|
500 - 550 г борошна 250 мл теплої води 1 кав. л. солі 1 ст.л. олії 12 гр свіжих дріжджів 1 яйце
У теплій воді розвести дріжджі , 50 г борошна замісити опару. 15 хвилин дати підійти. У мисочку просіяти борошно і вилити опару , додати сіль, яйце. Замісити м'яке тісто. Тісто кладемо у тепле місце, поки не подвоїться в обсязі (1-1,5год). За цей час тісто обминаємо один раз. Тісто викладаємо на робочу поверхню, злегка вимішуємо і розгортаємо в пласт. Формуємо тісто у вигляді рулетів чи колобків. Рулети викладаємо у пароварку. Решітку пароварки змазуємо олією і залишаємо на 15 хвилин. Кнедлі варяться на пару 20-25 хв .
У кого немає пароварки то по діаметру каструлі можна намотати марлю або металеве ситечко - дуршляк, щоб по діаметру підходив до каструлі і накриваємо кришкою. Дати охолонути і можна подавати. Нарізати порційними шматочками.
P.S. Люблю готувати кнедлі як гарнір до тушеної капусти або з м"ясними підливами. Якщо ви приготували забагато кнедликів, то їх можна зберігати у холодильнику, загорнувши у харчову плівку.
Джерело: Рецепт з http://mybloglikatorhzevskaya.blogspot.com.es/
|
|