|
На 2 л каструльку: 3 картоплини 1 цибуля 1 морква 2-3 ст. л. гречаної крупи заправка для борщу (буряк, томати, болгарський перець і всякі присмаки) росіл з курки, зелень.
В росолі вже є смачний навар з курки і білих корінців, тому варимо картоплю, моркву(1/2) кубиками, гречану крупу. Коли майже готові овочі, додаємо засмажку з цибулі і тертої моркви. Досолюємо. Вкінці варіння додаємо заправку з банки, рублену зелень. Досить смачно, завдяки крупі --наваристо! Думаю, сметана тут не зайва. А також попередні пиріжки! Спробуйте. А може хтось варить такий борщ. Здається родом він з Дніпропетровщини.
P.S. Ця страва з серії: вік живи-вік учись! Я думала, що маю уявлення про різні борщі, які варять у нас в різних куточках України. А от про борщ з гречаною крупою не чула ніколи. Принаймні, в товстій "Енциклопедії української кухні", де є до 30 різних рецептів тільки гарячих борщів, такого не зустріла. Цей рецепт десь майнув в livejournal, тепер не можу знайти. Отже, поекспериментуємо? У мене залишився смачний курячий росіл, є готова заправка для борщу (готувала цього року моя свекруха, вийшло дуже смачно).
Рецепт також є в авторській темі ось тут
|
|