Оленка,Віка,Ксенічка,Darka -Дякую,господиньки!!
Кснічка
,Ваш тортик-це щось неймовірне,шоколадний Рафаелло-казка!!!
Фото-надзвичайне!!
Сьогодні приготувала для Вас ще один смачненький десертик,
Білий пух
(з польського блогу домашньої випічки )Для приготування основи нам потрібно1\2 пачки вершкового масла-125г
300гр.пісочного печива(я брала менше)
100г горіхів-я додала)))
1 плитка молочного шоколаду
Верх3 плитки білого шоколаду
600мл сметани 36%
2 ст.л.цукру пудри
2 ст.л.желатину
0,5 склянки гарячої води
Для декору1 плитка чорного шоколаду
ПриготуванняВершкове масло розпустити на водяній бані ,додати туди покраяний на шматочки молочний шоколад,і помішуючи,- чекати,поки маса не стане однорідною, всипати подрібнене печиво і підсмажені горішки.Перемішати .
Круглу тортівницю з роз"ємними бортиками змастити вершковим маслом,застелити дно папером до випічки і викласти шоколадну масу,розрівнявши гарненько ложкою,втрамбувати)))Ставимо в холод на декілька хвилин.
Желатин залити гарячою водою і поставити ,щоб розпустився.
На водяній бані (-в двох каструлях),розтопити подрібнений білий шоколад,додавши 100мл.сметанки.Білий шоколад відрізняється від чорного тим,що сам не може розтопитися гарно,тільки з додаванням масла чи сметани))).Коли маса стане однорідною,-додаєто розчинений желатин і збиваємо.
Решту сметани збити з цукром пудрою і влити до неї масу з білого шоколаду.Перемішати.
Дістаємо з холодильника шоколадну основу і заливаємо її сметанково -шоколадною масою.Ставимо на годину в холод.
Останній штрих,як у художника-дістаємо наш десерт з холодильника і посипаємо крупною стружкою з чорного шоколаду.Дуже смачно,я додала в середину ще декілька трускавок.
Вийняти з тортівниці і нарізати на тістечка різної форми.Дуже гарно виглядають круглі тістечка)))