кресс-салат. Ще ось такий салат можна наприклад з пекінської капусти, огірків та грейпфруту А також зайдіть в розділ овочевих салатів, там також є цікаві рецепти з фото.

На закуску от знайшла ще для вас чудовий паштет з квасолі а також квасолю в томаті, можна ще і відварити горох, добавити цибульки смаженої, солі і перцю.

З випічки є прості рецепти, наприклад: Лангоші (гаряча закуска до перших страв), тонкий армянський лаваш по-домашньому, домашній хліб, хліб з кропом, пампушки до борщу з часником та пиріжки пісні, але дуже добрі, а також є солодка випічка: Печиво на росолі та пісні пампухи

З перших страв можу запропонувати Борщ з баклажанами, суп з перловою крупою та грибами, суп з опеньками і вівсяними пластівцями, та грибний суп з гарбузом. Звичайно ви можете варити ще і пісний борщ, і росольник і різні супи, де немає м'яса. Думаю, що кожна господиня знає багато рецептів.

Ось ще спало на думку... Можна зварити вареників з картоплею, звичайно без сметани, а заправити смаженою цибулею. А ще приготувати мариновані шампіньйони і звичано витягнути з погребу чи кладовки ваші смачні баночки з консервацією, про які ви подбали заздалегідь. Також згадався і вінегрет, і квасоля з олією, цибулькою, смажені пиріжки з горохом, тушкована квашена капуста з грибами та голубці з тертої картоплі

Ще на форумі в нас багато цікавих рецептів таких наприклад як пісні оладки

Для обміну порадами та рецептами в пісні дні запрошую в тему Що готуєте в піст? Та в тему ФМ. Великий Піст

Пісні страви і рецепти з фото спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua



Клас
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: оля73 (7 березня 2011 18:39)


Група: Гості
Коментарів: 0
Наталя ,я теж ходжу з своєю сім'єю до Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) ,на піст я ще варю рибну зупу,нібито уху.
 



#2 написав: Olenochka (8 березня 2011 16:21)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 60
о якраз те що треба smile Дякую
 



#3 написав: Марія Митник (13 березня 2011 12:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 28
У Великий Піст я часто варю різні рибні зупи,сьогодні в мене на столі
Рибна зупа на консерві Сайра(в маслі)
 



#4 написав: Roksolana (23 лютого 2012 20:54)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 54
дякую, гарно написали.


--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
 



#5 написав: Ксенічка (23 лютого 2012 21:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 756
Добра і дуже слушна підбірка.В добрий путь,нехай Господь нам допоможе на цьому шляху.
 



#6 написав: Ластівка (24 лютого 2012 08:35)


Група: Модератор
Коментарів: 40
так піст починається 27 лютого, чи то наперед меню, щоб не гризтись як і що приготувати і як перші дні привчити домашніх до скромнішої їжі?
ех...я так люблю ковбасу і мнясо((


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#7 написав: Натонька (24 лютого 2012 14:57)


Група: Адміністратор
Коментарів: 441
Ластівка,
м`ясо цього тижня вже не їдять.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#8 написав: Ластівка (25 лютого 2012 21:19)


Група: Модератор
Коментарів: 40
я ще їла feel (встидно, але їла)


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#9 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 15:00)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 756
Піст для кожної людини,
Потрібний, як повітря.
Як птахові в польоті крила,
Щоб літати в небі вільно.

Піст – це хліб духовний,
Нове народження серцям.
Пробудження і перемога,
Гострий меч гріхам.

Це подвиг серця і душі,
В Ім'я Христа Спасителя.
Читання Біблії у тиші
Із ревними молитвами.

Піст чудодійним є лікарством,
Тільки в міру вживать його до вуст.
Та до цих ліків потрібна і уважність,
У лікуванні наших душ.

Не так постить, як фарисеї,
Або за ради свого тіла.
Піст – це досвід наш життєвий,
Який дає зростання і надію.

Постив і Сам Христос в пустелі,
Заради мене і заради тебе.
Дякуймо Йому від серця,
Ділом і прославлінням Неба.

Це спраглого водою напоїти,
Голодного нагодувати.
Ближнього свого відвідати,
І добрим словом "хворого" полікувати.

Це невидима духовна боротьба для ока,
Добром перетинати дорогу злості.
Щоб палати духом – зробімо перші кроки,
І ревний стане переможцем.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
angelina
angelina
Сьогодні в23:22:37

дякую,Натонька,до одного виду крем точно цей давати буду))) і ще feel чи підходить він для перемащування тортів покритих мастікою?
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в21:55:34

idianka,
вони що з молоком отак збиваються? То сепараторна сметана , та?
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в21:53:41

Магда,
то рослинні?
Відповісти
Магда
Магда
Сьогодні в21:22:34

Я купую Простоквашино 33%, нормальні вершки, підігріваю спокійно, збиваються легко, панакота смачна виходить
Відповісти
idianka
idianka
Сьогодні в19:18:00

Вершки купую домашні в газдинь, добрі вершки такі густі, що можна розвести молоком і буде більше вершків :-)
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в18:26:14

angelina, можна, але ніжний, і обов'язково блендером збити
Відповісти
angelina
angelina
Сьогодні в18:14:58

Натонька,
дуже дякую! a0a а домашній сир можна?
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в14:43:25

які ви берете вершки?
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в12:56:26

хто робить панакоту, мені треба пораду
Відповісти
Натонька
Натонька
Вчора в23:32:14

лимонний сік, цедра. Сметану або відкинути на марлю в два слої і нехай ніч постоїть, або якщо ні, то загущувач дати.
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 5
Гостей: 1
Користувачі: - відсутні
Роботи: Google Bot, robot Bot, crawl Bot, Yandex Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: chajka, Lyubov_68, nadiya 25, katostere, sergikanter, Маруся, Romkova, Зорянчик, lana, Сонечко, bkru, koba, Natalja0604, aliona21, Larisa, Ludka, pepysik, любов.вербіцка, mms-ka, angelina

Нове на форумі
 
Вітання для Галюньки
  Пише Тереза (Учора, 14:42)
Вітання для Боженки - донечки божена
  Пише Тереза (Учора, 14:41)
Вітання для Танічки - доці kristi_sk
  Пише Тереза (Учора, 14:40)
Дитячі тортики -6
  Пише galalviv ()
Торти незвичайних форм - 4
  Пише chajka ()
Весільні торти-2.
  Пише Nataly Cake ()
Вітання для Рімми
  Пише Тереза ()
Вітаєм з днем народженням Маріанну (доньку Vajnrauh)
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише svetochka ()
Зооглея
  Пише Натонька ()
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100